Erik Van Looy is Radijsje in The Masked Singer in België

Erik Van Looy is Radijsje in The Masked Singer in België. In de tweede show is hij ontmaskerd, nadat heel wat kijkers – en ook het speurdersteam – de stem van de quizmaster en filmmaker hadden herkend. Erik Van Looy vertelt zijn verhaal in Behind The Mask: nu te kijken op VTM GO en woensdag 26 januari om 20.35 uur bij VTM.

Heb jij al enig idee wie de deelnemers aan The Masked Singer 2022 in België zijn? Laat je voorspelling achter op onze Instagram.

Erik Van Looy is Radijsje

Voor Erik Van Looy komt er met de ontmaskering van Radijsje in de tweede show van The Masked Singer in België een einde aan een doldwaas  – en fysiek loodzwaar – avontuur. “Ik zen kapot jong”, klonk het helemaal buiten adem. “Radijsjes zijn heel energiek. En ik dacht: als ik veel beweeg gaan ze niet denken dat ik Erik Van Looy ben.” We kennen Erik Van Looy als presentator, quizmaster en regisseur van vele Vlaamse films.

Lees hier alles over de andere deelnemers (en het verloop van de show).

Erik Van Looy in The Masked Singer

“Dat is den Erik!”, merkte speurder en beste vriend Kevin Janssens vorige week al op bij de start van The Masked Singer. En ja, ‘den Erik’ zong de voorbije twee weken de pannen van het dak. “Ik zag het meteen zitten om mee te doen. En toen zeiden ze plots: je bent Radijsje. Ik dacht: hallo, wil je mij zo rap kwijt?”, lachte de regisseur van onder andere Ad fundum, De Zaak Alzheimer, Loft en De premier.

Vals spelen

Toen hij zijn nummer nog eens opnieuw moest zingen zonder masker, stuitte Erik op een probleem. “Ik heb eigenlijk vals gespeeld. Dat pak is heel groot, dus ik plakte de teksten van mijn nummers daar gewoon in. Het eerste liedje heb ik uit het hoofd geleerd, maar voor dit nummer moet ik even mijn tekst eruit halen… Er is hier ook een bar binnen”, klonk het al lachend uit de mond van de quizmaster van De Slimste Mens ter Wereld.

Angst voor radijsjes

In Behind The Mask op VTM GO geeft Erik Van Looy een inkijk in de voorbereidingen die hij voor The Masked Singer moest doorstaan. Hij vertelt waarom Radijsje maar één arm had en maakt kennis met het indrukwekkende pak. “Ik dacht eerst: wie heeft mij in fucking godsnaam Radijsje gemaakt? Ik wilde een cool pak en hoe kan je nu een cool pak maken van een radijsje? Maar dit is Radijs next level. Er was sprake van radijsjesangst omdat ik helemaal geen radijsjes lust, maar toen ik het zag voelde ik meteen liefde voor het pak.”

In Behind the mask kun je ook kijken naar de aflevering waarin Roos Yanina Wickmayer haar verhaal doet.

Nuchter dansen

De camera’s zijn er ook bij tijdens de zangsessies en zijn allereerste dansles ooit. “Het was de eerste keer dat ik nuchter danste.” En een rondhuppelende radijs vertolken blijkt geen cadeau voor de conditie.

Kevin Janssens

Erik Van Looy vertelt ook hoe hij zijn geheim al die tijd verborgen probeerde te houden. En dat voor één van de nieuwe speurders in het panel van The Masked Singer. “Een van de moeilijkste momenten was toen Kevin (Janssens, red.) een foto van een radijs stuurde. Ik ga niet liegen tegen Kevin, ik heb gewoon niet geantwoord.” Erik Van Looy blikt met een goed gevoel terug op deze belevenis. “Ik ben heel blij dat ik heb meegedaan. Dit is misschien wel het strafste dat ik ooit heb meegemaakt. Radijsje radijsje, tot nog eens hé vriend. Wees voorzichtig met die ene arm. En blijven lachen!”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 januari 2022 /