Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt seizoen 8

Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt seizoen 8 is vanaf dinsdag 4 april wekelijks om 20.30 uur te kijken bij RTL5. Een dagje later kun je de afleveringen ook op Videoland kijken. Ontdek hier meer over het achtste seizoen. In de laatste aflevering van het seizoen – op dinsdag 16 mei – reist Kees van der Spek met zijn zoon Joep van der Spek naar Colombia; hij gaat op zoek naar de gevaarlijkste drug van Zuid Amerika: Devil’s Breath.

Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt

Kees van der Spek is weer terug bij RTL 5 met een splinternieuwe, spraakmakende reeks van het programma Oplichters Aangepakt. Deze keer wordt hij bijgestaan door zijn zoon en ex-politieman Joep. Samen met hun vaste cameraman reizen ze naar alle uithoeken van de wereld om oplichters op te sporen die in Nederland slachtoffers hebben gemaakt, maar die voor de politie onvindbaar bleven.

Wist je dat Kees van der Spek een nieuw boek heeft geschreven? Eind mei verschijnt Beroep: avonturier*, je kunt ‘m nu al reserveren.

Politica nu oplichter toeristen

De eerste aflevering staat in het teken van de mysterieuze verdwijning van de politica Marjan Kleine. Een dame van midden vijftig, die zes jaar geleden in rook leek te zijn opgegaan. Nu duikt ze op in een vakantiegebied waar ze onder diverse aliassen toeristen oplicht.

Opgelicht voor 50.000 euro

Hendrick is opgelicht voor zo’n 50.000 euro door zijn nieuwe vlam in Suriname. Al vijf jaar lang maakt hij geld over naar Mieke. Ze komt steeds met nieuwe smoesjes om geld van Hendrick af te troggelen. Hoe dit afloopt zie je in de tweede aflevering van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt. Het blijkt geen fijne dame te zijn… Deze Mieke heeft namelijk vastgezeten voor een moord die ze heeft laten plegen op een ex-liefje. In de aflevering zien we dat Kees van der Spek de familie van deze overleden man op zoekt.

Onbetaalde facturen hoveniersbedrijf

Nadat Gert-Jan sr. twaalf jaar geleden een grote klus voor zijn hoveniersbedrijf kan regelen, is hij dolenthousiast. Hij kan het geld goed gebruiken en dit was een mooie klus voor zijn bedrijf. Uit goede wil begint hij alvast met de aanleg, maar nadat hij meer dan 60.000 euro heeft besteed, worden zijn facturen niet meer betaald.

Miljoenenerfenis…

Een uiterst emotionele en pijnlijke aflevering over een man die al tien jaar rotsvast gelooft dat hem een miljoenenerfenis wacht. Het heeft hem ruim 500.000 euro gekost, geld dat hij deels bij vrienden leende. De wanhoop nabij klopt zijn bewindvoerder aan bij Kees. Samen reizen ze naar Senegal om de daders te ontmaskeren en zo het slachtoffer tot bezinning te brengen.

Opgelicht en bestolen door dominee

Melissa kocht een zorgboerderij van een dominee in Groningen. Maar toen bleek dat de vergunningen niet in orde, waren en er spullen van het terrein verdwenen. Melissa ging failliet en belandde in de schuldsanering. Samen met Kees gaat ze naar Tsjechië waar de dominee inmiddels woont en waar de gestolen spullen gewoon op zijn erf liggen.

Plotselinge dood Nederlands stel in Colombia

De aflevering van 9 mei zou eigenlijk gaan over de plotselinge dood van een Nederlands stel in Colombia, maar uiteindelijk zagen we een herhaling. Dit had te maken met het feit dat ook de halve finale van Eurovisiesongfestival werd uitgezonden. Online hadden ze het alleen niet zo goed ingepland, want daar stonden allemaal al fragmenten uit het programma van Kees van der Spek in Colombia.

Devil’s Breath in Colombia

De laatste aflevering van Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt seizoen 8 gaat over de mysterieuze dood van een Nederlands stel in Colombia. Ik lees: “Een Nederlands stel kwam na hun bezoek aan een Colombiaans restaurant plotseling én op mysterieuze wijze om het leven. Maar of dit door het voedsel van het restaurant kwam, is maar de vraag…” Er is dan maar één stel waar ik aan kan denken: Bob Kootte (31) en Nienke Bawa (29). Eind augustus 2022 zijn zij gestorven in Cartagena, Colombia. Kees van der Spek gaat op zoek naar de gevaarlijkste drug van Zuid-Amerika: Devil’s Breath.

Kees van der Spek

Wist je dat presentator Kees van der Spek jarenlang achter de schermen heeft meegewerkt aan de programma’s van Peter R. de Vries. Samen ontvingen ze een Emmy Award voor de reportage die ze maakte over Joran van der Sloot die zijn vermeende betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway aan Patrick van der Eem opbiechtte. Vanaf het moment dat Peter R. de Vries stopte met zijn programma’s kreeg Kees van der Spek zijn eigen programma’s. Hij heeft tot en met 2018 bij SBS6 gewerkt en maakte daar Oplichters in het buitenland*, Graf Zonder naam, maar ook Moord of zelfmoord en Oplichters Op Het Internet. Sinds 2019 is hij te zien bij RTL 5.

Oplichters Aangepakt kijken

Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt is vanaf dinsdag 4 april wekelijks om 20.30 uur te kijken bij RTL 5. Iedere woensdag kun je de aflevering dan terugkijken op Videoland. Hier vind je ook de eerste zeven seizoenen. Eerder schreef ik over het seizoen dat je in 2021 op tv zag: Nieuw seizoen Kees van der Spek: Oplichters aangepakt.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 mei 2023 /