Liefde voor muziek: Karen Damen

Liefde voor muziek zet Karen Damen centraal in de eerste aflevering van het seizoen 2020. In dit seizoen reizen André Hazes, Regi, Karen Damen, Gene Thomas, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato Callebaut van The Starlings naar de inspirerende Spaanse zon om er hun stempel te drukken op elkaars nummers. Te zien vanaf maandag 30 maart 2020 om 20.35 uur op VTM en terug te kijken via VTM GO.

Karen Damen: solo-nummers en K3

In de eerste aflevering trekken de 8 artiesten in de vroege uurtjes naar de Spaanse zon. Aangekomen in Villa Caves Anna D’Codorniu in Andalusië zitten de vibes meteen goed. Karen Damen heeft de eer om als eerste artiest centraal te staan en te genieten van de covers die de anderen brengen. Aan nummerkeuze is er alvast geen gebrek, want Karen heeft een uitgebreid repertoire van topnummers uit haar K3-carrière én eigen solo-nummers.

Regi

Hitmachine Regi , de artiest waar Karen het meest nieuwsgierig naar is, koos voor een nummer van K3 en dat om een wel heel persoonlijke reden. Regi en zijn geheime wapen Jake Reese brengen hun eigen catchy versie van De Drie Biggetjes, dit keer vanuit een ander perspectief…

Gene

Ook Gene Thomas koos, geheel onverwacht voor Karen, voor een nummer van K3. “Ik heb gekozen voor fun, maar het shock-effect is zeker present”, zegt Gene. Hij brengt zijn eigen versie van Alle Kleuren, mét uitstekend voetenwerk.

The Starlings

Verder zorgt ook het duo van The Starlings voor een kippenvelmoment met hun muzikale parel van Liefdeskapitein. “Ik had niet verwacht dat een K3-nummer mij zo hard zou raken”, zegt Karen. 

Sean Dhondt

Naast K3-nummers, worden ook nummers uit het solo-debuut van Karen gecoverd. Bijvoorbeeld door Sean Dhondt (voormalig Nailpin). Karens mond valt open bij de eerste noten van Seans versie van Mona Lisa. En dan volgt nog een unieke drumsolo…

Peter Vanlaet (Mama’s Jasje)

Peter Vanlaet van Mama’s Jasje zette op zijn beurt de tekst van Hoge Bomen volledig naar zijn hand en toverde het nummer om tot een bijzonder intieme versie. 

André Hazes

Voor André Hazes breekt een spannend moment aan wanneer hij eindelijk de kans krijgt om een nummer te brengen voor – zoals André haar noemt – “zijn eerste liefde”. André koos voor zijn favoriete song van Karen, Het maakt niet uit, en verovert daarmee een plaatsje op haar nachtkastje…

Amy MacDonald

Afsluiten doet Karen zelf met een knaller van formaat. Ze brengt een ode aan Amy MacDonald met Let’s Start a Band, haar eigen lievelingsnummer. 

Onder de indruk van Liefde voor muziek 2020, bijvoorbeeld van de nummers uit deze aflevering met Karen Damen? Bestel dan de cd met alle hits uit dit seizoen. Of lees onze artikelen over de afleveringen, inclusief foto’s en video’s van alle liedjes.

Foto: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 maart 2020 /