Maarten Cop (uit Hoodie) nu Jelle Van den Bossche in Familie

Maarten Cop – die je kent als Pieter uit Hoodie – is vanaf 30 augustus ook in Familie te zien. Hij kruipt in de huid van Jelle Van den Bossche. Eerder werd deze rol gespeeld door Felix Jamaels, maar die besloot de reeks eerder te verlaten om zich vol op zijn studies te richten.

Jelle Van den Bossche

Twee jaar nadat Jelle Van den Bossche samen met zijn toenmalige vriendin Inez naar Dubai vertrok, keert hij dit najaar terug in Familie. Het personage van Jelle Van den Bossche in Familie wordt vanaf najaar 2021 gespeeld door Maarten Cop. Hij heeft inmiddels zijn eerste draaidag achter de rug. Hij maakte meteen kennis met collega’s Sandrine André (Véronique), Jef De Smedt (Jan), Marianne Devriese (Iris) en Margot Hallemans.

Wist je trouwens dat Margot Hallemans net een boek heeft uitgebracht?

Maarten Cop

Maarten Cop (2000) is opgegroeid in het Antwerpse Kapellen. Hij volgde ‘Beeldende architecturale kunsten en publiciteit’ in het middelbaar onderwijs. Op acteervlak deed Maarten zijn eerste ervaringen op in seizoen 1 en 2 van de internet dramareeks wtFOCK, waarin hij de rol van Luka vertolkte. En we kennen hem sinds vorig jaar natuurlijk ook als Pieter, het hoofdpersonage uit Hoodie. Net als Pieter is Maarten Cop professioneel bezig met de sport parkour. Dat doet hij al vanaf zijn dertiende. Daarnaast geeft hij ook les aan jongeren tussen de acht en zeventien jaar. En nu zien we Maarten Cop dus terug als Jelle Van den Bossche in Familie.

Maarten Cop is niet de enige Hoodie-acteur met een nieuwe uitdaging. Recent is bekendgemaakt dat Lotte Stevens de nieuwe Mega Mindy is.

Maarten Cop in Familie

Over de terugkeer van Jelle licht Maarten Cop alvast een tipje van de sluier: “Jelle heeft heel lang in Dubai gewoond samen met zijn vader Bart. Hij wil aan zijn hogere studies IT beginnen en besluit daarom terug te keren naar België. Feesten met vrienden en volop van het (studenten)leven genieten met alles erop en eraan: dat is wat hij wil doen. Al zal zijn zus Hanne, bij wie hij zijn intrek neemt, een oogje in het zeil moeten houden. Margot Hallemans, die Jelles zus Hanne speelt, is meteen ook mijn ‘meter’ op de set om me mee wegwijs te maken. Ik voelde me meteen erg welkom. Eén van mijn eerste scènes was met de Bomma, Albert en Jan, meteen drie grote Familie-gezichten. Spannend, maar super tof. Ik kijk nu al uit naar de return van Jelle op het scherm!”

Aflevering Familie met Maarten Cop

Jelle maakt maandag 30 augustus zijn comeback in Familie als een vrijgevochten student die van het leven wil profiteren. Peter (Gunther Levi) kijkt alvast uit naar zijn terugkeer en plant samen met Marie-Rose (Martine Jonckheere) een welkomstdiner. Tijdens het diner merkt Jelle dat er thuis wel één en ander veranderd is. Jelle trekt in bij zijn zus Hanne (Margot Hallemans) en Quinten (Maxime De Winne). Hij scoort meteen punten bij Hanne met een cadeau voor de kleinste huisgenoot, Gaston. De komst van Jelle maakt het voor Quinten daarentegen niet altijd even gemakkelijk… 

Nieuwe gezichten voor oude bekenden in Familie

Het is niet het eerste personage dat weer terugkeert, maar dan in de huid van een andere acteur. Ook Louise Van den Bossche is weer terug in Familie. De rol van Louise Van den Bossche wordt gespeeld door Charlotte Sieben. Eerder gaf Sarah-Lynn Clerckx gestalte aan dit personage. Kortom: veel nieuwe gezichten voor oude bekenden in Familie.

Nieuwe Jelle Van den Bossche in Familie

Het mag duidelijk zijn: Jelle Van den Bossche maakt zijn comeback in Familie als een vrijgevochten student die van het leven wil profiteren. Voor welke verrassende wendingen dat allemaal zal zorgen, is vanaf 30 augustus te zien in Familie. Waar ik persoonlijk ook nieuwsgierig naar ben, is of er nu ook een Familie-boek over Jelle komt? We kunnen tenslotte ook genieten van het verhaal van Louise van den Bossche. Ik hou het in ieder geval allemaal in de gaten en deel het in mijn Facebook-groep als ik meer weet. Tot die tijd kun je de serie kijken en genieten van de boeken.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 mei 2021 /