James De Musical brengt musical over bekende gasten als Natalia

James De Musical van James Cooke is al jaren een groot succes. Wekelijks maakte hij een musical over bekende Vlamingen. Zo konden we in seizoen 1 genieten van musicals over het leven van Natalia, Niels Destadsbader, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, De Pfaffs, Philippe Geubels, Gert Verhulst en Margriet Hermans. Vanaf donderdag 8 juni 2023 om 21.00 uur kun je verschillende afleveringen van dit seizoen in de herhaling te kijken.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 25 november 2021. Nu James De Musical seizoen 1 in de zomer van 2023 opnieuw op tv is, delen we dit natuurlijk nogmaals en hebben we het artikel bijgewerkt.

James De Musical

Samen met de beste musicalcast van Vlaanderen, onvergetelijke songs, prachtige podiumacts en geweldige dansers zorgt James De Musical voor hartverwarmende televisie tijdens de wintermaanden. Ze maken een muzikaal spektakel voor jong en oud over Vlaamse sterren. Hun hele leven komt voorbij. Gemiddeld keken 1,1 miljoen kijkers naar James De Musical.

James De Musical kijken (in Nederland)

Wil je vanuit Nederland naar dit programma kijken, dan is dit alleen mogelijk via een VPN Verbinding. Zet ‘m op België en ga dan naar GoPlay. Je kunt hier dan zowel de afleveringen uit het eerste als het tweede seizoen kijken.

James De Musical seizoen 3

Niet alleen James De Musical seizoen 1 was een groot succes; ook James De Musical seizoen 2 zorgde ervoor dat de kijkers aan de buis gekluisterd zaten. Er volgde zelfs een live-show: James De Musical LIVE in Lotto Arena. En daar werd aangekondigd dat men nu werkt aan James de Musical seizoen 3 (klik en je ontdekt meteen wie de gasten zijn). Weten wanneer het derde seizoen van James De Musical op tv komt, volg ons dan op Instagram, kom bij de Facebook-groep of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Dit schreven we in het najaar van 2021 over James de Musical seizoen 1 en de inhoud van alle afleveringen.

Bekende gasten James De Musical

De Vlaamse sterren die hun eigen musical krijgen in James De Musical seizoen 1 zijn Natalia, Niels Destadsbader, Jani Kazaltzis, Willy Sommers, De Pfaffs, Philippe Geubels, Gert Verhulst en Margriet Hermans. Zij zijn worden teruggeflitst naar hun kindertijd, waar niets al belangrijk was. Naar hun rebelse puberjaren, waar alles kon maar niets mocht. Maar ook naar ingrijpende momenten waarop moeilijke beslissingen worden genomen. Denk ook aan een eerste liefde, die eerste kus, de doorbraak, een onvergetelijke vriendschap. Of een afscheid, een laatste groet, een einde van een tijdperk. Kortom: allemaal heel persoonlijke elementen, waarbij de nodige traantjes vloeien tijdens de afleveringen.

James De Musical start met musical over Natalia | deze BV's volgen nog
Natalia bij James De Musical

Natalia De Musical

In de eerste aflevering – op donderdag 25 november – ontvangt James Cooke de enige echte Natalia voor haar muzikale verhaal. En dat start bij Nathalie, een klein meisje dat in een heel groot huis woont. Een huis waar Johann Sebastian Bach door de kamers klinkt en waar vaders wil wet is. Over een opgroeiende tiener die op een ongemeen streng internaat de grenzen opzoekt en vriendinnen voor het leven maakt. Tot een zangeres die haar stem ontdekt en  een vrouw die de liefde vindt. Maar ook naar het moment waar dat kleine meisje afscheid moet nemen van haar allergrootste held.

Natalia

Natalia vertelt: “Ik werd teruggeflitst naar heel specifieke momenten uit mijn leven die met bijzonder veel zorg en aandacht voor detail werden gebracht. Een warm bad. Grappig en ontroerend. Het voelde als thuiskomen in mijn eigen leven.” Op dit moment is zij op tv te zien in twee programma’s; als jurylid bij K2 zoekt K3 en als presentatrice van De Sterkste Handen.

James De Musical brengt musical over Jani Kazaltzis | deze BV's volgen
James De Musical brengt musical over Jani Kazaltzis | deze BV’s volgen

Jani De Musical

Kleine Jani – Johan in de klas – groeide op in Waterschei, een typische cité in de schaduw van de Genkse koolmijnen. Een bijzonder gelukkige periode in zijn leven. Van jongs af aan een echt mama’s kindje ook. En dat blijft zo wanneer Jani tijdens zijn puberjaren op zoek moet naar zichzelf en naar een nieuwe relatie met zijn ouders. Zijn angst om mensen teleur te stellen, zeker zijn vader, bezorgen hem een moeilijke periode. En ook zijn pittige uitgaansleven – Madonna is zijn grote voorbeeld- zorgt voor de meest waanzinnige avonturen. Maar zijn zoektocht naar zichzelf werpt ook vruchten af en samen met zijn passie voor styling breekt hij door op Vlaamse televisie. Jani De Musical is een muzikale rollercoaster door zijn leven, familie, collega’s en vrienden.

Jani Kazaltzis

Over Jani De Musical zegt Jani Kazaltzis het volgende: “Mijn lieve vriend James heeft iets heel moois gemaakt. Dit heeft mij zo hard geraakt. Ik was er dagen niet goed van. Grote dank aan het team dat zo veel moeite heeft gedaan om van mijn leven een musical te maken.” Je zag Jani hem in Over De Oceaan, maar je kent hem ook van Jani Gaat. Naar de aflevering Jani gaat… in de porno wordt nog steeds volop gezocht (zie ik in de statistieken van VlaamsKijken). En hij maakte Natur’Elle. In 2023 kon je van hem genieten in Blind Gekocht en Viva La Feta.

James De Musical brengt musical over Niels Destadsbader én deze BV's
James De Musical brengt musical over Niels Destadsbader

Niels De Musical

Verover mij! Van de eerste kus van Niels Destadsbader tot zijn eerste sportpaleis – we zien het in Niels De Musical in de derde aflevering van James De Musical. James Cooke en zijn bijzonder getalenteerde musicalcast nemen Niels Destadsbader en kijkend Vlaanderen mee naar een magische avond op een zolder in Deerlijk. Waar Niels op zijn twaalfde verjaardag zijn eerste echte kus kreeg van Mira. Waar parfum op briefpapier nog bijzonder was. Naar zijn leuke en minder leuke fratsen op school. En zijn vroege passie voor de planken. Naar zijn ongelooflijk indrukwekkende carrière, zijn muzikale broer Miguel Wiels en zijn eerste sportpaleis. Maar ook naar zijn broer Kevin en het troosteloze verdriet en de grote vreugde die ze samen al deelden.

Niels Destadsbader

Niels Destadsbader vertelt: “De idee dat men speciaal een musical zou maken voor en over mij, maakte mij best verlegen. En dat gebeurt niet zo snel. Maar alles wat erna kwam was prachtig. Nog eens merçi aan James en zijn hele team. Dit voelde echt aan als een bijzonder verjaardagscadeau.”

James De Musical brengt musical over Margriet Hermans én deze BV's
James De Musical brengt musical over Margriet Hermans

Margriet De Musical

In 1954 zag Margritje Hermans het levenslicht. De heldhaftige mama van Margriet Hermans ging te voet naar de kraamkliniek en kreeg een stevige dosis -jawel- lachgas toegediend bij de geboorte van ‘de vierde van zes’. Van de prinses van de blokfluitles tot een echte radio-en televisievedette in Vlaanderen.

Margriet Hermans

Muziek speelde altijd de hoofdrol in het leven van Margriet Hermans. Ze engageerde zich steeds met overtuiging en goede wil. Als politica en als mama. De anti-vedette bleek sterker dan alle kritiek. The show must go on, ze werd er na al die jaren het levende bewijs van. De gulste lach van showbizzland krijgt van James Cooke en zijn geweldige cast een eigen musical cadeau.

James De Musical brengt musical over Philippe Geubels én deze BV's
James De Musical brengt musical over Philippe Geubels én deze BV’s

Geubels De Musical

Voor Philippe Geubels is niets Taboe. Behalve misschien een musical over zijn eigen leven. En dus kon hij de uitnodiging van James Cooke onmogelijk weigeren. Het tis tijd voor Geubels De Musical. James Cooke neemt Philippe Geubels morgen mee naar the wonder years. Want in de jaren negentig organiseerde familie Geubels in bijberoep de grote zomershows.

Philippe Geubels

In elke kuststad aan zee streek de bus van familie Geubels neer en maakte een jonge Philippe kennis met de voltallige Vlaamse showbizz. Als een leeuw in een kooi brulde hij alle Vlaamse hits mee en werd hij stapelverliefd op Silvy Melody. Niet veel later werd de puberende Geubels een heuse gabber die in de Romeinse put in Edegem het liefst bezig was met camino’s opdrijven en tongen draaien. Een straatjongen die op een dag toch de stap durfde zetten en de Colruyt inruilde voor het podium. Dit is het muzikale verhaal van een man die met alles lachen kan en voor iemand heel bijzonder de juiste vriend op de juiste plaats werd.

James De Musical brengt musical over De Pfaffs én deze BV's
James De Musical brengt musical over De Pfaffs

Musical De Pfaffs

Wow, wat is de zesde aflevering van James De Musical een indrukwekkende aflevering. Deze keer staat er niet één iemand in de schijnwerpers, maar een hele familie. Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen nemen allereerst plaats op de bank. Maar zij zijn niet de enige. Ook Kelly en Sam worden in de zonnetjes gezet. Maar het meest indrukwekkende moment volgt als Kelly, Debby en mama Carmen mogen genieten van een ode aan ‘bompa’. Helaas kan die andere dochter – Lyndsey – er niet bij zijn, maar haar dochter zien we dan weer schitteren in een nummer dat ze samen met haar tantes opvoert. Echt de moeite om te kijken en leuk om De Pfaffs wat jaartjes na hun realitysoap weer eens terug te zien.

James De Musical brengt musical over Willy Sommers én deze BV's
Willy Sommers in James De Musical

Willy De Musical

Ook de zevende aflevering van James De Musical belooft een emotionele te worden. Deze keer staat Willy Sommers centraal in Willy De Musical. Zijn dochter Annemie Vereecken (40) stapt, na haar opvallende passage in Liefde voor muziek vorig jaar, opnieuw in de schijnwerpers met een nummer over hun leven. Dat doet ze niet alleen ook de kleindochter van Willy Sommers – Flynn – zingt samen met haar moeder. Naast Willy Sommers neemt ook zijn vrouw Cindy plaats op de bank. Ze hebben het over hoe Cindy eerst een grote fan was van Willy, en hoe concullega Christoff matchmaker speelde tussen de twee.

Gert De Musical

Gert Verhulst was de laatste gast in het eerste seizoen van Gert De Musical. Gertje groeit op als een verlegen jongentje. Maar wel een jongen die al snel beslist om boven het maaiveld uit te steken. Hij is jaar na jaar de beste van de klas. Op zijn vijftiende neemt hij afscheid van zijn mooie krullen en schrapt hij gemiddeld uit zijn woordenboek.  De drang om op het podium te staan is groot. Hij acteert, regisseert en produceert zijn eerste theatershows al snel en helemaal zelf. En niet veel later geeft hij samen met zijn hond de jeugd van miljoenen kinderen kleur. Omringd door talent krijgt Gert De Musical bezoek van de enige echte Danny Verbiest en van megavriendin Free Souffriau.

Wist je dat Gert Verhulst recent een nieuwe cd heeft uitgebracht?

Gert Verhulst

Gert Verhulst: “James is mijn beste vriend en hij kent me door en door. Als er iemand een musical kan maken over mijn leven, moet hij het wel zijn. En ik had gelijk, want ik heb echt heel hard genoten van begin tot einde.  De geweldige songs, het terugzien van enkele vrienden en de herinnering aan heel bijzondere momenten in mijn leven . Ze hebben me ontroerd maar ook energie gegeven. Een muzikale vogelvlucht doorheen mijn leven die ik nooit zal vergeten.” Maar naast liefde voor muziek is er ook muziek voor de liefdes in Gert zijn leven. Voor Ellen, voor zijn kinderen, voor Saint-Tropez en de Franse nostalgie. En zelfs Gert zijn allereerste liefje, Karine werd door James opgespoord.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 juni 2023 /