Château Planckaert seizoen 4 nu op tv kijken – ontdek er alles over!

Château Planckaert seizoen 4 is vanaf zondag 5 november 2023 om 17.40 uur te kijken bij RTL8. Ze trappen meteen af met drie afleveringen. De eerste drie afleveringen van het vierde seizoen Château Planckaert zijn ook al op Videoland te kijken. Daarnaast kun je de avonturen van de familie Planckaert in België ook nog steeds terugkijken via VRT MAX. In het vierde seizoen zien we dat de familie Planckaert vaart zet achter de verbouwing van hun kasteel.

Dit bericht verscheen op 12 maart 2023 voor het eerst op VlaamsKijken; auteur Patricia de Ryck heeft het begin november 2023 een update gegeven, omdat Château Planckaert seizoen 4 nu ook in Nederland op tv te kijken is.

Château Planckaert seizoen 4

Goed nieuws voor de fans van de familie Planckaert nu seizoen 4 van Château Planckaert ook in Nederland te zien is. In Vlaanderen werd dit vanaf begin maart 2023 uitgezonden. Wat je van het vierde seizoen van Château Planckaert kunt verwachten? De familie heeft met de glamping een hectische zomer achter de rug in Frankrijk. De familie beseft dat de werkzaamheden aan het kasteel nu prioritair zijn. De gezinnen splitsen zich op. De vrouwen blijven tijdens de week met de kinderen in België. Francesco en Christopher zetten vaart achter de werken in Frankrijk en krijgen hierbij hulp van leerlingen hout- en bouwbewerking uit Deinze. Na een marathon aan leitjes leggen, wordt het dak eindelijk afgewerkt. Een bijzonder moment voor de familie, want er wordt een nieuwe stap gezet in de grote familiedroom.

Wist je dat je de familie nog beter kunt leren kennen in hun boek De familie Planckaert – Zoals we echt zijn*?

Château Planckaert kijken (in Nederland)

Wil je Château Planckaert kijken dan kan dit in Nederland via RTL8 (iedere zondag vanaf 5 november om 17.40 uur) en Videoland (iedere zondag een nieuwe afleveringen). Het vierde seizoen is in België al medio maart 2023 uitgezonden, waardoor de afleveringen ook allemaal op VRT MAX staan. Wil je buiten België naar dit programma kijken, maak dan gebruik van een VPN Verbinding, die je op België zet, voordat je naar VRT MAX gaat. Op die manier kun je dus de reeks ook al bingewatchen (hier vind je alle afleveringen van seizoen 1 tot en met 4).

Maar nu terug naar de inhoud van het vierde seizoen Château Planckaert:

Veranderingen in familie Planckaert 

Ook op persoonlijk vlak is er heel wat veranderd bij de familie Planckaert. Pater familias Eddy realiseert zich dat de bende groot wordt en zijn rol binnen de familie verandert. Hij legt zich toe op de uitbreiding van de boerderij aan het kasteel. Want na de komst van de kippen heeft hij nog wat verrassende fauna aangekocht… Christa heeft na de dood van mémé Clara ook meer vrije tijd en die spenderen ze liefst samen.

Junior Planckaert en Pauline

Junior krijgt te maken met tegenslag. Hij moet opnieuw geopereerd worden aan zijn been. Zijn rallydroom is dan ook verder weg dan ooit. Hij is vastbesloten om snel weer in de wagen te zitten en werkt hard aan zijn revalidatie. Gelukkig kan hij terugvallen op de steun van zijn liefde Pauline. Junior Planckaert ontmoette Pauline Devos door het programma Junior op zoek naar de liefde.

Kleinkinderen

De kleinkinderen (die we eerder beter leerden kennen in De Planckies) worden groot en slaan hun vleugels uit. Noa volgt haar passie en kiest voor kunstonderwijs. Mageno treedt in de voetsporen van pépé en volgt de opleiding houtbewerking. Iluna bereidt zich voor op haar ingangsexamen geneeskunde, maar heeft nog spannender nieuws. Ze is verliefd en stelt haar vriend voor aan de familie. Wist je dat Iluna samen met haar moeder Stephanie het boek Tiener en moeder* schreef.

42 jaar getrouwd

De familie heeft ook wat te vieren: Christa en Eddy zijn 42 jaar getrouwd en hebben nog geen tijd genomen om dit met elkaar te vieren. Ze trommelen hun kinderen op om er samen op uit te trekken voor enkele dagen familieplezier.

Nieuwe afleveringen Château Planckaert

Wat er op het programma staat in de nieuwe afleveringen van Château Planckaert (seizoen 4)? Hier de korte inhoud van de eerste drie afleveringen:

  • Aflevering 1: Nu de zomer met zijn glamping op zijn einde loopt, wordt er weer hard gewerkt aan het kasteel. Pater familias Eddy krijgt bezoek van zijn goede vriend en wielerlegende Allan Piper. Iluna denkt na over haar toekomst en verrast Stephanie met haar studieplannen. Elara krijgt van pépé Eddy de verrassing van haar leven. 
  • Aflevering 2: De familie maakt zich op voor de terugreis naar België. De kinderen bereiden zich voor op de start van het nieuwe schooljaar. Mageno raapt al zijn moed bijeen en werkt verder aan zijn vakantietaak, Elara kiest voor een nieuwe outfit en Noa voor een piercing. Eddy is eregast op de huldiging van de velodroom in het dorp. Om de drukke zomer mooi af te sluiten, spendeert de familie hun laatste avond samen aan het kampvuur. 
  • Aflevering 3: De kinderen en kleinkinderen verlaten Frankrijk. Eddy en Christa blijven achter aan het kasteel. Zij genieten van de rust en maken van de gelegenheid gebruik om een ritje te maken met de motor. Terwijl de kinderen weer naar school gaan, wordt de B&B in Bure opgefrist voor de verkoop. De familie wil dat het gebouw er spik en span uitziet voor de potentiële kopers. Lang kunnen Francesco en Christopher niet genieten van hun verblijf in België. Na enkele dagen keren ze al terug naar Frankrijk waar ze bijzonder bezoek krijgen van enkele helpende handen. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 november 2023 /