Film De Buurtpolitie – De Grote Geldroof op tv

De eerste Buurtpolitie film – De Grote Geldroof – wordt vandaag uitgezonden op VTM3. Om 18.40 uur kun je genieten van deze film – die net als de scripted realityreeks – gebaseerd is op waargebeurde feiten. Op dit moment kun je dagelijks ook weer genieten van nieuwe afleveringen van De Buurtpolitie; er is nu een VIPS-seizoen.

Verhaal De Buurtpolitie – De Grote Geldroof

Bij een brutale inbraak wordt onder andere een replica van een antiek beeld gestolen. Rechercheurs Eric (Manoe Frateur) en Brigitte (Ilse La Monaca) zetten de achtervolging in. Wanneer tijdens de vlucht de achterklep van de bestelwagen van de dieven openvliegt, valt het gestolen beeld stuk op straat. Tot grote verbazing van de agenten én van de inbrekers ligt de straat plots bezaaid met honderden bankbiljetten, die gretig opgeraapt worden door omstaanders. De rechercheurs moeten nu niet alleen de dieven klissen, maar ook het gestolen geld verzamelen.

De Buurtpolitie

Het Vlaamse publiek geniet inmiddels al heel wat seizoenen van de avonturen van De Buurtpolitie. In deze scripted realityreeks kan de kijker volgen hoe tien agenten van de buurtpolitie misdrijven bestrijden en de veiligheid van de burgers garanderen. Soms door grote interventies op touw te zetten, soms door eenvoudigweg een luisterend oor te bieden. De ene keer met opperste concentratie en intens speurwerk, de andere keer met een vleugje humor en relativering. Dit is niet anders in het scenario van hun eerste langspeelfilm De Buurtpolitie – De Grote Geldroof.

Drie films Buurtpolitie

Wist je dat er inmiddels drie Buurtpolitie-films zijn? En er is een Sinterklaas-special.

Cast De Grote Geldroof

Maar terug naar hun eerste film. De vaste hoofdcast van De Buurtpolitie De Grote Geldroof bestaat uit Willy Herremans, Eric Peeters, Manoe Frateur, Ilse la Monaca, Johan Kalifa Bals, Ianthe Tavernier, Andy Peelman, Nicoline Hummel, Henny Seroeyen, Dorien Reynaert en Rania Gaaloul. De regie van deze film lag in handen van Dennis Vanslembrouck.

Willy Herremans

Willy Herremans speelt commissaris Roger Berckmans. Hij is getrouwd, 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Loyaal, integer, leider, vaderfiguur, nauwgezet, streng, maar rechtvaardig. De commissaris komt soms ouderwets en streng uit de hoek, maar hij is enorm trots op zijn team en zal het altijd opnemen voor zijn agenten.

Eric Peeters

Eric Peeters kruipt in De Buurtpolitie in de huid van inspecteur Patrick Tilkens. Hij is getrouwd en heeft 2 kinderen. Hij is behulpzaam, bescheiden, rustig, diplomatisch en bedachtzaam. Patrick is een agent die dicht bij de mensen staat en zeer gelukkig is achter zijn onthaal waar hij iedereen die hulp nodig heeft opvangt. Hij quizt graag en weet veel over van alles.

Manou Frateur

Manou Frateur speelt rechercheur Eric Buelens. Hij is single en heeft geen kinderen. Deze rechercheur is muziek- en kunstliefhebber. Hij wordt omschreven als filosoof, creatief, sluw, bedachtzaam, wilskrachtig, impulsief, emotioneel. Volgens hem moet de politie rustig en doordacht te werk gaan via dialoog – hierdoor vormt hij samen met Brigitte een allround team dat perfect op elkaar is afgestemd.

Manou Frateur was tevens te zien in het tweede seizoen van Connie & Clyde als uitzendconsulent.

Ilse la Monaca

Ilse la Monaca speelt rechercheur Brigitte Broeckx. Zij is getrouwd en moeder van vier kinderen. Heeft veel energie, is beschermend, heeft een groot sociaal engagement, een sterke persoonlijkheid en is erg temperamentvol. De politie moet actief en kordaat optreden – zij en Eric zijn tegengestelden maar vullen elkaar daardoor perfect aan en zijn echte soulmates.

Wist je trouwens dat Ilse la Monaca ook te zien was in een aflevering van Beau Séjour?

Johan Kalifa Bals

Johan Kalifa Bals speelt de vrijgezelle inspecteur Obi Basu. Hij is behulpzaam, humoristisch, charismatisch, zorgzaam, plichtsgetrouw, speelvogel en een beetje naïef. Obi heeft veel charisma, een gouden hart en een gezonde dosis humor. Allemaal eigenschappen waardoor hij samen met stagiair Aziz het perfecte duo vormt. Obi is de mentor van Aziz, de aspirantinspecteur. Obi moet Azis en zijn oneindig enthousiasme vaak temperen.

Ianthe Tavernier

Ianthe Tavernier kruipt in de huis van inspecteur Floor Lommelen in De Buurtpolitie. Ook deze inspecteur is vrijgezel. Ze is ambitieus, streetwise, sympathiek, leergierig, ongeduldig, gepassioneerd. Floor en Femke zijn nog niet lang partners, maar het klikt duidelijk tussen hen. Samen gaan ze op pad als wijkagenten en komen ze de meest uiteenlopende zaken tegen. Dankzij hun girl-power slagen ze er altijd in om de rust te laten terug keren.

Ianthe Tavernier zag je bijvoorbeeld in Dancing With The Stars.

Andy Peelman

Andy Peelman kennen we inmiddels als presentator van Ze Zeggen Dat en Andy op Patrouille, maar hij is natuurlijk doorgebroken als inspecteur Koen Baetens in De Buurtpolitie. Deze inspecteur is vrijgezel en wordt omschreven als sportief, humoristisch, gevoelig, daadkrachtig, dierenvriend, eigenwijs, moedig en volhardend. Koen is een harde werker die absoluut niet tegen onrecht kan waardoor hij soms heftig uit de hoek kan komen, maar hij doet alles met de beste bedoelingen. Hij houdt van eten en speelt mini-voetbal, en durft al wel eens grapjes uit te halen.

Maar om even terug te komen op Andy Peelman. Hij speelde ook een leuke rol in Instafamous. Daarnaast zie je hem vaker als agent voorbij komen in producties, zoals in Baba Yega The Movie en in D5R. Verder is hij te zien in Sinterklaas & het Gouden Hoefijzer.

Nicoline Hummel

Nicoline Hummel speelt hoofdinspecteur Tineke Schilebeeckx en maatschappelijk assistent. Zij is vrijgezel en wordt omschreven als ambitieus, doorzettend, ijverig, leidinggevend, trouw, optimistisch, nauwgezet, gevoel voor humor. Tineke is enorm sociaal geëngageerd. Ze verleent bijstand aan zowel collega’s als burgers. Samen met Koen vormt ze een duo, dat onverschrokken te werk gaat.

Wist je dat Nicoline Hummel voor het eerst te zien was op tv in Familie? Daarnaast speelde ze ook nog in meerdere afleveringen van Wittekerke.

Henny Seroeyen

Henny Seroeyen speelt inspecteur de vrijgezelle Robin Verhaegen, een ex-militair die de vele buitenlandse missies beu was en zich wil settelen. Robin is een sportfreak en let streng op zijn eten en hij hecht belang aan hoe hij eruit ziet. Sinds kort vormt hij samen met Tom het Speciale Interventieteam. Hij draait zijn hand niet om voor een straffe stunt.

Dorien Reynaert

Dorien Reynaert kennen we als inspecteur Femke Van Acker. Een vrijgezelle, goedgelovige, charmante, plichtsgetrouwe inspecteur. Ze komt uit de drugsbrigade van Brussel. Ze ziet er jong uit, maar weet haar mannetje te staan. Is gek op dieren. Sinds kort vormt ze een team met Floor.

Je kunt Dorien Reynaert ook kennen als Alex uit Familie.

Rania Gaaloul

Rania Gaaloul speelt undercover Ines Saloua. Een nieuwkomer in het korps en daarmee in deze Buurtpolitie-film. Rania Gaaloul zag je eerder al in Deadline 25/5 als Thalia.

Ben jij fan van De Buurtpolitie? Wist je dat er zelfs een Buurtpolitie-spel is? Ideaal vermaak tijdens deze tijden, maar nu eerst naar De Buurtpolitie – De Grote Geldroof kijken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

13 december 2020 /