Wie is er te zien in nieuw seizoen De Geknipte Gast vanavond?

Vraag jij je af wie er vanavond te zien is in het nieuw seizoen van De Geknipte Gast? Wij hebben een overzicht van het nieuwste seizoen. Özcan Akyol ontvangt weer tal van bekende gasten in zijn kappersstoel begin 2024. Lees hier alles over het nieuwe seizoen van De Geknipte Gast, dat sinds vrijdag 9 februari 2024 om 21.05 uur te kijken is bij BNNVARA op NPO2. (En als je verder leest, ontdek je meer over de gasten van seizoen 8.)

Nieuw seizoen De Geknipte Gast

Özcan Akyol *, ook bekend als Eus keert terug in zijn barbershop om weer nieuwe gasten te ontvangen. Özcan Akyol: “Ik kan bijna niet geloven dat we al bezig zijn met ons negende seizoen. Dit programma brengt mij in contact met zoveel verschillende mensen, over wie ik me telkens weer kan verwonderen en verbazen, op een goede manier. Ik leer er ook veel van. We doen er alles aan om de drijvende krachten van prominenten te ontrafelen. En dat levert vaak belangrijke gesprekken op. En dat voel ik ook als ik de reacties op De Geknipte Gast lees. Het programma is inmiddels een begrip geworden.” 

Gasten De Geknipte Gast

Wie er langskomt in seizoen 9 van De Geknipte Gast? Het zijn succesvolle vertegenwoordigers van hun vak, variërend van politici, wetenschappers en sporters tot aan schrijvers en acteurs. Onder andere Jacques d’Ancona, Anita Witzier, Daniël Boissevain, Wim Kieft, Waldemar Torenstra, Roxane Knetemann en Fernando Halman nemen plaats in de kappersstoel. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over de carrière en het privéleven van de gast.

Jacques d’Ancona

Theaterjournalist Jacques d’ Ancona werd in de jaren 80 bekend door zijn rol als kritisch, maar rechtvaardig jurylid van de Soundmixshow. Lange tijd had Jacques een laag zelfbeeld. Dit beeld veranderde toen hij op zijn 18de scheidsrechter werd, een functie waar je overwicht voor moet hebben. Op zijn dertigste erkende hij op mannen te vallen. Hij kon toen voor het eerst zichzelf zijn. Jacques vertelt over zijn jeugd en zijn ondergedoken Joodse vader en dat hij zijn liefde voor literatuur meegekregen heeft van zijn moeder die hem continu voorlas toen hij als jong kind in het ziekenhuis lag, vechtend voor zijn leven. 

Anita Witzier

Anita Witzier * is al meer dan dertig jaar een tv-icoon. Opgegroeid in een klein dorp in de Alblasserwaard als de dochter van de begrafenisondernemer had ze nooit gedacht carrière te maken bij de televisie. Ze vertelt over haar jeugd en haar ouders, haar groot verantwoordelijkheidsgevoel en haar schuldgevoel nadat ze erachter komt dat haar dochter aan een eetstoornis lijdt.

Daniël Boissevain

Acteur Daniël Boissevain vertelt over zijn boek Het Magische Kind. * Het boek vertelt het verhaal van zijn turbulente jeugd op Ruigoord, een dorp dat wordt gekenmerkt door zijn creativiteit en vrijheid, maar waar tegelijkertijd voor een gevoelig kind als Daniël geen ruimte was om echt kind te zijn. Je kent Daniël Boissevain onder andere van All Stars & Zonen.

Waldemar Torenstra

Acteur Waldemar Torenstra * verhuisde in zijn jeugd zo vaak dat hij weinig vrienden kon maken. Zijn vader bepaalde wanneer het gezin weer naar een andere plaats of zelfs een ander land ging. Waldemar vertelt over hoe dit vaak tot onvrede leidde bij de andere gezinsleden. Daarnaast licht hij toe dat nu zijn vader alzheimer heeft hun onderlinge band positief is veranderd. Je kent Waldemar Torenstra van onder andere Ondersteboven van de Amerika’s, maar ook van Adem in, Adem uit.

Roxane Knetemann

Roxane Knetemann was een verdienstelijke profwielrenner en is tegenwoordig wielrenanalist. De passie voor fietsen heeft Roxane niet van een vreemde. Haar vader Gerrie Knetemann was wereldkampioen wielrennen in 1978. Hij overleed op 53-jarige leeftijd tijdens een fietsritje aan een longembolie. Zijn dood had grote impact op het leven van Roxane, die er tot de dag van vandaag nog de gevolgen van ondervindt. Roxane Knetemann zal te zien zijn in de Nederlandse remake van van Over de Oceaan.

Fernando Halman

FunX radiopresentator Fernando Halman maakte recent een theatervoorstelling over zijn jeugd. In De Geknipte Gast ontdekken we wie er achter de stem schuilgaat, die we niet alleen op de radio horen, maar ook in verschillende animatiefilms. Zo hoorde je hem als Murray de Mummy in de Hotel Transylvania films. En in de Spider-Man animatiefilms hoorde je hem als Aaron Davis. Je kunt zijn stem ook kennen van NPO Zapp.

Meral Polat

In de aflevering van 22 maart leren we actrice, zangeres en theatermaker Meral Polat beter kennen. Zij is van Turks-Koerdische komaf. Op dit moment is ze wekelijks te zien in de tv-serie Bodem. In De Luizenmoeder speelde ze bijvoorbeeld Mel en ze was Marieke in Onder het hart (met Koen De Graeve). Je zag haar verder in SmoederHoe mijn keurige ouders in de bak belandden en recent nog in de boekverfilming van Lampje en in Panduloria. Maar denk ook aan Het Geheugenspel op Netflix.

Ben Cramer

Ben Cramer (77) is nog steeds actief als zanger op feesten en partijen. Hij werd bekend door zijn hits Zai Zai Zai en De Clown. Ook speelde hij 425 keer de hoofdrol in The Phantom Of The Opera. Ben zingt al als jonge jongen. Hij toerde de wereld rond langs allerlei “songfestivals“ waarmee hij ook prijzen won. Hij vertelt over een Japanse vrouw die veel indruk op hem maakte, die hij heeft ontmoet op één van deze reizen. Ook vertelt hij dat hij een ICD-draagt. Een geïmplanteerd apparaatje dat hem kan redden bij een hartstilstand. Het verhaal van Ben Cramer is 29 maart te zien in De Geknipte Gast.

Maral Nosad Sharifi

Maral Noshad Sharifi is Amerika-correspondent voor de Volkskrant en woont in New York. Ze won onlangs de Professor Herman Wekkerprijs voor haar journalistieke werk. Maral vluchtte op haar vierde met haar zwangere moeder uit Iran. Nu is ze een gevierd journalist en schrijver. Maral Nosad Sahrifi – die je kent van haar boek Citroeninkt * – is te gast op vrijdag 5 april 2024.

Tommy Wieringa

Schrijver Tommy Wieringa * (Nirwana, Joe Speedboot, De Heilige Rita) is opgegroeid op Aruba. Lange tijd voelde hij zich niet thuis in Nederland, totdat hij besloot dat terugkijken geen zin heeft en hij een manier vond om van Nederland te gaan houden.

Toprak Yalçiner

Actrice Toprak Yalçiner (die je kent uit Goede tijden Slechte tijden, maar ook aan Centraal Medisch Centrum etc.) kwam als kleuter met haar moeder en haar zeven jaar oudere zus vanuit Turkije naar Nederland, waar haar vader inmiddels al een eigen bestaan had opgebouwd. Haar moeder voedde uiteindelijk de twee zussen op. Toprak dacht daardoor altijd dat ze ook alleenstaande moeder zou worden, totdat ze haar huidige vriend ontmoette en hij haar weer in de liefde liet geloven. (19 april 2024)

De Geknipte Gast gemist?

De Geknipte Gast is elke vrijdagavond om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 2 te zien. De afleveringen zijn ook terug te kijken op NPO Start en NPO Plus. Je kunt hier alle seizoenen terug kijken. Vanuit Nederland gaat dat eenvoudig. Wil je dit programma vanuit België kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op Nederland zet.

De Geknipte Gast seizoen 8

We schreven ook over De Geknipte Gast seizoen 8. De gasten die je toen zag zijn Carry Tefsen, Angela Schijf, Ernst Daniël Smid, Angela Groothuizen, Kees van der Spek, Janne Schra, Dwight van van de Vijver, Wieteke van Dort, Yootha Wong-Loi-Sing, Bas Heijne, Ruud de Wild, Frieda Barhard, Olga Zuiderhoek, Marco Kroon en Peter Schouten.

Carry Tefsen

Aflevering 1: Carry Tefsen * staat al meer dan 60 jaar op het podium. Ze oogstte veel succes als Mien Dobbelsteen in Zeg ‘ns Aaa en schitterde in meerdere grote musicals en toneelvoorstellingen. In tegenstelling tot het grote publiek was haar vader minder blij met haar carrièrekeuze. Hij had haar liever voor de klas gezien in plaats van een onzeker bestaan te leiden als actrice.

Wie is er te zien in nieuw seizoen De Geknipte Gast vanavond?
Wie is er te zien in nieuw seizoen De Geknipte Gast vanavond?

Angela Schijf

Aflevering 2: Voor de allereerste keer praat actrice Angela Schijf* over de eetstoornis die tien jaar lang haar leven beheerste. Als 15-jarige stond Angela al op de planken en speelde ze in films en musicals. Het succes had echter een keerzijde. In de kappersstoel vertelt ze eerlijk over deze periode en waarom ze het belangrijk vindt het taboe hierover te doorbreken. Recent zag je Angela Schijf ook in Dagboek van een herdershond live en in 2024 is ook het nieuwe seizoen Flikken Maastricht gestart. Je zag haar daarnaast als Maria in The Passion 2024.

Ernst Daniël Smid

Aflevering 3: Zanger Ernst Daniël Smid * heeft sinds 2017 de ziekte van Parkinson. In de kappersstoel bij Özcan Akyol vertelt hij over zijn hersenoperatie, waardoor de klachten van de ziekte minder zijn. Maar hij vertelt ook dat zijn wereldje inmiddels erg klein is geworden. Volgens Ernst Daniël is dat zijn eigen schuld. Hij verwijt zichzelf dat hij te weinig oog heeft gehad voor mensen om zich heen en te egoïstisch is geweest.

Angela Groothuizen

Aflevering 4: Zangeres en presentatrice Angela Groothuizen is te gast. Zij heeft het over haar moeder, die in 2018 is overleden. Hiermee verloor Angela Groothuizen ook haar grootste fan. Haar moeder had zelf ook graag willen optreden, zingen en presenteren. Het overlijden van haar moeder veroorzaakte een crisis bij Groothuizen: opeens voelde ze de angst om op te treden én vroeg ze zich af in hoeverre haar carrièrekeuze beïnvloed was door de onvervulde droom van haar moeder. Angela Groothuizen stond de afgelopen jaren op het podium met Dolly Dots, Sisters on Tour.

Kees van der Spek

Aflevering 5: Programmamaker Kees van der Spek is in de vijfde aflevering te gast bij Eus. Hij vertelt bijvoorbeeld meer over de band met zijn kinderen Jesse, Joël, Sil en Joep. Die laatste werkt sinds kort ook mee aan het programma Oplichters Aangepakt, waarvoor hij de hele wereld over reist. Destijds schreef Kees van der Spek op zijn Instagram: “Heel bijzonder en mooi om zoiets met je kind te mogen doen.” Kees van der Spek ken je van zijn programma Oplichters Aangepakt. Maar wist je dat hij recent ook een boek heeft geschreven? Beroep: Avonturier * kwam eind mei uit.

Janne Schra

Aflevering 6: Janne Schra was de frontvrouw van de populaire band Room Eleven. Op het hoogtepunt van hun succes stopte de zangeres abrupt omdat de werkdruk te hoog geworden was. Ze vond dat ze te veel geleefd werd en besloot het roer helemaal om te gooien. In de kappersstoel praat ze openhartig over haar zelfbeeld, waardoor ze zich een lange tijd onzeker voelde.

Dwight van van de Vijver

Aflevering 7: Dwight van van de Vijver is vanavond te gast bij De Geknipte Gast. De voormalig politieagent werkt parttime bij de reclassering, presenteert tv-programma’s en schreef een kinderboek. Je kent hem bijvoorbeeld van Uit de bak en Welkom in… Containerdorp.

Wieteke van Dort

Aflevering 8: Özcan Akyol praat met actrice, cabaretière en zangeres Wieteke van Dort * in de kappersstoel. In mei vierde ze haar tachtigste verjaardag, maar stilzitten kan ze nog steeds niet. Zo zal ze te zien zijn in de film Verliefd op Bali. Daarnaast staat ze nog steeds in het theater en speelt ze al bijna vijftig jaar de Indische Tante Lien.

Yootha Wong-Loi-Sing

Aflevering 9: Actrice Yootha Wong-Loi-Sing is op dit moment te zien in de dramaserie Santos, die net bekroond is met een Gouden Kalf. Yootha maakte eerder al furore door haar hoofdrol in’Hoe duur was de suiker en speelde zelfs in een Amerikaanse serie geproduceerd door Oprah Winfrey. Aan Özcan Akyol vertelt ze over haar vader die ook een barbierszaak heeft gehad en over haar moeder die alzheimer heeft.

Bas Heijne

Aflevering 10: Özcan Akyol gaat in gesprek met schrijver Bas Heijne * terwijl die bij hem in de barbershop langskomt. In 2017 won de schrijver de P.C. Hooft-prijs voor zijn columns en essays, die al ruim dertig jaar in NRC verschijnen. Het gesprek zal onder andere gaan over Louis Couperus; het is dit jaar honderd jaar geleden dat die overleed.

Ruud de Wild

Aflevering 11: Radio-dj en podcastmaker Ruud de Wild * groeide op in een zwaar gelovig gezin, een gezin dat van de buitenwereld was afgesloten. Ruud kon daar als jonge jongen niet mee dealen. Op zijn vijftiende ging hij bij een ander gezin wonen en ging er een nieuwe wereld voor hem open, een wereld van muziek, kunst en cultuur. Eerder leerden we Ruud de Wild al beter kennen in zijn realityreeks Ruud & Olcay en de documentaire Diagnose De Wild.

Frieda Barhard

Aflevering 12: Als jonge actrice timmert ze behoorlijk aan de weg. Frieda Barhard speelt de hardwerkende en eenzame verloskundige Tina in de tv-serie Dag & Nacht en sleepte de hoofdrol in de wacht voor de jeugdfilm Kiddo, die een Gouden Kalf won. De weg naar het succes ging niet zonder hobbels. Op de toneelschool vonden ze haar raar en waren de docenten vrij intimiderend. Toch was het wel de weg die ze al als jong Brabants meisje wilde bewandelen en die haar gelukkig maakt.

Olga Zuiderhoek

Aflevering 13: De grande dame van de Nederlandse film en televisie Olga Zuiderhoek staat de hele maand december weer met haar solovoorstelling in het theater. Als klein meisje wist Olga al dat ze op de planken wilde staan, ondanks haar verlegenheid. Ze vertelt over haar zelfbeeld, haar bijzondere ouders en de rijkdom van een grote liefde, ook al is die er niet meer. Je kent haar bijvoorbeeld van In Freudesnaam en de serie Zussen. De actrice heeft tal van rollen op haar naam staan. Ontdek ze hier. *

Marco Kroon

Aflevering 14: Marco Kroon is te gast in de veertiende aflevering van De Geknipte Gast in 2023. Hij vertelt onder andere over de tijd als pelotonscommandant in Afghanistan; een periode die hem getekend heeft. Marco Kroon kreeg in 2009 de Militaire Willems-Orde, maar kwam daarna vooral negatief in het nieuws. Op zijn leven is de film De Vuurlinie gebaseerd.

Peter Schouten

In de vijftiende en laatste aflevering in 2023 van De Geknipte Gast zien we advocaat Peter Schouten in de stoel. Hij kreeg na de moord op Peter R. de Vries, die tevens een goede vriend van hem was, de zwaarst mogelijke beveiliging. Peter Schouten was op dat moment samen met De Vries en Onno de Jong verantwoordelijk voor de verdediging van Nabil. B, kroongetuige in het Marengo-proces. De advocaat vertelt over hoe hij de afgelopen jaren heeft ervaren.

Foto: Nozem Films (Angela Schijf) en BNNVARA (Jacques D’Ancona)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 april 2024 /