Nieuwe afleveringen van Wat Een Jaar met Nathalie, Koen en Jonas

De afgelopen tijd konden we kijken naar tal van nieuwe afleveringen van Wat Een Jaar met Nathalie Meskens, Koen Wauters en Jonas Van Geel. Op 1 januari ging het team samen met Margriet Hermans en Jo Vally terug naar het jaar 1977. Vanaf 8 januari worden er herhalingen van Wat Een Jaar uitgezonden.

Nieuwe afleveringen Wat Een Jaar

Eind 2021 kon je kijken naar gloednieuwe afleveringen van Wat Een Jaar!, het bekende show- en spelprogramma waarin host Koen Wauters samen met teamcaptains Nathalie Meskens en Jonas Van Geel terugkeert in de tijd. Hieronder schrijven we meer over die nieuwe afleveringen. Vanaf 8 januari 2022 worden herhalingen van Wat Een Jaar uitgezonden. In de aflevering van 8 januari zien we de eerste aflevering van Wat Een Jaar seizoen drie met Sean Dhondt en Frances Lefebure. Klik op hun namen, zodat je meer over de aflevering leest.

Wat Een Jaar – 1977

Het team wordt op de eerste dag van het nieuwe jaar (1 januari 2022) teruggekatapulteerd naar het jaar 1977. Koen Wauters blikt samen met Nathalie Meskens en Jonas Van Geel terug op het jaar waarin de ring rond Brussel werd afgewerkt. Het is ook het jaar van het Egmontpact én het overlijden van Elvis Presley, waardoor vrouwenharten over de hele wereld braken. Koen haalde zijn outfitinspiratie bij John Travolta in Saturday Night Fever terwijl Nathalie de intellectuele Annie Hall vertolkt, het hoofdpersonage van de bekende Woody Allen-film. Jonas leeft zich helemaal in in de rol van wereldster Freddie Mercury.

Margriet Hermans en Jo Vally

Samen verwelkomen ze deze week zangeres en presentatrice Margriet Hermans (die je recent ook zag in James De Musical) en zanger Jo Vally. Margriet vertelt over hoe zij het jaar 1977 beleefde. “Ik was toen net afgestudeerd als leerkracht en ik gaf Franse les. De leerlingen gaven mij geen aandacht als ik de klas binnenkwam. Maar één keer ging ik zitten op de stoel vooraan in de klas en voelde ik een prikkend gevoel. Wat later wees een collega mij op het feit dat mijn broek vol punaises zat”, aldus Margriet Hermans.

Wat Een Jaar – 1984

Voor mij een bijzondere aflevering van Wat Een Jaar op Eerste Kerstdag; Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas van Geel gaan terug in de tijd naar 1984. En laat 1984 nu net mijn geboortejaar zijn. Het jaar waarin Ronald Reagan voor de tweede keer president van de VS wordt, soulzanger Marvin Gaye koelbloedig aan zijn einde komt en CCC-bomaanslagen België teisteren. Koen lijkt verdacht veel op Michael Jackson in de revolutionaire clip van zijn grootste hit Thriller, terwijl Jonas ten tonele verschijnt als Billy Idol en Nathalie zich helemaal inleeft in de rol van Cindy Lauper.

Helmut Lotti en Michael Pas

In de vierde aflevering van dit seizoen zijn zanger Helmut Lotti en acteur Michael Pas te gast. Michael Pas blikt terug op hoe hij het fantastische jaar beleefde: “1984 was voor mij een prachtig jaar. Er ging een wonderlijke wereld voor mij open aan de toneelschool, waar ik studeerde met Koen De Bauw, Filip Peeters, Peter Van Den Begin en Stany Crets. In het eerste jaar mag je alleen maar dieren, planten en natuurfenomenen spelen, zoals een kikker die een vlieg vangt.” Michael voert meteen de daad bij het woord en toont zijn beste kikkerimitatie. Verder passeren ook De Kreuners, Ciske de Rat en een exclusief interview met koningin Fabiola de revue. 

Wat Een Jaar 1992

In een nieuwe aflevering van Wat Een Jaar (de derde alweer van dit nieuwe seizoen) reizen host Koen Wauters en teamcaptains Nathalie Meskens en Jonas van Geel naar het jaar 1992. Samen met acteur Sven De Ridder en Romeo Chris Van Tongelen blikken ze terug op het jaar waarin prins Filip met Dirk Frimout in de ruimte belde, de grootste aardbeving ooit werd gemeten in België en Disneyland Parijs feestelijk de deuren opende. Jonas verschijnt ten tonele als The Fresh Prince of Bel Air terwijl Koen zijn jongere zelf bovenhaalt. Nathalie is omgetoverd tot een oogverblindende Sharon Stone in Basic Instinct, bekend van de wereldberoemde verhoorscène.

Chris Van Tongelen

Chris Van Tongelen vertelt over het jaar 1992 waarin hij een reisbureau uitbaatte, zijn ouders hielp in hun horecazaak en met zijn band ‘Roestvrij’ naar de preselecties van Eurosong ging. “Ik had geen artistieke familie, maar ik zat wel in een plaatselijke toneelgroep waardoor ik af en toe een kleine rol had, bijvoorbeeld in Lili & Marleen. Zo ben ik beland in de showbizzwereld”, vertelt hij. 

Wat Een Jaar 1987

In de tweede aflevering van het nieuwe seizoen Wat Een Jaar nemen Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas van Geel de kijkers mee naar het jaar 1987. Te gast deze week zijn regisseurs Stijn Coninx en Jan Verheyen, die met een glaasje gifgroene Pisang Ambon terugblikken op het glamoureuze jaar 1987. Het jaar van de bouw van de Liefkenshoektunnel. De fameuze toespraak van Reagan in West-Berlijn. En van Michael Jacksons wereldhit I’m Bad. Koen verschijnt op het podium als Gordon Gekko in de film Wall Street terwijl Jonas helemaal opgaat in zijn rol als Sonny Crockett in de politiereeks Miami Vice. Nathalie stapt in de teletijdmachine en komt terug als Krystle Carrington in Dynasty.

Stijn Coninx

Stijn Coninx vertelt over hoe hij bij toeval Hector, de populaire film uit 1987 met Urbanus, heeft geregisseerd. “Het was snel beklonken. Ik assisteerde toen Dominique Deruddere, maar die kon de film niet maken. Ik kreeg een telefoontje op vrijdag en op maandag was ik ineens gepromoveerd! Het was een fantastische belevenis en een groot avontuur met Urbain. Ik denk dat ik meer kippen heb gevangen in die periode dan in de rest van mijn leven!”

Wat Een Jaar – 1982

De eerste week stappen ze met Marleen Merckx en Pascal Braeckman in de teletijdmachine naar het jaar 1982. Het jaar waarin Brits premier Thatcher de Argentijnen verdrijft uit de Falklandeilanden. Prinses Grace Kelly tragisch verongelukt. En popgroep Duran Duran meisjesharten over de hele wereld verovert. Jonas Van Geel kruipt in de huid van lead singer Simon Le Bon. Terwijl Koen Wauters zich helemaal inleeft in de rol van John Taylor, de bassist van de populaire eighties groep. In felle outfits en met een glas Kir Royale in de hand, nemen ze de kijkers mee op een trip down memory lane doorheen het fabuleuze jaar 1982.

Pascal Braeckman

Pascal Braeckman is geluidsman. Jarenlang zorgde hij voor het licht en geluid bij Clouseau. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als geluidsman van Tom Waes in Tomtesterom, Wauters vs. Waes en Reizen Waes. Hij kent host Koen Wauters dus ook ontzettend goed; wat dat betreft, kan het een verrassende aflevering worden.

Marleen Merckx

Marleen Merckx ken je van haar rol in Thuis; zij speelt al jaren Simonne Bomans-Backx, aka Simonneke. Maar je zag haar recent – met haar dochter Britt ook in de serie 22/3: Wij waren daar. Ze vertel over hoe haar carrière van start ging in 1982. “Ik moest tijdens mijn ingangsexamen absurde zaken naspelen, van een bord spaghetti tot een smeltend ijsblokje. Ik was bang dat ik niet ging slagen, dus heb ik op twee paarden gewed en zowel voor de kleinkunst- als de acteeropleiding mijn ingangsexamen gedaan. Uiteindelijk ben ik gestart in de kleinkunstopleiding, maar ik kan écht niet zingen. Gelukkig hadden ze dat snel door en ben ik alsnog in de acteerschool beland”, vertelt ze. Eén van haar eerste rollen was die van een boerenmeisje in een film van Robbe De Hert. En ze was ook te zien in Brussels By Night in 1982.

Jean-Marie Pfaff

Tijdens de quiz passeert het legendarische interview met Jean-Marie Pfaff de revue, waarin hij na een match in een geïmproviseerd Duits-klinkend taaltje de reporter te woord staat. “Blauw ist meine liebelingskleure”, klinkt het hilarisch.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 december 2021 /