Andy Peelman is Duiveltje in The Masked Singer België

Andy Peelman is ontmaskerd als Duiveltje in de vierde aflevering van The Masked Singer België. Andere namen die genoemd werden voor de ontmaskering van de duivel waren onder andere Sven De Ridder, Gunther Levi, Sergio en Eden Hazard. De eerste drie afleveringen maakte hij best wel indruk met zijn stem, maar in de vierde show werd hij onverbiddelijk ontmaskerd.

‘Zingen was verschrikkelijk’

Andy Peelman verlaat The Masked Singer trots, maar ook opgelucht. “Dat zingen was echt verschrikkelijk. Echt sterven”, vertelt de man, die Vlaanderen leerde kennen dankzij zijn optreden in De Buurtpolitie. Hij gaat verder: “Je voelt je hart echt slaan, niet normaal. Zelfs mijn vrouw heeft mij nooit horen zingen, ik durf dat thuis niet. Maar het was heel fijn om te doen!” Wat extra leuk is, is dat hij dus – zonder het te weten – in dezelfde show zat als Dina Tersago (ontmaskert als Libelle) met wie hij dit najaar samen een nieuw programma gaat presenteren.

Andy Peelman in The Masked Singer

De politiebadge op zijn jasje, de verwijzingen naar zijn favoriete reeksen Top Gun en FC De Kampioenen, de link met Duitsland, waar de roots van zijn vrouw liggen: het waren maar enkele tips die in de richting van Andy Peelman wezen. “Ik vond het wel spannend om dit allemaal te verzwijgen en stiekem te doen”, vertelt hij in Behind The Mask op VTM GO. “Dat is goed gelukt. Liegen tegen mijn vrouw, liegen tegen mijn moeder: ça va. Maar het ergste van al was Karen Damen. Die zat me te bellen en te sturen om iets te gaan drinken. Terwijl ik hier backstage zat, zag ik haar bezig op haar gsm!”

Dat Karen Damen een fanatiek jurylid is van The Masked Singer blijkt ook wel uit het verhaal van de aap in Behind The Mask.

Moeilijke momenten voor Duiveltje

De aflevering volgt ook enkele moeilijke momenten die Andy Peelman moest trotseren, zoals de allereerste repetitie in kostuum. “Een grote teleurstelling. Mijn hart bonkte in mijn keel. Ik was helemaal niet tevreden van mezelf, het trok op niets”, klonk het toen met tranen in de ogen van het Duiveltje. En dan moest het duel tegen zijn tv-maatje Dina ‘Libelle’ Tersago nog komen. “Dan denk je: waar ben ik mee bezig en waarom doe ik mezelf dat aan?”

Verrijkend en verruimend

Toch blikt Andy Peelman met een fijn gevoel terug. “Het pak ga ik niet missen, want ik heb er bloed, zweet en tranen in achtergelaten. Maar in de laatste show heb ik me echt geamuseerd. Dat nummer klonk voor mij ook het best, dus ik ben blij dat het zo gelopen is en dat ik mooi kon afsluiten. Deelnemen aan The Masked Singer was verrijkend en verruimend. Maar als ze morgen een vierde Romeo zoeken, ga ik toch passen.

Bekijk hier de video van de ontmaskering:

Ontdek het hele verhaal van duivel Andy Peelman nu in The Masked Singer: Behind The Mask op VTM GO. Daar ontdek je ook de verhalen van de ontmaskerde otter, libelle, monster, zeemeermin, aap, suikerspin, wolf, duiker en winnares koningin.

Foto’s VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 oktober 2020 /