Kerstspecial Eigen Kweek op Kerstavond

Kerstspecial Eigen Kweek wordt vanavond – op Kerstavond – weer uitgezonden. Hij is te zien om 21.25 uur op Eén. Zit je dan nog aan het familiediner of is de All You Need Is Love-kerstspecial jouw guilty pleasure – dan kun je ‘m ook terugkijken via Netflix. 51 minuten puur genieten!

Verhaal Kerstspecial Eigen Kweek

Geen Kerstmis zonder de familie Welvaert. De rust lijkt weergekeerd in Wijtschate, alhoewel… Frank en Julita zijn hoogzwanger, maar juist nu is hun huis afgebrand en moeten ze noodgedwongen terug intrekken bij Jos en Ria. Lucien is weer op vrije voeten en zijn plan voorspelt niet veel goeds.

Eigen Kweek op Netflix

Ken jij Eigen Kweek nog niet? Nou, dan weet ik wat jij de aankomende vrije momenten gaat doen. Jij gaat deze hele reeks bingewatchen via Netflix. Er zijn in totaal drie seizoenen gemaakt. Het seizoen dat op 1 januari 2019 van start ging, was tevens het laatste. Al deze seizoenen, inclusief de kerstspecial, staan op Netflix. Heb je geen Netflix, dan is de serie ook op dvd verkrijgbaar.

Wat deze reeks zo bijzonder maakt? Aan de ene kant is het verhaal gewoon ijzersterk. Spanning en humor wisselen elkaar perfect af. Tja, en dan dat steenkolen Engels dat de personages spreken. En aan de andere kant is het West-Vlaams natuurlijk ook een taaltje apart.

Een paar mooie quotes:

  • ‘In naais sheets joe meek naais children. Aaj read that in de Libelle.’
  • ‘Van die smalle bonenstaken die alles doen wat je zegt, is da nu je goeste?
  • ‘Aaj nied toe tok toe joe. Onder four eyes.’
  • ‘Wat doe jou wont on jor stutje?’
  • ‘Joe know men will look at your decolleté, at your borstjes, hé.’
  • ‘Maybe the watch too mutsj en they get goesting.’
  • ‘It wil come when it comes hé.’
Shit of mouse eigen kweek

Meer Eigen Kweek

Kun je er geen genoeg van krijgen? Inmiddels heeft de reeks ook een eigen boek en spel.

Eigen kweek kerstspecial (c) VRT/Frederik Beyens

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 december 2018 /