Meest populaire Vlaamse series en films van 2019

De meest populaire Vlaamse series en films van 2019? Daarvoor ben ik mijn statistieken in gedoken. Wat series betreft, is er echt geen twijfel mogelijk. De twaalf steekt er met kop en schouders bovenuit.

De twaalf

De twaalf is echt razend populair op dit moment in België. Mijn artikel over de cast en personages is meer dan 60.000 keer gelezen. Ik zie het ook terug in Google Search Console. Zoektermen als ‘de twaalf cast’, ‘cast de twaalf’, ‘acteurs de twaalf’, ‘de twaalf acteurs’ en ‘de twaalf’ worden veelvuldig getoond.

Top 5 best gelezen artikelen

Dat De twaalf op de eerste plek in het overzicht van de best gelezen artikelen staat, is dan ook geen wonder. De andere vier plekken vind ik ook geen verrassing; het zijn stuk voor stuk series en programma’s waar ik ook met veel plezier naar heb gekeken (of nog kijk). In 2020 kunnen Dertigers en #LikeMe nog wel eens voor een verrassing zorgen, want die komen natuurlijk in januari 2020 al met het tweede seizoen. Vanaf de aankondiging van, zowel #LikeMe als Dertigers, zie ik hier weer een stijging.

  1. De Twaalf: cast en personages – 60.561
  2. Dertigers: cast en verhaal – 15.399
  3. Cast Gina & Chantal – 8.178
  4. Cast van #LikeMe met achtergrond personages – 6.935
  5. Kandidaten Kamp Waes – 6.480

Populairste series

Naast De Twaalf, Dertigers, Gina & Chantal en #LikeMe zijn er nog een aantal duidelijke favorieten. Zo wordt er al maanden uitgekeken naar het nieuwe seizoen van Zie Mij Graag. Niet alleen door de Belgische kijkers, maar ook door de Nederlandse liefhebbers die deze serie volgen via Videoland.

De Bende van Jan de Lichte is natuurlijk net pas te zien op Netflix, maar na de aankondiging midden december heeft het bericht al bijna tweeduizend lezers. Undercover, Auwch, Callboys, Studio Tarara en Over Water (benieuwd hoe dat zal zijn als het tweede seizoen op 12 januari van start gaan) scoren ook goed. Op mijn blog bleef de aandacht voor Grenslanders een beetje uit, maar die is in België door de kijkers wel goed ontvangen. Wat Nederlandse series met Vlamingen betreft, scoort Keizersvrouwen hoog. Baantjer het Begin is wat dat betreft nog te nieuw. Die is op 30 december pas op Videoland verschenen.

Populairste films

Het overzicht wat films betreft, is op mijn blog tot nu toe nog iets beperkt. Daar gaat in 2020 zeker verandering in komen. Als ik in de bezoekerscijfers kijk dan is er vooral veel interesse in Vlaamse films die op Netflix te zien zijn (niet gek nu, want Girl is recent toegevoegd!). Dat artikel staat met 2.518 lezers op de tiende plaats. Ook het filmoverzicht van Videoland wordt regelmatig in Google opgeroepen. En naar De Patrick met Kevin Janssens wordt ook veel gezocht.

Bezoekerscijfers VlaamsKijken

VlaamsKijken heeft in de loop van 2019 een flinke groei doorgemaakt. In de zomer is – in navolging van Twijfelmoeder – de lay-out volledig op de schop gegaan. Daarnaast hebben we ‘m gebruiksvriendelijker gemaakt. Niet alleen voor jou, maar ook voor zoekmachines. Dat werkt. In totaal mochten we iets meer dan 81.000 bezoekers verwelkomen, die bijna 200.000 pagina’s bezochten. De grootste stijging is te zien vanaf november met ruim 15.000 gebruikers en december met bijna 20.000 unieke bezoekers. Ook januari 2019 mocht er zijn met ruim 12.000 bezoekers dankzij #LikeMe en Dertigers.

VlaamsKijken steunen

Mijn blog is onderdeel van mijn bedrijf, waaronder ook Twijfelmoeder.nl en mijn werkzaamheden als tekstschrijver vallen. Ik verdien op VlaamsKijken met name door de affiliate-samenwerking met Bol.com. Als je bij Bol.com iets koopt via een linkje op mijn blog, dan betaal jij niks extra’s, maar ik krijg wel een klein percentage. Deze inkomsten gebruik ik om mijn blog verder te optimaliseren. Ook met je aankoop bij Amazon steun je mij als je dit via mijn blog doet.

Welke Vlaamse series en films behoren tot jouw favorieten van 2019?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2020 /