Nederlandse film Leeuwin: cast met Apollonia Sterckx en Nora Dari

De opnames van de Nederlandse film Leeuwin zijn eind juli 2022 van start gegaan. Deze sportieve jeugdfilm gaat over een 15-jarig voetbaltalent Rosi, gespeeld door Alyssa van Ommeren. Opvallend ook de Vlaamse actrices Apollonia Sterckx en Nora Dari horen tot de Leeuwin cast. De film wordt in het voorjaar van 2023 in de bioscoop verwacht.

Leeuwin

Als de Surinaamse Rosi (Alyssa van Ommeren) – een 15-jarig meisje met meer voetbaltalent dan zelfvertrouwen – naar Nederland moet verhuizen gaat niets meer vanzelf. Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi lijkt uitkomst te bieden.

Leeuwin cast

De Leeuwin cast bestaat uit jong talent en bekende Nederlandse acteurs. Maar wat opvalt: we zien ook de Vlaamse actrices Apollonia Sterckx en Nora Dari in de cast van Leeuwin. De hoofdrol wordt gespeeld door Alyssa van Ommeren, andere rollen zijn er voor Jay Karim-Jonker, Sanguita Akkrum, Urvin Monte, Manou Jue Cardoso, Yip Andjar, Doumaya Ahouaoui en Cees Geel.

Nora Dari

Nora Dari is in België momenteel te zien als Alliyah in de film FOMO. Deze actrice is bij het grote publiek bekend geworden als Yasmina uit wtFOCK. Je zag haar recent in Panna, de Nederlandse web-serie KoeriersDe Verraders België en Ghost Tropic.

Apollonia Sterckx

De Vlaamse actrice Apollonia Sterckx zien we al vanaf haar derde in de rol van Britney Van Notegem in de serie Thuis. Daarnaast was ze in kortfilms Waarom Wraak? en #Real_Friends te zien. Wist je dat ze verder aan de weg timmert als dj ÀPI, model en influencer.

Acteurs en actrices Leeuwin

Nieuwsgierig naar waar je de Nederlandse acteurs en actrices uit de Leeuwin cast van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Alyssa van Ommeren die de hoofdrol speelt in Leeuwin, schopte het in 2021 tot de liveshows van The Voice of Holland. Ze debuteert met deze rol als actrice.
  • Jay Karim-Jonker is de zoon van acteur Edwin Jonker en musicalster / zangeres Nurlaila Karim. Ook voor Jay Karim-Jonker betekent dit zijn debuut op het witte doek.
  • Sanguita Akkrum zag je eerder bijvoorbeeld in Nieuw Zeer en Voetbalvrouwen.
  • Urvin Monte ken je uit Meisje van Plezier en GTST. Maar wist je dat hij net als Sanguita Akkrum ook in Voetbalvrouwen te zien was?
  • Manou Jue Cardoso speelt ook in Gamekeepers (de rol an Lizzy), Brugklas en De Ludwigs.
  • Yip Andjar zag je eerder in Brugklas als Timo.
  • Soumaya Ahouaoui is op dit moment te zien in de film Marokkaanse Bruiloft. Je zag haar ook in de serie Zina, klik om de link om nog meer over deze actrice te lezen. Momenteel werkt Soumaya Ahouaoui ook aan Napkin Blood en Mascotte.
  • Cees Geel ken je bijvoorbeeld van Flikken Rotterdam en de indrukwekkende film Simon.

Makers Leeuwin

De regie is in handen van Raymond Grimbergen die eerder de hitserie Brugklas en de bijbehorende speelfilm Brugklas: De tijd van m’n leven maakte. Het scenario van Leeuwin is geschreven door Jeroen Margry (De club van lelijke kinderen) en co-writer Bodil Matheeuwsen. Leeuwin is een productie van Levitate Film (De Slag om de Schelde en Stromboli) in coproductie met The Media Brothers en de NTR. De film komt tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en wordt verwacht in het voorjaar van 2023 in de bioscoop.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 juli 2022 /