Andy Peelman gaat op Patrouille met buitenlandse agenten

Wist je dat Andy Peelman het indrukwekkende programma Andy op Patrouille heeft gemaakt? Je kon 2,5 jaar geleden kijken naar de Vlaamse variant van Elly op Patrouille, de serie die wij in Nederland hadden met Ellie Lust. Vanaf dinsdag 5 april 2022 wordt het programma in herhaling uitgezonden op VTM; om 21.45 uur kun je kijken naar de eerste aflevering.

Andy Peelman

Op 20 augustus 2019 schreef ik onderstaande over het programma. Inmiddels zagen we Andy Peelman de afgelopen tijd al in heel gevarieerde programma’s van Ze Zeggen Dat tot The Masked Singer en helaas ook zijn afscheid van De Buurtpolitie.

Echt politieagent

Andy Peelman is naast acteur in de populaire reeks De Buurtpolitie, ook écht politieagent. In Andy op Patrouille gaat hij langs bij buitenlandse collega’s. Hij trekt er het plaatselijke uniform aan en beantwoordt echte oproepen. Dat doet samen met zijn collega’s van onder andere de Policía Nacional van Colombia, het Sheriff’s Office van Virginia of de Border Police van Israël.

Andy op Patrouille

Vanaf de eerste lijn beleeft Andy Peelman hoe de politie omgaat met plaatselijke problemen. Hij ziet verschillen en gelijkenissen met hoe agenten hier in België werken. Daarnaast leert hij collega’s kennen die dezelfde passie delen, namelijk het politiewerk. Dat is wel wat anders dan in De Buurtpolitie…

Ellie op Patrouille

De Nederlandse variant Ellie op Patrouille, waarin Ellie Lust bij haar buitenlandse collega’s op bezoek ging, was in ieder geval een razend succes. Naar de eerste aflevering keken maar liefst 1,4 miljoen mensen. Niet voor niets kwam er dan ook een tweede en derde seizoen.

Deze politiecorpsen bezocht Ellie Lust

Ellie ging in het eerste seizoen naar Colombia, Israël, Dubai, San Francisco, Albanië en Kenia. Daar zie ik dus wel wat overlap met de corpsen die VTM al bekend heeft gemaakt. In het tweede seizoen bezocht Ellie Georgië, Brazilië, Jordanië, Zuid-Korea, Canada en El Salvador. Vind je dit interessant, dan is het nieuwe boek van Ellie Mijn jaren bij de politie misschien ook een aanrader voor jou.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

20 augustus 2019 /