James De Musical wint Gouden Roos van Montreux 2022

James De Musical wint de prestigieuze Gouden Roos van Montreux 2022. De show van James Cooke nam het op tegen 750 deelnemers uit dertig landen in twaalf categorieën. “Het voelt een beetje als de wereld veroveren”, aldus James Cooke. Hij is vanaf donderdag 8 december terug op Play4 met James De Musical seizoen 2.

James De Musical

Eind 2021 werd James De Musical voor het eerst uitgezonden op Play4. In dit programma wordt een musical gemaakt voor jong en oud over Vlaamse sterren. Hun hele leven wordt in beeld gebracht door de musicalacteurs, inclusief nieuwe nummers. Dit alles bespreekt presentator James Cooke vervolgens met de bekende Vlamingen. In James De Musical seizoen 1 kregen Natalia, Niels Destadsbader, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, De Pfaffs, Philippe Geubels, Gert Verhulst en Margriet Hermans hun eigen musical. In april ging James De Musical ook al aan de haal met de de prijs voor Best Factual Entertainment Show in Cannes.

James De Musical seizoen 2

Inmiddels weten we dat James De Musical seizoen 2 vanaf donderdag 8 december weer te kijken is bij Play4. De bekende Vlamingen die deze keer een musical krijgen zijn Erik Van Looy, Dina Tersago, Astrid Coppens, Bart Peeters, Karen Damen, Luc Appermont, Alex Agnew en De Planckaerts.

Lees hier meer over de musicals uit het tweede seizoen van James De Musical:

Gouden Roos van Montreux

Al sinds 1961 bekronen de Rose d’Or Awards internationale televisie- en radioprogramma’s die uitblinken in orginaliteit, creativiteit en uitmuntendheid. James De Musical behaalde de eindronde door het op te nemen tegen 750 deelnemer. In de eindronde nam James De Musical het in de categorie Studio Entertainment op tegen 99 – Eine:r schlägt sie alle!, Holey Moley, I Literally Just Told You, Stealing The Show en That’s My Jam. James De Musical is nu de winnaar van deze categorie en gaat dus naar huis met de gouden Roos van Montreux.

James Cooke

Presentator James Cooke vertelt: “Aan de vooravond van een nieuw seizoen James De Musical deze indrukwekkende internationale prijs – een Gouden Roos – winnen is onwaarschijnlijk fantastisch. Zelfs in mijn stoutste dromen had ik dit niet verwacht. Het bewijst eens te meer hoeveel talent we in huis hebben in Vlaanderen. Dus deze roos gaat niet alleen naar ons hele team maar ook vast en zeker naar de hele sector die we hiermee internationaal op de kaart zetten. Het voelt een beetje als de wereld veroveren.”

Play4

Programmadirecteur Annick Bongers vertelt: “Onbeschrijfelijk trots ben ik. In de eerste plaats op James die in zijn dromen gelooft en bijzonder hard werkt om ze waar te maken. Zonder inspiratie en visie, geen televisie. Maar ook op het productiehuis Ded’s It en de zender Play4 om van dat alles ook een realiteit te maken. En kijk nu! Op twee jaar tijd staan we met een voorheen onbestaand format aan de top van de wereld. Dat klinkt toch écht als muziek in de oren!” En er komt: James De Musical LIVE in Lotto Arena.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 november 2022 /