Realityserie voor Ruud de Wild en Olcay Gulsen (geen seizoen 2)

Ruud de Wild en Olcay Gulsen hebben nu ook hun eigen realityserie. Zes weken lang – sinds woensdag 26 april – zien we het stel wekelijks om 21.25 uur op NPO1 bij Powned. Ontdek hier alvast meer over hun docuserie.

Update 31/5/2023: Keek jij met plezier naar deze reeks dan hebben we helaas geen goed nieuws. Er komt namelijk geen Ruud & Olcay seizoen 2. Onderaan dit artikel een update.

Ruud & Olcay

Omroep PowNed komt vanaf deze maand met een zesdelige docuserie over het leven van Ruud de Wild* en Olcay Gulsen. De serie biedt een persoonlijk en uniek kijkje in de wereld van het bekende koppel. Olcay en Ruud, op het eerste gezicht een niet voor de hand liggende liefdesmatch. Hoe gaan zij om met de verschillen en waar vullen ze elkaar aan? Is het dan toch echt zo dat ‘opposites attracts’?

Samen zag je Ruud & Olcay eerder in de Documentaire Diagnose De Wild, of zoals hij het zelf omschreef ‘kanker voor dummies’.

Ruud de Wild

Ruud de Wild staat sinds de jaren ’90 bekend als de rebelse radio-dj en tv-presentator, maar hij is ook vader van drie kinderen en gewaardeerd kunstenaar. In welke rol hij zich ook bevindt, er is altijd ruimte voor een goede grap. Vorig jaar zag je hem als verteller bij The Passion. Maar je kent hem ook van Ingelijst. Dit schreven wij eerder over zijn radioshow: Evi Hanssen in Nederland op radio.

Olcay Gulsen

Olcay Gulsen is voornamelijk bekend geworden door haar modemerk SuperTrash* en sinds 2014 ook als succesvol tv-presentatrice. Met haar optimisme en charme weet zij iedereen voor zich te winnen en lijkt geen berg te hoog. Recent zag je haar op tv bijvoorbeeld in Heb ik wat van je aan, Gestalkt en BN’ers in het ziekenhuis.

Realityserie voor Ruud & Olcay

Het duo staat aan de vooravond van een aantal spannende ontwikkelingen. Zo willen ze hun herenhuis in Amsterdam volledig onder handen nemen en reizen ze spontaan af naar Turkije om met een medisch team de slachtoffers van de aarbeving te ondersteunen. Ondertussen werkt Ruud hard aan zijn herstel na het overwinnen van darmkanker, een proces waarin Olcay hem door dik en dun steunt. Ook zien we hoe Olcay zich inzet voor goede doelen als de voedselbank en UN Women en zijn we getuige van een groot tuinfeest waarbij hun beide families elkaar voor het eerst gaan ontmoeten.

Portret van een ondernemend duo

In elke aflevering leren we Ruud en Olcay weer een stukje beter kennen. Wat zijn hun verschillen en waarin versterken ze elkaar? Hoe gaan ze om met elkaars normen en waarden? Kan alles met humor worden opgelost of is soms kwetsbaarheid noodzakelijk om tot elkaar te komen? Een zesdelig portret van een ondernemend duo, die naast geliefden ook beste maatjes zijn en laten zien dat je álles uit het leven moet halen.

Kwetsbaar

“Als de afgelopen periode ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat het leven naast alle hoogtepunten soms ook heel kwetsbaar kan zijn. Het heeft ons alleen maar sterker gemaakt en nog meer doen beseffen dat je volop van het leven moet genieten. We hopen dat de serie mensen inspireert om hetzelfde te doen”, aldus Ruud en Olcay.

Ruud & Olcay kijken

Ruud & Olcay wordt geproduceerd door Vincent TV en is vanaf woensdag 26 april wekelijks te zien om 21:25 uur bij PowNed op NPO 1. De serie bestaat uit zes afleveringen en is wekelijks vooruit te kijken op NPO Plus. Je kunt Ruud & Olcay ook terugkijken via NPO Start. Wil je dit vanuit het buitenland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland zet.

Ruud & Olcay seizoen 2

Ruud & Olcay seizoen 2 komt er niet. Dat zie je in de laatste aflevering van de reeks. Olcay Gulsen zet haar vraagtekens bij de reeks. Ze zegt: “Ik vind dat we het niet hadden moeten doen, dat we het niet nodig hadden. (…) Ik heb wel spijt dat ik het heb gedaan. Vooral omdat ik zie hoe erg het jou gekwetst heeft.” Met die opmerking heeft ze het vermoedelijk op de negatieve commentaren die er naar aanleiding van de reeks volgde op het bekende stel. Ruud de Wild zegt zelf dat hij ee gesprek heeft gehad met de tv-directeur van PowNed en dat ze ook hebben besloten dat er geen seizoen 2 van Ruud & Olcay komt.

Ontdek meer over de inhoud van de volgende afleveringen:

Aflevering 2

Ruud de Wild en Olcay Gulden gaan verbouwen. Hierbij wordt hun relatie flink op de proef gesteld, omdat Ruud zelf wil gaan klussen. Daarnaast discussiëren ze over het behoud van enkele originele ornamenten. We zien daarnaast in aflevering 2 dat Olcay en haar zus Dolshe voor vijftig daklozen gaan koken. Verder komt Frans Bauer langs in de podcast 30 Minuten Rauw. En de presentator bezoekt de woning van zijn dochter Toy, met wie hij een moeizame relatie heeft. Ondertussen vrezen Ruud en Olcay voor de uitslag van een CT-scan die moet uitwijzen of Ruuds kanker mogelijk is teruggekeerd.

Aflevering 3

Na het faillissement van haar mode-imperium SuperTrash heeft Olcay zichzelf opnieuw uitgevonden en timmert ze aan de weg met een beautylijn. Na de verbouwing van haar herenhuis wil ze haar personeel en producten hier onderbrengen, maar daar is Ruud niet van gecharmeerd. Ruud probeert de band met zijn oudste dochter Toy aan te halen, maar krijgt in zijn atelier een stevige spiegel door haar voorgehouden. Olcay had een moelijke jeugd met huiselijk geweld en zet zich in voor de taakgroep UN Women van de Verenigde Naties. Vandaag spreekt ze de internationale vrouwenrechtenorganisatie toe.

Aflevering 4

Ruud en Olcay willen hun CO2-voetafdruk verminderen en besluiten hun terreinwagen van de hand te doen. Ruud groeide op in een streng christelijke geloofsgenootschap die hij op jonge leeftijd ontvluchtte. Hij neemt Olcay en de kinderen mee naar zijn broers en zussen die hij sindsdien niet meer heeft bezocht. De aardbeving in Turkije en Syrië maakt een diepe indruk op Olcay die er familie heeft wonen. Ze voelt de verantwoordelijkheid om iets te doen en vertrekt met een medisch team naar het getroffen gebied. In het geboortedorp van haar moeder wordt ze geconfronteerd met de keiharde realiteit.

Aflevering 5

Na hun bezoek aan het aardbevingsgebied in Turkije, proberen Ruud de Wild en Olcay Gulsen het dagelijkse leven weer op te pakken. Het stel plant een tuinfeest waarbij hun beide families elkaar voor het eerst zullen ontmoeten. In de tuin wemelt het van de ratten en de jungle zal eerst moeten worden ontmanteld. De productie van Olcays beautylijn komt in gevaar als haar belangrijkste leverancier failliet gaat. Ze moet op zoek naar een nieuwe aanbieder in het Italiaanse Bologna. Tijdens de afwezigheid van Olcay pakt Ruud de tuin met grof geweld aan.

Afevering 6

Het bezoek van Ruud de Wild en Olcay Gulsen aan het aardbevingsgebied in Turkije dreunt nog altijd na. Ze besluiten een benefietavond te organiseren om vijftig containerwoningen voor de bevolking van het Koerdische Elbistan te financieren. De opbrengst van het evenement overtreft alle verwachtingen. Anders dan gepland, is de tuin van Ruud en Olcay nog verre van gereed om een familiefeest te organiseren. Ze moeten uitwijken naar een grachtenboot waar de streng-christelijke familie van Ruud en de vrijgevochten familie van Olcay elkaar voor het eerst zullen ontmoeten.

Foto: PowNed

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 mei 2023 /