Een Echte Job seizoen 4 in 2024 met deze deelnemers

Een Echte Job seizoen 4 is te kijken sinds maandag 1 januari om 20.30 uur bij VTM en VTM GO. In het vierde seizoen van Een Echte Job zien we deelnemers Kürt Rogiers, Nathalie Meskens, Celine Van Ouytsel, Kamal Kharmach en Stephanie Planckaert. De bekende Vlamingen lopen deze keer stagen in het UZ Leuven en volgen een spoedcursus verpleegkunde aan de UCLL Hogeschool. Ontdek hier alles over Een Echte Job 2024.

Een Echte Job 2024

Kürt Rogiers, Nathalie Meskens, Celine Van Ouytsel, Kamal Kharmach en Stephanie Planckaert zijn de deelnemers aan Een Echte Job seizoen 4, dat vanaf 1 januari 2024 op tv te zien is. Na een intensieve spoedcursus verpleegkunde aan de UCLL Hogeschool, meteen ook een stevige realitycheck, zijn de vijf verpleegkundigen in spe klaar om de handen uit de mouwen te steken in het ziekenhuis. Ze komen terecht op enkele unieke afdelingen die nooit eerder in Een Echte Job aan bod kwamen. Van de dienst kinderoncologie en spoed tot de afdelingen thoraxheelkunde en intensieve zorgen. Dit nieuwe seizoen belooft een rollercoaster van spanning, passie en diepgaande emoties.

UZ Leuven

Een Echte Job seizoen 4 is gedraaid in UZ Leuven. Dit is één van de grootste ziekenhuizen van Europa met bijna 10.000 medewerkers. Hier zetten de deelnemers zich drie weken met hart en ziel in voor de patiënten. Van het opnemen van parameters tot het verzorgen van wonden en van leerrijke dagshiften tot vermoeiende nachtshiften. Samen met hun mentoren ontfermen ze zich over patiënten en hun dierbaren, leren ze de kneepjes van het vak en ontplooien ze zich tot ware verpleegkundige stagiaires. Zijn deze vijf bekende Vlamingen klaar voor een spannende sprong in het onbekende? 

Deelnemers Een Echte Job 2024 (seizoen 4)

De deelnemers aan Een Echte Job 2024 zijn niet de minste. Deze keer is het de beurt aan Kürt Rogiers, Nathalie Meskens, Celine Van Ouytsel, Kamal Kharmach en Stephanie Planckaert.

Als je meer wil weten over de taken van de deelnemers aan Een Echte Job 2024 (seizoen 4) lees dan snel verder:

Een Echte Job gemist

Wil je Een Echte Job seizoen 4 kijken, dan kan dit iedere maandag om 20.30 uur op VTM en VTM GO. Wist je dat je VTM GO in Nederland kijken kunt? Op VTM GO ontdek je Een Echte Job seizoen 1 en seizoen 2, seizoen 3 én Een Echte Job Nederland. Geeft-ie aan dat je niet mag kijken in Nederland, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet.

Kürt Rogiers

Kürt Rogiers * zien we op de afdeling abdominale transplantatie. Zorgzaamheid zit de acteur in de genen. “Mijn mama werkte in de zorg en mijn oudste dochter zit in haar eerste jaar verpleegkunde. Ik was the missing link”, vertelt Kürt Rogiers, voor aanvang van Een Echte Job 2024. Hij komt terecht op de afdeling abdominale transplantatie en zal zich ontfermen over mensen die een nieuw orgaan nodig hebben. “Ik krijg de unieke kans om mee te mogen draaien in één van de knapste ziekenhuizen van ons land, op één van de indrukwekkendste diensten die er zijn. I’m blessed om dit mee te mogen maken.”

Nathalie Meskens

Nathalie Meskens * staat een uitdagend en emotioneel parcours te wachten. Ze krijgt haar vuurdoop als stagiaire op de afdeling kinderoncologie. “Het is een afdeling waar ik veel affiniteit mee heb omdat ik zelf moeder van twee kindjes ben”, vertelt Nathalie Meskens over Een Echte Job seizoen 4. “Dat het een emotionele rollercoaster zal worden, besef ik maar al te goed. Het gaat er dan ook over leven en dood. Ik hoop dat ik mijn emoties onder controle ga kunnen houden en de professionaliteit kan bewaren. Ondanks het verdriet, hoop ik ook mooie momenten met de patiënten te beleven.”

Celine Van Ouytsel

Ook voor Celine Van Ouytsel gaat een geheel nieuwe wereld open. Ze zal haar handen uit de mouwen steken in de afdeling intensieve zorgen en brandwonden. “Het is een enorm heftige afdeling waar je als patiënt echt niet terecht wil komen”, vertelt Celine Van Ouytsel over Een Echte Job. “Ik kan wel goed tegen bloed, zolang het niet bij mezelf is (lacht). Al moet ik wel toegeven dat ik bang ben om iemand pijn te doen, maar ik ben enorm gemotiveerd om goed voor de patiënten te zorgen.”

Kamal Kharmach

Kamal Kharmach * is naar eigen zeggen stressbestendig en laat net dat een belangrijke skill zijn op de dienst Spoedgevallen. “Het is een dienst met veel actie waar veel tegelijk gebeurt. Ik ga de uitdaging met knikkende knieën aan, maar ik ben ervan overtuigd dat ik rustig kan blijven en prioriteiten weet te stellen”, klinkt het. “Jammer genoeg leer je de patiënten op een Spoedafdeling slechts kortstondig kennen, maar misschien is dat ook wel goed. Anders heb ik de neiging om me emotioneel te sterk te binden en ik ween niet graag op televisie.”

Stephanie Planckaert

Voor Stephanie Planckaert * sprak een job als verpleegkundige altijd al tot de verbeelding. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen en kijk er naar uit om zelf te ervaren wat de job écht inhoudt”, klinkt het. Tijdens haar stage gaat ze aan de slag op de dienst Thoraxheelkunde waar ze instaat voor de zorg van patiënten die een operatie hebben gehad aan de luchtwegen. “In eerste instantie wist ik niet zo goed waar die afdeling voor stond, maar het blijkt een vrij technische afdeling te zijn waar verpleegkundigen veel initiatief moeten tonen. Ik ben een beetje bezorgd om verkeerde dingen te doen, maar met een topmentor aan mijn zijde zal dat zeker goed komen.”

Aflevering 1 Een Echte Job seizoen 4

Ontdek hier hoe het de deelnemers vergaat in Een Echte Job seizoen 4. Voor Nathalie Meskens begint haar stage meteen met een stevige realitycheck op de afdeling kinderoncologie. “Die allereerste briefing sloeg in als een bom”, vertelt Nathalie Meskens. “Ik voelde dat ik heel erg reageerde op de leeftijden van de patiënten: van 16-jarigen tot baby’s van een paar weken oud. Ik zat op mijn stoel en dacht echt dat ik er niet meer af zou geraken.”

Eerste patiënten

Voor Kamal Kharmach is het op de spoedafdeling al meteen tijd voor actie. Een man wordt binnengebracht na een zwaar fietsongeval. “Mijn eerste patiënt vond ik wel spannend. Mijn hartslag begon te stijgen en ik begon alle powerpoints door mijn hoofd te halen”, klinkt het. Weet hij de patiënten te sussen met zijn humortherapie? Kürt Rogiers start zijn stage – enigszins met een bang hart – op de afdeling abdominale transplantatie, waar een patiënt herstelt van een nieuwe nier. Stephanie Planckaert en Celine Van Ouytsel ontfermen zich zelfverzekerd over de zorg voor hun eerste patiënten en meten de eerste parameters.

Humortherapie in aflevering 2

Op spoed moet Kamal Kharmach even zoeken naar een gepaste houding. Zeker wanneer de toestand van een patiënt instabiel blijkt te zijn. “Ik kan mensen goed aanvoelen, maar ben wel onzeker en voel me nooit op mijn plek. Ik wacht altijd op een mandaat”, klinkt het. En voor hij het weet, heeft hij er een nieuwe vriendin bij. De patiënt houdt van dezelfde humor als Kamal Kharmach, wat duidelijk een band schept.

Patiënt wassen

Ook de andere stagiaires zijn volop op zoek naar hun plekje op de afdeling. Op de afdeling abdominale transplantatie maakt Kürt Rogiers zich klaar om zijn eerste patiënt te wassen. “Ik heb mijn dochters vaak gewassen, maar jij bent de eerste man”, richt Kürt Rogiers zich tot patiënt Tim. “Die urine, die wonden… dat zijn allemaal dingen waar je heel bang voor bent, maar eigenlijk gaat dat vanzelf. Het belangrijkste is dat de patiënten ervan opkrikken. Ik voelde me heel nuttig en kreeg voor het eerst verpleegkundige endorfines.”

Kinderoncologie: laatste verjaardag

Celine Van Ouytsel is met een vliegende start aan haar stage begonnen, maar houdt ze dat ook vol wanneer ze geconfronteerd wordt met de wondverzorging van Jenny’s geamputeerde been? “Ik kan heel goed die klik maken. De patiënt heeft daar niets aan als ik dat zou laten merken”, vertelt Celine. “We gaan iemand verzorgen en dat goed doen.” Op de afdeling kinderoncologie verrassen Nathalie Meskens en haar collega’s de jarige Frauke met een grote taart. “Dat is dubbel, want het zou wel eens haar laatste verjaardag kunnen zijn”, klinkt het. “Het is van dag tot dag leven.” 

Aflevering 3

De realiteit binnen de zorgsector is vaak bikkelhard, zo ondervinden ook de bekende stagiaires van Een Echte Job. Te midden van de moeilijke obstakels vinden echter ook kleine geluksmomenten hun weg. In de derde aflevering ontmoet Nathalie Meskens de ontwapenende Aïscha tijdens een creatief knutselmoment op de afdeling kinderoncologie. Ondanks haar harde, langdurige strijd tegen kanker, blijft Aïscha positief ingesteld. “Aïscha is echt een cadeau, een heerlijke meid. Daar trek je je zo aan op”, vertelt Nathalie. “Natuurlijk zie je dat ze ziek is, maar als je in haar ogen en naar haar glimlach kijkt, vergeet je dat. Ze heeft iets betoverend.”

Aflevering 4

Naast hartverscheurende momenten, vinden in het ziekenhuis ook veel hartverwarmende momenten plaats. Zo ondervindt ook Kürt Rogiers in een nieuwe aflevering van‘Een Echte Job. Op de afdeling abdominale transplantatie krijgt nierpatiënt Tim bezoek van zijn mama die hem binnenkort haar eigen orgaan zal schenken. Waar het leven voor Tim eerst aan een zijden draadje hing, staat hem binnenkort een nieuw leven te wachten. “Als één van m’n kinderen een probleem zou hebben met hun nieren, geef ik de mijne natuurlijk weg”, getuigt Kürt. “Je blijft er niet bij stilstaan of er consequenties kunnen zijn en wat die zouden zijn. Dat is iets wat je als ouder heel goed begrijpt, denk ik.”

Nachtshift (aflevering 5)

De vijf stagiairs mogen vandaag een nachtje doordoen tijdens hun nachtshift. Op de dienst intensieve zorgen wordt Rik binnengebracht. Celine is onder de indruk van zijn verhaal en heeft het moeilijk om de juiste houding te vinden. Kürt volgt dan weer het transplantatieverhaal van Ludo, toevallig een grote fan van Familie.

Kamal Kharmach met MUG

Voor Kamal Kharmach wordt het een memorabele nacht. Hij mag namelijk enkele keren uitrukken met de MUG. De MUG wordt opgeroepen voor een dame die een epilepsieaanval heeft gehad in een trein in het station van Leuven. Te midden van de chaos is er geen tijd voor twijfel. Kamal krijgt de belangrijke verantwoordelijkheid om het infuus klaar te maken en de medicatie op te trekken. “Wat ik die nacht heb gedaan, zal ik nooit meer vergeten”, zegt Kamal trots. “Ik had nooit gedacht dat ik tijdens een acute situatie in een wagon in het station van Leuven medicijnen zou optrekken. Wanneer er echt chaos was, was ik aan het shinen en dat vond ik wel cool.”

Stephanie Planckaert over Meme Clara

Stephanie Planckaert heeft de zorg duidelijk in haar vingers. Ze vertelt openhartig over hoe ze vier jaar lang de zorg voor haar meme Clara op zich genomen heeft. “Ze had toen nog niet super veel zorg nodig, maar toch zie ik er nu veel taken van terugkomen: de matras opmaken, het helpen rechtstaan, naar het toilet gaan…”, legt Stephanie uit. “Je weet al een beetje wat het inhoudt  als mensen niet veel meer zelf kunnen doen. We zijn nog elke dag blij dat we dat hebben mogen én kunnen doen voor haar.”

Aflevering 6

Na twee weken stage groeit het zelfvertrouwen van de stagiairs. De behandelingen worden echter complexer en de uitdagingen groter. Zo mag Celine voor het eerst assisteren bij een complexe wondverzorging in het brandwondencentrum en heeft Kamal een drukke dag op de spoedafdeling. Kürt leert dan weer de jonge Malik kennen, die al voor de tweede keer een levertransplantatie achter de rug heeft.

Aflevering 7

De laatste stageweek is van start gegaan en hoewel het einde in zicht is, brengt elke dag in het ziekenhuis nog onverwachte wendingen met zich mee. Zo krijgt Stephanie de unieke kans om live een complexe longoperatie bij te wonen in het operatiekwartier en wordt Celine officieel lid van het team door een gepaste doop.

Belgian Cats

Nathalie Meskens heeft de afgelopen weken een speciale band opgebouwd met haar patiënten. In de voorlaatste aflevering van Een echte job seizoen 4 neemt ze afscheid van de liefdevolle Rebekka. Aangezien Rebekka een grote basketbalfan is, heeft Nathalie een bijzondere verrassing voor haar in petto. Daarvoor schakelde ze de hulp in van Belgian Cat Julie Van Loo: “Dag lieve Rebekka, ik wil je heel veel moed inspreken. Je bent super goed bezig. Stap voor stap zal je wel terug de oude worden”, zegt Julie in een videoboodschap. “We hopen alvast dat je je in november veel beter voelt, want we zouden je super graag uitnodigen voor een match van de Belgian Cats. Heel veel beterschap, wij duimen voor jou!” Die verrassing had Rebekka niet zien aankomen, ze glundert dan ook van blijdschap.

Aflevering 8

Na drie weken stage zit het unieke avontuur voor de bekende stagiairs er bijna op. Op de laatste stagedag ervaart Kamal op Spoed een code rood, rondt Kürt het unieke transplantatieverhaal van Tim en zijn moeder af en neemt Nathalie met gemengde gevoelens afscheid van haar afdeling en de kinderen die haar nog lang bij zullen blijven.

Bloed trekken

Voor de bekende stagiaires van Een Echte Job nadert het einde van een leerrijk avontuur. Als kers op de taart krijgen Kamal Kharmach en Stephanie Planckaert een bijzondere kans: ze mogen voor het eerst bloed trekken. Niet bij een pop, wel bij een échte persoon. Ze weten beiden een vrijwilliger te strikken en laten zien dat ze echte natuurtalenten zijn. De stage heeft duidelijk vruchten afgeworpen. 

Lees alles over eerder seizoenen van Een Echte Job:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 februari 2024 /