Dagboek van een herdershond live: cast met Thomas Cammaert

Thomas Cammaert speelt de hoofdrol in de tv-musical Dagboek van een herdershond live. Naast Thomas Cammaert zien we in de Dagboek van een herdershond live cast ook Angela Schijf, William Spaaij, Nandi van Beurden, Jon van Eerd en Nando Liebregts. Kijk de musical vanavond – zondag 3 september – om 20.25 uur op tv.

Dagboek van een herdershond

Dagboek van een Herdershond zag je van 1978 tot 1980 op de Nederlandse televisie. De serie werd geregisseerd door Willy van Hemert. De reeks ging over een jonge kapelaan, die terechtkomt in een Limburgs dorpje. De Vlaamse acteur Jo de Meyere* speelde destijds de jonge kapelaan Erik Odekerke. Verder zagen we in de Dagboek van een herdershond cast ook Ko van Dijk, Bruni Heinke en Rene Soutendijk.

Wist je dat de serie nog steeds op dvd verkrijgbaar is?

De KRO-serie groeide uit tot een van de populairste Nederlandse tv-producties ooit en werd uitgezonden in onder andere Duitsland, Finland en Zuid-Amerika. Vorig jaar werd de serie vertaald naar een theatervoorstelling en nu vindt deze musicalversie zijn weg naar een nationaal tv-event. Kapelaan Erik Odekerke wordt nu weer door een Vlaming gespeeld, namelijk door Thomas Cammaert.

Dagboek van een herdershond live kijken

In dit artikel lees je alles over Dagboek van een herdershond live en de programma’s er omheen. En natuurlijk mag ook een introductie van de cast van Dagboek van een herdershond live niet ontbreken.

 • Zondag 3 september 20.25 uur op NPO1: Dagboek van een herdershond live. Audiodescriptie en kijken met een gebarentolk mogelijk. Daar lees je onderaan dit artikel meer over.
 • Terugkijken via NPO Start (want uitgezonden op zaterdag 2 september): Achter de schermen bij Dagboek van een herdershond
 • Zin in morgen de voorbeschouwing van Dagboek van een herdershond live was zaterdag 2 september op Radio 5 te horen. Vai de website van de radio-omroep kun je verschillende fragmenten terugluisteren.

Wil je Dagboek van een herdershond live terugkijken, dan kan dit via NPO Plus en NPO Start. Via NPO Start – kun je met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet gewoonvanuit het België of een ander land kijken

Cast Dagboek van een herdershond live

De Dagboek van een herdershond live cast bestaat onder andere uit Thomas Cammaert, Angela Schijf, William Spaaij, Nandi van Beurden, Jon van Eerd en Nando Liebregts. Maar we zien ook Suzan Seegers, Francis van Broekhuizen, Anne-Mieke Ruyten en Javan Hoen in de cast van Dagboek van een herdershond live. Lokale harmonieën en fanfares verzorgen de muzikale begeleiding. 

 • Thomas Cammaert kruipt in de huid van de jonge kapelaan Erik Odekerke. De Vlaamse acteur en presentator, die je kent van zijn rollen in musicals als Ramses, Sonneveld, Soldaat van Oranje en Lazarus, is steeds vaker in Nederland op tv te zien, zoals in The Passion Hemelvaart. Maar denk bijvoorbeeld ook aan Zin in Morgen, De Verraders, LEGO MASTERS Kerstspecial en je zag ‘m recent ook in Familie.
 • Angela Schijf behoort eveneens tot de cast van Dagboek van een herdershond live, net als in de musical speelt ze de engelbewaarder. Kennen we natuurlijk van Flikken Maastricht, maar we zagen haar de afgelopen jaren ook in de hoofdrol in Meisje van Plezier. En ze speelde de hoofdrol in de film (R)Evolutie.
 • William Spaaij zien we als kapelaan Lumens. Hij is musical acteur. Recent zag je ‘m nog op tv in Musical Awards The Kick-off live.
 • Nandi van Beurden kruipt in de huid van Miete. Zij deed mee aan Op zoek naar Maria. Recent deed ze mee aan De Slimste Mens zomer 2023. In oktober zal ze te zien zijn in de Spektakelmusical De Tocht.

Ook in de cast van Dagboek van een herdershond

 • Jon van Eerd was eerder te zien in verschillende theaterproducties en met zijn Limburgse roots mag hij nu de rol van de conservatieve pastoor Bonhomme vertolken.
 • Nando Liebregts had eerder rollen in Goede Tijden Slechte Tijden en De Kameleon aan de Ketting. Deze Brabantse acteur heeft het syndroom van Down. In Dagboek van een herdershond live gaat hij de rol van Bertus vertolken.
 • Suzan Seegers* speelt de rol van Katrien. We leerden haar kennen op tv in Op zoek naar Evita. Ze speelde mee in tal van musicals.
 • Anne-Mieke Ruyten* zien we als mevrouw Bongaerts. Is bij het grote publiek bekend ans Chris uit SamSam en Maud uit Kinderen geen bezwaar. Wist je dat ze in Antwerpen woont en getrouwd is met acteur Ron Cornet.
 • Javan Hoen speelt Rene Bongaerts. leerden we kennen in Sunday Night Fever. Hij stond vooral in het theater en heeft zo nu en dan een gastrolletje op tv.
 • Francis van Broekhuizen zien we als een dorpsbewoonster in deze musical. Je kent haar van tal van tv-programma’s. Wist je dat Francis van Broekhuizen ook een boek heeft geschreven? In Bij twijfel hard zingen* gaat Francis van Broekhuizen dieper in op de belangrijkste gebeurtenissen uit haar leven. Ze schrijft op eigenzinnig en ontroerende wijze over haar roerige leven mét daarbij haar eigen humoristische illustraties. Volledig open en eerlijk vertelt zij over haar leven als misdienaar bij de nonnen, haar geloof in God, haar coming-out, gepest worden en natuurlijk haar liefde voor opera en het podium. 

Van musical naar tv-productie

Regisseur David Grifhorst (bekend van onder andere The Passion van KRO-NCRV) heeft voor deze productie nauw samengewerkt met André Breedland en Ad van Dijk, de tekstschrijver en de componist van de gelijknamige musical. In de 85 minuten durende live-uitzending worden verschillende nummers en scènes uit de musical gebracht door een groot gedeelte van de originele musicalcast. 

Audiodescriptie Dagboek van een herdershond live

Zondag 3 september zendt KRO-NCRV het musicalspektakel Dagboek van een herdershond live uit met audiodescriptie en gebarentaal. Stefan Stasse verzorgt de audiodescriptie op NPO Radio 5 en NPO 2 Extra. Rechtstreeks vanuit de opnamelocatie in Sittard-Geleen beschrijft hij voor mensen met een visuele beperking wat er in beeld gebeurt. Daarnaast is de uitzending op NPO 1 Extra met tolk gebarentaal te zien. Zo ervaren alle kijkers en luisteraars op hetzelfde moment dezelfde ervaring. 

Dagboek van een herdershond live, zondag 3 september om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Met audiodescriptie door Stefan Stasse op NPO Radio 5 en NPO 2 extra (kanaal 82 en online via NPO Start) en met tolk gebarentaal op NPO 1 extra (kanaal 81 en online via NPO Start).

Achter de schermen

In Achter de schermen bij Dagboek van een herdershond wordt de cast gevolgd op weg naar de live-uitzending. Hoe bereiden ze zich voor? Wat kunnen ze al vertellen over hun rol? En hoe is het om mee te werken aan zo’n grote tv-productie? Je ziet onder andere Angela Schijf, Thomas Cammaert en Jon van Eerd terug in deze uitzending van bijna veertig minuten. Daarnaast wordt er gesproken met de makers, waaronder producent Albert Verlinde en regisseur David Griffhorst.

Achter de schermen bij Dagboek van een herdershond, zaterdag 2 september om 17.10 uur op bij KRO-NCRV op NPO 1 en op zondag 3 september om 19.20 uur op NPO 1 extra (kanaal 81 en online via NPO Start – kun je met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet gewoon vanuit het België of een ander land kijken).

Voorbeschouwing Dagboek van een herdershond live

Daarnaast kan de radioluisteraar luisteren naar een twee uur durende voorbeschouwing van Dagboek van een herdershond live. In een speciale uitzending van Zin in morgen legt presentator Sander de Kramer de betekenis van het verhaal uit, gaat hij in gesprek met de cast en schuift Stefan Stasse bij hem aan om vooruit te blikken op de audiodescriptie. 

Zin in morgen de voorbeschouwing van Dagboek van een herdershond live, zaterdag 2 september om 18.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Radio 5. De fragmenten zijn nadien ook nog terug te luisteren.

Foto: Sander Mulkens

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 september 2023 /