Andy Peelman gaat op Patrouille met buitenlandse agenten

Wist je dat Andy Peelman het indrukwekkende programma Andy op Patrouille heeft gemaakt? Je kon 2,5 jaar geleden kijken naar de Vlaamse variant van Elly op Patrouille, de serie die wij in Nederland hadden met Ellie Lust. Vanaf dinsdag 5 april 2022 wordt het programma in herhaling uitgezonden op VTM; om 21.45 uur kun je kijken naar de eerste aflevering.

Andy Peelman

Op 20 augustus 2019 schreef ik onderstaande over het programma. Inmiddels zagen we Andy Peelman de afgelopen tijd al in heel gevarieerde programma’s van Ze Zeggen Dat tot The Masked Singer en helaas ook zijn afscheid van De Buurtpolitie.

Echt politieagent

Andy Peelman is naast acteur in de populaire reeks De Buurtpolitie, ook écht politieagent. In Andy op Patrouille gaat hij langs bij buitenlandse collega’s. Hij trekt er het plaatselijke uniform aan en beantwoordt echte oproepen. Dat doet samen met zijn collega’s van onder andere de Policía Nacional van Colombia, het Sheriff’s Office van Virginia of de Border Police van Israël.

Andy op Patrouille

Vanaf de eerste lijn beleeft Andy Peelman hoe de politie omgaat met plaatselijke problemen. Hij ziet verschillen en gelijkenissen met hoe agenten hier in België werken. Daarnaast leert hij collega’s kennen die dezelfde passie delen, namelijk het politiewerk. Dat is wel wat anders dan in De Buurtpolitie…

Ellie op Patrouille

De Nederlandse variant Ellie op Patrouille, waarin Ellie Lust bij haar buitenlandse collega’s op bezoek ging, was in ieder geval een razend succes. Naar de eerste aflevering keken maar liefst 1,4 miljoen mensen. Niet voor niets kwam er dan ook een tweede en derde seizoen.

Deze politiecorpsen bezocht Ellie Lust

Ellie ging in het eerste seizoen naar Colombia, Israël, Dubai, San Francisco, Albanië en Kenia. Daar zie ik dus wel wat overlap met de corpsen die VTM al bekend heeft gemaakt. In het tweede seizoen bezocht Ellie Georgië, Brazilië, Jordanië, Zuid-Korea, Canada en El Salvador. Vind je dit interessant, dan is het nieuwe boek van Ellie Mijn jaren bij de politie misschien ook een aanrader voor jou.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2019 /