Liefde voor Muziek: artiesten nieuw seizoen met o.a. Camille (#LikeMe)

Liefde voor Muziek heeft de artiesten voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Onder andere actrice Camille Dhont – die je kent uit #LikeMe – is één van de bekende zangers en zangeressen die meedoet. Verder zie je in het achtste seizoen van Liefde voor Muziek (vanaf maandag 4 april op tv) de volgende artiesten: Margriet Hermans, Koen Buyse (Zornik), Ozark Henry, Davina Michelle, 2 Fabiola en Suzan & Freek. In dit artikel ontdek je alles over Liefde voor Muziek seizoen 8 (VTM, 2022).

Seizoen 8 Liefde voor Muziek

Aan muzikale variatie in seizoen 8 van Liefde voor Muziek geen gebrek. Als je de artiesten een beetje kent, dan weet je dat dit weer een muzikaal spektakel gaat worden. De artiesten reizen hiervoor af naar Zuid-Frankrijk. Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek is vanaf maandag 4 april om 20.35 uur te kijken op VTM.

Artiesten Liefde voor Muziek seizoen 8

De artiesten die meedoen aan Liefde voor Muziek seizoen 8 zijn: Margriet Hermans, Koen Buyse van Zornik, Camille en Ozark Henry, Davina Michelle, Pat Krimson & Loredana van 2 Fabiola en Suzan & Freek. Een heel gevarieerde mix aan artiesten, die allemaal hun eigen stijl hebben. Daarnaast is het opvallend dat er met Davina Michelle en Suzan & Freek twee Nederlandse acts te zien zijn in het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek op VTM.

Meer weten over de artiesten:

Camille

Vuurwerk kreeg door Camille Dhont een hele nieuwe betekenis. Haar carrière nam een blitzstart, nadat ze een hoofdrol vertolkte in de succesvolle Ketnet-serie #LikeMe. Als zangeres stond ze samen met hitkanon Regi in de Ultratop met Vechter en Vergeet de Tijd. Beide nummers werden elk al meer dan 3 miljoen keer gestreamd. En dat is lang nog niet alles want nadat ze zich met haar solo-single Vuurwerk parkeerde in de hoogste regionen van de Ultratop 50, lanceerde ze ook haar gelijknamig debuutalbum Vuurwerk met maar liefst 14 nieuwe nummers. Het resultaat zet aan tot feesten en dansen, maar raakt ook de gevoelige snaar.

Camille Dhont vertelt: “Ik ben zo vereerd dat ik met al die grote namen mee op muziekreis mag! Ik ben een trouwe fan van het programma en zat elk jaar voor het tv-scherm. Ik heb er ongelofelijk veel zin in en ga mijn uiterste best doen om alle andere artiesten te verrassen met mijn versies van hun liedjes.”

2 Fabiola

Ambiance verzekerd met de catchy dansnummers van Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola. Al meer dan 30 jaar vult deze groep als één van de pioniers van de Belgische dancescene ontelbare dansvloeren met hits als Lift U Up, Freak Out, She’s After My Piano en Magic Flight. Een unieke sound, aanstekelijke beats en teksten die in ieders hoofd blijven hangen. Pat Krimson verdient al meer dan 30 jaar zijn strepen als dj-producer en Loredana is reeds 12 jaar zangeres bij 2 Fabiola. Momenteel werkt ze hard aan haar eigen solocarrière.

“We zijn heel benieuwd naar de invloeden en bewerkingen van de andere artiesten op onze songs. Zelf willen we met onze eigen dance-sound en de vocals van Loredana ieders hart veroveren, dus zet de tafels maar aan de kant and ‘put on your dancing-shoes’! Er zijn een paar zeer straffe vurige madammen bij, dus aan ons de boys om het hoofd koel te houden”, lacht Pat Krimson. “Tuurlijk waren we al langer fan van het programma, maar het doet echt iets met een artiest als je nu al die songs zelf onder handen mag nemen en kneden naar je eigen versie. ‘For the bigger & bolda’”, vult Loredana aan.

Wist je dat zowel Camille als Loredana van 2Fabiola meededen aan het afgelopen seizoen van The Masked Singer? Camille won als Miss Poes, terwijl Loredana tweede werd als Ridder.

Margriet Hermans

Eind jaren ‘80 was het startschot voor de bloeiende zang- en showbizzcarrière van de toen 33-jarige Margriet Hermans. Vanaf de eerste noot scoorde ze diverse hits in de loop der jaren als Alle mooie mannen zijn zo lelijk, Laissez Rouler Le Bon Temps, Jacqueline en Een vriend, Wat ik bedoel. Haar dynamische persoonlijkheid, onmiskenbaar gevoel voor humor, iconische bulderlach en brede maatschappelijke interesse is niemand ontgaan. Margriet is van alle markten thuis. Zo werd ze tv-presentatrice van diverse talkshows en bouwde ze daarnaast ook aan een politieke loopbaan.

Margriet Hermans: “Wat was dat een heerlijk telefoontje van VTM toen ik te horen kreeg dat ik mee mocht doen aan Liefde voor Muziek, een icoon van een programma. Volgend jaar staat de carrièreteller op 35 jaar dus ik hoop Vlaanderen er nog eens aan te herinneren dat ik zangeres ben. Wat een uitdaging om als oudste van het gezelschap het repertoire van al dat jong volk te leren kennen en te leren interpreteren met zulk een voortreffelijke band. Dit wordt naast de uitdaging puur muzikaal genieten. Tof tof tof!”

Koen Buyse (Zornik)

Exact 20 jaar geleden werd de Belgische rockband Zornik opgericht door frontman Koen Buyse en zijn kompanen. De band debuteert met de single Love Affair, al kwam de grote doorbraak er met de hit It’s So Unreal. Wat volgde was een carrière die meer dan twee setlists vulde met hitsingles, gouden albums, uitverkochte tours en awards die niet meer op één hand te tellen zijn. De band stond op talloze festivals in binnen- en buitenland waar ze moeiteloos de harten van het publiek veroverden.

Koen Buyse: “Ik ben zelden zo ‘dubbel’ nieuwsgierig en enthousiast geweest. Enerzijds erg nieuwsgierig naar wat de andere artiesten van mijn songs gaan maken en anderzijds heel enthousiast om hun eigen songs te laten knallen in mijn eigen versie. Noem het ’nieuwsiast’ of ‘enthougierig’. De gitaren zijn alvast gestemd, versterkers staan op 11 en mijn liefde voor muziek is groter dan ooit tevoren!”

Ozark Henry

Ozark Henry is het succesvolle alter ego van songwriter, zanger en platenproducer Piet Goddaer. Hij kende zijn doorbraak bij het grote publiek met zijn 3e album Birthmarks in 2001. Niet alleen dit album werd met platina bekroond maar ook zijn 4 opeenvolgende studioplaten. Sweet Instigator, Indian Summer, These Days, This One’s for you, I’m Your Sacrifice zijn enkele van zijn grootste hits. Hij werd maar liefst 17 keer genomineerd voor een Music Industry Award en won er 7. Internationaal is Ozark Henry vooral gekend en gerespecteerd voor zijn baanbrekend werk in Immersive Sound en Spatial Audio. Hij mocht zijn werk in 2017 voorstellen bij Google NY en Tedx San Francisco en werd zo de eerste belg die ooit werd uitgenodigd voor een talk@Google.

Ozark Henry: “Een paar jaar terug mocht het met mijn agenda niet lukken om mee te doen, nu wel. Nadat ik de laatste 7 jaar vooral met onderzoek bezig ben geweest, kijk ik er reikhalzend naar uit om terug gewoon muziek te maken, samen muziek te spelen en andere artiesten en hun repertoire te ontdekken. Music was my first love. Om dit onder het oog van de camera te doen is buiten mijn comfortzone, maar maakt me tegelijk ook extra nieuwsgierig. Laat het avontuur maar beginnen.”

Davina Michelle

Davina Michelle groeide in een paar jaar tijd uit tot één van dé namen in de Nederlandse popmuziek. Nadat haar zangtalent online werd opgemerkt door niemand minder dan P!nk kwam haar carrière in een stroomversnelling terecht. In België brak ze door met de monsterhit Hoe het Danst, een song die ze uitbracht samen met Marco Borsato en Armin Van Buuren. Het werd het langst op 1 genoteerde Nederlandstalige nummer van dit decennium in Vlaanderen.

Davina Michelle: “Ik heb onwijs veel zin in de opnames! Niet alleen omdat ik reuze benieuwd ben naar wat iedereen heeft voorbereid, maar vooral om m’n Vlaamse collega’s te ontmoeten en beter te leren kennen. Hierdoor krijgt een liedje opeens veel meer betekenis en hopelijk kunnen we kijkers hiermee laten voelen wat echte liefde voor muziek is.”

Suzan & Freek

Aan Nederlandse oorwurmen geen gebrek dankzij muzikale lovebirds Suzan & Freek. Hun debuutsingle Als Het Avond Is steeg in no time naar de nummer 1 positie in de Top 40. Opvolger Blauwe Dag werd eveneens een enorme hit en is zowel in Nederland als België goed voor een top 5-notering. Inmiddels voeren Suzan & Freek de Nederlandse en Belgische hitlijsten aan met hun pakkende popnummers als Goud en Onderweg naar Later.

Suzan & Freek: “We zijn enorme fan van Liefde Voor Muziek en zijn daarom ook heel blij dat we dit jaar mogen deelnemen. Uit ervaring (we mochten al meedoen in de Nederlandse variant Beste Zangers) weten we hoe bijzonder het is om met een groep artiesten op reis te gaan en in elkaars repertoire te duiken. Davina Michelle kennen we natuurlijk als mede-Nederlandse, en we hebben 2 Fabiola en Camille ontmoet tijdens Tien Om Te Zien. De rest kennen we voorlopig alleen nog van hun mooie liedjes, dus we kunnen niet wachten om ze beter te leren kennen. We verwachten dat het een schoolreis wordt, waarvan we hopelijk na een prachtige week huiswaarts keren met nieuwe verhalen, nieuwe versies van liedjes en vooral nieuwe vriendschappen.”

Foto’s: VTM – Foto Koen Buyse: Ⓒ Ronny Van Casteren

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 oktober 2021 /