Vele hemels boven de zevende Griet Op de Beeck nu op dvd

Vele hemels boven de zevende – de boekverfilming van de bestseller van Griet Op de Beeck – is nu op dvd verschenen. Goed nieuws voor allen die – net als ik – de film niet in de bioscoop hebben kunnen zien. Ik verwacht er nochtans veel van. Het boek is niet voor niets al zo vaak verkocht, dus het verhaal raakt mensen echt.

In haar debuutroman vertelt de Vlaamse schrijfster het volgende verhaal:
Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk.

Jan Matthys, die je kunt kennen van In Vlaamse Velden en Quiz Me Quick, heeft de twee uuur durende film geregisseerd. Spinvis heeft de originele muziek gecomponeerd. In combinatie met een geweldige cast staat dat volgens mij garant voor veel kijkplezier.

Hoofdpersonage Eva wordt vertolkt door Brit Van Hoof, de eerste grote hoofdrol voor de actrice. Sara De Roo speelt Eva’s zus en haar zwager wordt vertolkt door Peter Seynaeve. Eva’s ouders worden gespeeld door Viviane De Muynck en Herman Gilis. Daarnaast speelt de 12-jarige Nell Cattrysse, bekend van haar rol in THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN, het nichtje Lou. Verder vertolken Koen De Graeve en zijn partner Ariane van Vliet de rollen van Casper en Merel.

Vele hemels boven de zevende is een productie van Caviar in coproductie met Submarine en Eén met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, De Belgische Tax Shelter, Het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

27 maart 2018 /