Andy Peelman gaat op Patrouille

Andy Peelman (die je kent uit De Buurtpolitie) gaat op patrouille. Het programma Andy op Patrouille is volgens mij de Vlaamse variant van Elly op Patrouille; de serie die wij in Nederland hadden met Ellie Lust. De acteur is in ieder geval ontzettend blij met zijn nieuwe programma: “Dit is 100% wie ik ben in mijn natuurlijke habitat: de politie.”

Echt politieagent

Andy Peelman is naast acteur in de populaire reeks De Buurtpolitie, ook écht politieagent. In Andy op Patrouille gaat hij langs bij buitenlandse collega’s. Hij trekt er het plaatselijke uniform aan en beantwoordt echte oproepen. Dat doet samen met zijn collega’s van onder andere de Policía Nacional van Colombia, het Sheriff’s Office van Virginia of de Border Police van Israël.

Buitenlandse politie

Vanaf de eerste lijn beleeft Andy Peelman hoe de politie omgaat met plaatselijke problemen. Hij ziet verschillen en gelijkenissen met hoe agenten hier in België werken. Daarnaast leert hij collega’s kennen die dezelfde passie delen, namelijk het politiewerk. Dat is wel wat anders dan in De Buurtpolitie…

Nederlands succes

De Nederlandse variant Ellie op Patrouille, waarin Ellie Lust bij haar buitenlandse collega’s op bezoek ging, was in ieder geval een razend succes. Naar de eerste aflevering keken maar liefst 1,4 miljoen mensen. Niet voor niets kwam er dan ook een tweede seizoen.

Deze politiecorpsen bezocht Ellie Lust

Ellie ging in het eerste seizoen naar Colombia, Israël, Dubai, San Francisco, Albanië en Kenia. Daar zie ik dus wel wat overlap met de corpsen die VTM al bekend heeft gemaakt. In het tweede seizoen bezocht Ellie Georgië, Brazilië, Jordanië, Zuid-Korea, Canada en El Salvador.

Vind je dit interessant, dan is het nieuwe boek van Ellie ‘Verhalen uit het blauwe boekje‘ misschien ook een aanrader voor jou. Die wordt verwacht op 12 november 2019.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

20 augustus 2019 /