Deelnemers De Alleskunner VIPS 2022: deze 55 BN’ers doen mee!

Ben jij nieuwsgierig naar de deelnemers aan De Alleskunner VIPS 2022? Tijdens deze editie doen er maar liefst 55 BN’ers mee aan dit spel dat Vlamingen kennen als de Homo Universalis. Gemist? Geen probleem: De Alleskunner VIPS 2022 is in de herhaling te kijken vanaf maandag 17 juli om 18.30 uur.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 11 maart 2022 en is bijgewerkt medio juli 2023. Je kunt ook kijken naar het derde seizoen van De Alleskunner VIPS. Klik op de titel en ontdek alles over de kandidaten.

De Alleskunner VIPS

In een splinternieuw seizoen van De Alleskunner VIPS staan er maar liefst 55 bloedfanatieke BN’ers te trappelen om de titel te veroveren. De bewijsdrang bij de VIPS is groot, het fanatisme om de ogenschijnlijk eenvoudige opdrachten niet als laatste te volbrengen zowaar nog groter. De deelnemers aan De Alleskunner VIPS 2022 stellen we hieronder uitgebreid aan je voor. Scroll dus snel even verder als je daar meer over wil weten. Maar eerst meer over de spellen én de stem van De Alleskunner.

Zou jij De Alleskunner (VIPS) terug willen kijken? Dat kan via Kijk.nl. Als je buiten Nederland verblijft, is dit mogelijk als je gebruik maakt van een VPN Verbinding (die je op Nederland kan zetten).

Spellen

De spellen die worden gespeeld, zijn enorm divers. Van het oplossen van een (leg)puzzel met ovenwanten aan, een brug bouwen van karton en satéprikkers tot het afwegen van een kilo fruit zonder weegschaal en het raden of een Nederlands liedje een cover of een product van eigen bodem betreft. Ook in dit seizoen worden de deelnemers van De Alleskunner VIPS onderworpen aan hilarische en spraakmakende spellen waarbij kennis, alledaagse en vooral niet alledaagse vaardigheden op de proef worden gesteld.

Frank Lammers stem van De Alleskunner

Wist je dat de stem van De Alleskunner die van acteur Frank Lammers is. Hem ken je natuurlijk van tig verschillende rollen, maar bovenal als Ferry Bouman uit Undercover. Frank Lammers is bij SBS6-programma’s vaker de voice-over. Zo is hij ook ‘de stem’ van Familie Gillis: Massa is Kassa. Sterker nog er zijn kijkers, die naar dit programma kijken, omdat Frank Lammers het programma over Peter Gillis, zijn Nicol en de familie van commentaar voorziet. Frank Lammers is dus ook de stem van De Alleskunner. We gaan er vanuit dat hij dat ook is bij het tweede seizoen van De Alleskunner VIPS.

Deelnemers De Allerskunner VIPS 2022

Maar liefst 55 BN’ers doen deze keer mee. Dat is dus een flinke lijst van deelnemers aan De Alleskunner VIPS 2022. Wie er zoal meedoen. Denk aan Ferry Doedens, Glenn Helder, Hannelore Zwitserlood, Sander Janson, Chimène van Oosterhout, Sylvia Geersen, Maureen du Toit en Jacques Herb. Dat zijn namen die SBS6 in het persbericht ter aankondiging naar buiten heeft gebracht, maar wij hebben alle kandidaten van De Alleskunner VIPS 2022 op een rijtje gezet. Daar zijn we tenslotte voor; onze deelnemers lijst bij de eerste editie was ook (vrij) compleet.

BN’ers in De Alleskunner VIPS 2022

Stel jij jezelf ook de vraag; welke BN’ers doen mee aan De Alleskunner. Nou: wij hebben ze allemaal op een rijtje staan. Hier ontdek je alles over de bekende Nederlanders die meedoen. Daarnaast heb ik er nog wat nieuwtjes anno 2023 aan toegevoegd, zodat je nog meer programma’s en series ontdekt om in de zomer van 2023 te kijken.

 1. Ferry Doedens is op dit moment ook één van de deelnemers aan Expeditie Robinson: All Stars. Je kent hem als acteur en programma-maker. Recent maakte hij Socials, Seks & Centen en zag je hem in Cast.
 2. Glenn Helder is een voormalig profvoetballer. In zijn biografie lees je meer over hem.
 3. Hannelore Zwitserlood is presentatrice en sidekick, zowel op radio als tv. Ze was tevens één van de deelnemers aan Special Forces VIPS.
 4. Sander Janson ken je als tv-presentator van o.a. Campinglife.
 5. Chimène van Oosterhout ken je als presentatrice, maar wist je dat ze ook acteert en zingt?
 6. Sylvia Geersen kennen we natuurlijk als De Bachelorette. Ze werd bekend door haar deelname aan Holland’s Next Top Model in 2006. Daarnaast was ze in verschillende tv-programma’s te zien als deelneemster.
 7. Maureen du Toit begon haar carrière als actrice in Goudkust, maar ze is nu vooral tv-presentatrice. Daarnaast schreef ze ook verschillende (kinder)boeken.
 8. Jacques Herb is zanger van het Nederlandse levenslied. Manuela is één van zijn bekendste nummers.
 9. Curt Fortin is acteur, presentator én schrijver.
 10. Jessica Mendels kun je kennen als presentatrice – zo zag je haar jaren naast Sander Janson bij Campinglife. Maar ze is ook actief als schrijfster.
 11. Nurlaila Karim is zangeres en (musical) actrice. Ze zal in 2023 te zien zijn in de K3 musical De 3 Biggetjes.
 12. Danny Froger is de zoon van René Froger en zelf ook actief als zanger. Zijn broer Maxim Froger won de eerste editie van De Alleskunner VIPS in 2021.
 13. Jasmine Sendar kennen we natuurlijk allemaal als actrice. Ze was daarnaast te zien in Expeditie Robinson. Als er één productie is met Jasmine Sendar in de hoofdrol, die je wat mij betreft echt terug moet kijken (als je ‘m nog niet gezien hebt), is dat de Nederlands-Vlaamse serie Grenslanders. En niet te vergeten de nieuwe serie Knokke Off.
 14. Johan Vlemmix is bekend geworden door Ter land, ter zee en in de lucht. Later werd hij vooral bekend van zijn liefde voor oranje en verschillende carnavalsnummers.
 15. Roos Schlikker is schrijfster, columniste en journaliste. We zien haar ook steeds vaker op tv. Zo presenteerde ze De 5 Uur Show.
 16. Rowan van de Bovenkamp ken je als partner van Louisa Janssen (die ook meedoet aan De Alleskunner VIPS 2022). Zij zijn misschien wel het meest bekende transgenderkoppel van Nederland. Ook in de zomer van 2023 zijn Rowan en Louisa op tv te zien (als je ons volgt, mis je er niets van.).
 17. Louisa Janssen is dus de partner van Rowan; samen zagen we ze al veel op tv. Je kent ze van Louisa & Rowan, Onze Transgender Liefde.
 18. Manuel Venderbos is presentator (bij de EO maakte hij bijvoorbeeld Jong). Op dit moment is hij te zien op de online kanalen van het AD.
 19. Peggy Vrijens is actrice. Op dit moment is ze te zien in Kwestie van geduld. Maar ze speelde bijvoorbeeld ook mee in Niks vreemds aan en de serie Het A-woord.
 20. Mariana Verkerk ken je als catwalkcoach en model. Het Nederlandse publiek leerde haar kennen bij Holland’s Next Top Model als jurylid. Ze is net als Ferry Doedens op dit moment te zien in de All Stars-editie van Expeditie Robinson.
 21. Eveline Stallaart is seksuologe en psychologe. Je kent haar bijvoorbeeld als expert bij Married at First Sight (MAFS)
 22. Jeroen Post zat samen met Charly Luske in de boyband Velvet, maar hij werd vooral bekend als presentator bij TMF.
 23. Mariska van Kolck is (musical) actrice en zangeres. Op dit moment zie je haar in Titanic De Musical.
 24. Joel de Tombe deed in 2003 mee aan Idols. Daarna werkte hij als acteur zowel voor tv en film, en in musicals.
 25. Thomas Brok is online bekend als YouTuber Korthom.
 26. Caroline van Eeden leerden we kennen als ‘huisvriendin’ in Chateau Meiland. Ze deed eerder al mee aan Alle hens aan dek en was recent te zien in Slokje Teveel?
 27. Nicky Opheij is model; ze won Holland’s Next Topmodel in 2014.
 28. Robin Pors is zanger; je kent hem van de Vengaboys.
 29. Rachel Kramer (40) leerden we kennen in K-Otic (de band van Starmaker). In 2008 behaalde ze de finale van X Factor, maar verloor deze van Lisa Lois. En in 2016 was ze heel even te zien in The Voice, maar ze verloor de de battle van Katell. Samen met Waylon – die ze kende uit het countrybandjes circuit – probeerde ze in 2005 naar het songfestival te gaan. Je zag haar recent nog in Better Than Ever.
 30. Natascha Froger is de dochter van René Froger en de half zus van mede-deelnemer Danny Froger. In het dagelijkse leven is ze personal coach en helpt ze haar cliënten met afvallen en fit worden.
 31. Sharon Pieksma is model in 2019 werd ze Miss Universe Netherlands. Ze werkt ook als dj.
 32. Julia Sinning leerden we kennen in De Bachelor; zij veroverde het hart van Tony Junior. ze is model en actrice. In 2021 is ze Miss Nederland geworden.
 33. Thomas Cammaert is een Vlaamse acteur, die vooral in Nederland werkzaam is. Je zag hem eerder in Dance Dance Dance, maar ook in Wie is de Mol?
 34. Mark Scholten is acteur. Misschien zegt zijn naam je zo niets, maar hij speelt de rol van Cor in de reclames van Corendon.
 35. Merijn Oerlemans is zanger en acteur. Je kunt hem ook kennen uit de jury van All Toghether Now.
 36. Jesse van Wieren is populair op TikTok en Snapchat.
 37. Mylene d’Anjou ken je als (musical) actrice en cabaretière. Zo kun je haar kennen uit De Slet van 6VWO.
 38. Justine Pelmelay is zangeres. Vorig jaar deed ze nog mee aan The Voice Senior. Ze werd bekend bij het grote publiek na haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 1989.
 39. Antonie Lokhorst is een bekende TikTokker met 4,3 miljoen fans. Hij is fitnesstrainer en
 40. Pim Muda ken je van de Ashton Brothers. Daarnaast is hij acteur.
 41. Déon Leon won Popstars 1 en vormde de band RED. In 2018 probeerde hij toe te treden tot De toppers. Inmiddels is hij solo.
 42. Jamie Kames is presentatrice van De Faker, maar je kunt haar ook kennen als de vrouw (en assistente) van Steven Kazan.
 43. Janice Blok is de ex-vriendin van Donny Roelvink; ze deed eerder mee aan X-Factor. Inmiddels werkt ze als influencer. Je kunt haar ook kennen uit Echte Meisjes In De Jungle en uit De Tatta’s.
 44. Carlos Lens heeft als personal trainer al tal van programma’s meegewerkt, zoals Big Diet.
 45. Rutger van Barneveld is zanger. Je kent hem van het programma Ik geloof in mij.
 46. Rene le Blanc zou eigenlijk te zien zijn in het eerste seizoen van De Alleskunner, maar daar was hij uiteindelijk toch niet bij. In het tweede seizoen doet hij wel mee. Ook deze zanger ken je uit Ik geloof in mij.
 47. Monique Sluyter is voormalig (Playboy) model en presentatrice.
 48. Gerda Keuter ken je – net als haar tweelingzus Mathilde – uit het tv-programma Urk.
 49. Mathilde Keuter was eerder ook te zien in Lang Leve de Liefde; nu is het dorp Urk in rep en roep omdat de vrijgezelle dame zwanger is.
 50. Wesley Klein werd bekend door zijn deelname aan Popstars; deze show won hij in 2021.
 51. Vera Mann is een Vlaamse (musica) actrice en zangeres.
 52. Jordy van Loon is zanger en musical acteur.
 53. Mick Harren is zanger en stond in 2007 wekelang in de top 10 van de Hitparade met zijn hit Sweet Caroline.
 54. Melvin Manhoef is kickbokser en MMA-vechter. Bij Videoland zie je hem bij Glory en Bellator MMA .
 55. Peter Jan Rens kennen we natuurlijk vooral als meneer Kaktus. Maar hij heeft als acteur nog meer rollen gespeeld en daarnaast is hij ook schrijver en presentator.

Foto: Wessel de Groot

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 juli 2023 /