Dorsvloer vol confetti kijken op tv mét deze cast

Ken je de Nederlands-Vlaamse film Dorsvloer vol confetti al? Tallulah Hazekamp Schwab verfilmde in 2014 het gelijknamige boek van Franca Treur. Met in de Dorsvloer vol confetti cast onder andere Hendrikje Nieuwerf, Yannick de Waal, Steven van Watermeulen en Suzan Boogaerdt. De film is te kijken in de nacht van zaterdag op zondag om 00.29 uur op NPO3.

Dorsvloer vol confetti

De 12-jarige Katelijne (Hendrikje Nieuwerf) groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, Bijbelverhalen, bekeringsgeschiedenissen. Ook sprookjes, al mag ze die eigenlijk niet lezen, omdat het leugens zijn die haar maar afhouden van de waarheid. Ze geeft daarmee blijk van een sterke drang om het dagelijkse bestaan te ontstijgen. Voor haar is lezen, en leren, dé manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Katelijne moet haar eigen weg gaan om te worden wie ze wil zijn.

Dorsvloer vol confetti cast

De hoofdrollen in Dorsvloer vol confetti worden gespeeld door Hendrikje Nieuwerf, Yannick de Waal, Steven van Watermeulen en Suzan Boogaerdt. Verder zien we in de Dorsvloer vol confetti cast ook Tom van Kessel, Marie-Louise Stheins en Genio de Groot.

Cast

Benieuwd waar je de acteurs en actrices uit de cast van Dorsvloer vol confetti van kent en wat ze anno 2022 doen? Een kort overzichtje.

  • Hendrikje Nieuwerf speelt de rol van Katelijne in Dorsvloer vol confetti. Je zag haar daarnaast eerder in de serie en film van Doris, waarin ze Sien speelt. Daarnaast is ze Rosa in de tv-serie Tessa.
  • Yannick de Waal debuteerde als twaalfjarige in Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi. Daarna zag je hem bijvoorbeeld in Zwarte Tulp en Bureau Raampoort.
  • Steven van Watermeulen is een Vlaamse acteur, die we eerder al in diverse Nederlandse series en films zagen. Op dit moment is hij op tv te zien in de herhaling van Zuidflank. Maar je kent hem ook als Marc Somers uit De Bunker, John Vandenabeele uit Chaussée d’Amour en Speleers in In Vlaamse Velden.
  • Suzan Boogaerdt speelt de moeder van Katelijne. We kennen deze actrice ook uit De sterkste man van Nederland. Daarnaast was ze te zien in verschillende kortfilms, zoals Zeepaard in 2020.
  • Tom van Kessel werkt anno 2022 aan Filip. Maar je zag hem de afgelopen twee jaar ook als JJ Smit in Spangas. Verder kun je hem kennen uit Nieuwe tijden. Hij debuteerde als Koos in Knetter en speelde mee in veel kortfilms.
  • Marie-Louise Stheins heeft al heel wat rollen op haar naam staan. Zo speelde ze mee in Schiet mij maar lek, Bernhard Schavuit van Oranje, Smeris, De Fractie en Weemoedt. Recent zagen we haa rnog in Adem in, adem uit en De verschrikkelijke jaren tachtig. Ze werkt aan The Man from Rome.
  • Genio de Groot is ook zo’n acteur, die een vol cv heeft. Zo zag je hem in Evelien als Gert en hij speelde een aantal afleveringen Willem Witteveen in GTST. Recent zagen we hem nog in Baantjer het begin als Ed de Vries. En je spot ‘m op Videoland in Odds. Op dit moment werkt hij aan De stamhouder, waarin hij te zien zal zijn als Vader Kolfschoten.

Makers

Dorsvloer vol confetti is een film van de Noors-Nederlandse regisseuse Tallulah Hazekamp Schwab. Met deze film won ze de Best European Debut Film op Zlín International Film Festival. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Franca Treur. Chris Westendorp bewerkte het scenario. Gijs van de Westelaken is de producent.

Dorsvloer vol confetti kijken

Wil je Dorsvloer vol confetti kijken, dan kan dat van zaterdag op zondag op het late tijdstip 00.29 uur. Je kunt ‘m dus beter programmeren of terugkijken via NPO Start (waar je ‘m via een VPN Verbinding ook in België kunt kijken). Daarnaast is deze film nog steeds op dvd verkrijgbaar. Enje kunt ‘m huren of kopen via Prime Video.

Mr. K van Tallulah H. Schwab

We hebben daarnaast nog een leuk nieuwtje. Filmmaakster Tallulah Hazekamp Schwab van Dorsvloer vol confetti werkt momenteel aan een nieuwe film: Mr. K. In 2020 heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds haar steun aan dit project uitgesproken. De opnames van de film zullen plaatsvinden in de LITES-studios in Vilvoorde met een deels Vlaamse crew. Het Gentse productiehuis A Private View coproduceert de film voor Vlaanderen. Recent heeft deze film ook nog een subsidie vanuit de Cinescoop regeling ontvangen; dus het is wachten op meer nieuws over deze film.

Mr. K

Mr. K bevindt zich in een nachtmerrie wanneer hij in een afgelegen hotel de uitgang niet kan vinden en bovendien merkt dat het hotel aan het krimpen is. In een voortdurende strijd met de excentrieke bewoners van het hotel zoekt Mr. K naar zijn einddoel. Hij moet het geheim van het hotel ontdekken voordat het volledig instort.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2022 /