Documentaire Dolly Dots, Sisters on Tour kijken bij MAX

De documentaire Dolly Dots, Sisters on Tour is vanavond – zaterdag 17 december – om 22.30 uur te kijken bij MAX op NPO1. Aansluitend zijn er ook nog drie extra afleveringen te kijken op NPO Start. Daarnaast kun je morgen – zondag 18 december – kijken naar Symphonica in Rosso; het allerlaatste concert van de Dolly Dot. Je leest er hier meer over.

Ria Brieffies

De Dolly Dots wisten het zeker: na het overlijden van Ria Brieffies in 2009 zouden ze nooit meer op tournee gaan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en 15 jaar na hun reünieconcert gingen ze de bühne weer op voor een theatertour. De voorbereidingen van deze tour zijn gevolgd voor de documentaire Dolly Dots, Sisters on Tour.

Documentaire Dolly Dots

De Dolly Dots scoorden hit na hit en waren ongekend populair in de jaren 80. Filmmakers Nada van Nie en Hadewijch van Velzen volgden de Dolly Dots op de voet voor hun documentaire. Ze zijn er bij tijdens de voorbereidingen van hun reünietour. Zo maakten de filmmakers een intieme documentaire over de vijf dames. De documentaire vertelt het verhaal over hoe het ooit begon en over de bijzondere band die de zangeressen hebben.

Angela Groothuizen van de Dolly Dots werd ook gevolgd in de documentaire Tot de laatste snik. Je zag haar recent ook in Scrooge Live en de serie Tweede Hans..

Nada van Nie

“Ik heb vrij dicht op hun huid gezeten. Wat ik wilde was de ongekunstelde momenten vastleggen. Wat is het geheim van hun vriendschap? En hoe jagen zij hun dromen na? Het getuigt van een behoorlijk staaltje girlpower om na je zestigste de bühne weer op te gaan”, aldus Nada van Nie, die met Hadewijch van Velzen ook de documentaire Het Verboden woord over de overgang heeft gemaakt.

Dolly Dots op NPO Start kijken

Op NPO Start zijn vanaf 17 december drie extra afleveringen te bekijken. Zoals ik nu op NPO Start kan zien, komen de kinderen van de zangeressen aan het woord, vertellen ze over hun jeugd en zien we ze in Carré optreden. De afleveringen zijn ongeveer vijftien tot twintig minuten. NPO Start is ook vanuit het buitenland terug te kijken; zorg daarbij voor een VPN Verbinding, waarbij je de server op Nederland zet. Bij NPO Start ontdek je nog meer optredens van de Dolly Dots met o.a. het concert uit 2009 met in memoriam voor Ria Brieffies, maar denk ook aan Het beste van… Dolly Dots.

Dolly Dots concert Symphonica in Rosso

In een roodgekleurd Ziggo Dome nemen de Dolly Dots afscheid van het publiek, want dit is hun allerlaatste show, de grande finale. Met hun band, onder leiding van Sven Figee en met versterking van The European Pop Orchestra onder leiding van Guido Dieteren worden de hits, waaronder Love Me Just A Little Bit More, She’s a Liar, Do Wah Diddy Diddy, Radio en Don’t Give Up nog één keer live gespeeld. Dit concert van de Dolly Dots kun je op zondag 18 december om 21.30 uur bij MAX op NPO1 kijken.

Foto: Dolly Dots | MAX © Nathan Reinds

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 december 2022 /