Luc De Musical: Luc Appermont centraal in James De Musical

Luc De Musical – over Luc Appermont – is de zesde aflevering van James De Musical op Play4 en GoPlay (donderdag 12 januari 2023 te kijken om 21.00 uur). Ontdek alles over deze musical over het leven van Luc Appermont.

Musical over leven Luc Appermont

Diep in de Kempen, in het Limburgse Bilzen beleeft kleine Luc Appermont, als middelste in een rijtje van vijf een gelukkige en zorgeloze kindertijd. Op een zonnige dag eind jaren vijftig gaat voor hem een wondere nieuwe wereld open als hij een bezoek brengt aan de toenmalige BRT. Betoverd door Nonkel Bob en het metier wordt Luc hét rolmodel voor elke presentator. Zijn verplichte legerdienst kan hem niet lang weghouden van zijn geliefde radio en televisiestudio en Luc geniet met volle teugen van alle kansen die hij krijgt. 

Luc De Musical

En dan moest hij zijn échte grote liefde nog ontmoeten. James De Musical neemt Luc mee naar die ene bijzondere ontmoeting veertig jaar geleden met ober Bart Kaëll in een restaurant aan de Belgische kust. Een relatie die lange tijd geheim moest blijven, maar later een steun en een voorbeeld werd voor velen. Maar James De Musical brengt ons ook dichtbij de jarenlange strijd van zijn vader én moeder tegen dementie. Luc Appermont bleef tot het einde voor haar zorgen, terwijl ze stilletjes uit zijn handen glipte. ​ 

James De Musical kijken

Wil je James De Musical kijken dan kan dit iedere donderdag om 21.00 uur bij Play4 en op GoPlay. Wil je vanuit Nederland kijken naar deze musicals, zorg dan dat je een VPN Verbinding hebt. Als je de server van je VPN op België zet, kun je via GoPlay.be De Planckaerts De Musical kijken. Ook de musicals uit seizoen 1 kun je hier nog zien.

James Cooke over Luc De Musical

James Cooke vertelt meer over Luc De Musical over Luc Appermont: “Een man waar ik enorm naar opkijk.​ Een icoon, een rolmodel, een coryfee, een vriend. Enorm gepassioneerd door zijn job, door taal, door theater, door muziek, door schoonheid.  De manier waarop hij al decennia lang door het leven gaat, ik heb daar veel bewondering voor. Daar willen we mee aan de slag.”

Luc Appermont

Luc Appermont was maar liefst 33 jaar één van de vaste stemmen bij Radio 2 waar hij als radiopresentator het programma De zoete inval presenteerde. Voor de BRT heeft hij tal van programma’s gemaakt; zo zagen we hem bijvoorbeeld als presentator van Eurosong, Pak de poen show en Het staat in de sterren geschreven. In 1990 ging hij bij VTM aan de slag (met programma’s als Waagstuk, Luc, U beslist en Het mooiste moment); daar werd zijn contract in 2007 niet meer verlengd. Samen met zijn partner, zanger Bart Kaëll, was hij te zien in het programma: Luc & Bart – Een paar apart.

Ben jij een musical-liefhebber? Check dan regelmatig onze musical-berichten op VlaamsKijken

James De Musical seizoen 2

James De Musical seizoen 2 zorgt weer voor een muzikaal spektakel voor jong en oud. De gasten die in het zonnetje worden gezet in het tweede seizoen van James De Musical zijn naast Luc Appermont, De Planckaert, Dina Tersago, Karen Damen, Erik Van Looy, Bart Peeters, Alex Agnew en tot slot Astrid Coppens. 

James De Musical

De bekende Vlamingen zijn te gast in hun eigen musical waarin ze worden teruggeflitst naar hun kindertijd waar niets al belangrijk was. Naar hun rebelse puberjaren waar alles kon, maar niets mocht. Naar ingrijpende momenten waarop moeilijke beslissingen worden genomen. En naar een eerste liefde, die eerste kus, hun doorbraak, een onvergetelijke vriendschap. Of een afscheid, een laatste groet, een einde van een tijdperk. Samen met de beste musicalcast van Vlaanderen, onvergetelijke songs, prachtige podiumacts en geweldige dansers zorgt James De Musical voor hartverwarmende televisie tijdens de wintermaanden. Lees hier meer over James De Musical seizoen 2.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 januari 2023 /