1 jaar gratis: deelnemers én nieuwe presentator Kamal Kharmach

Kamal Kharmach is de nieuwe presentator van de quiz 1 jaar gratis. Vanaf vanavond (donderdag 5 januari ) is 1 jaar gratis weer op Eén te kijken. Ontdek in dit artikel alles over de nieuwe presentator en deelnemers 1 jaar gratis 2023.

Kamal Kharmach presentator 1 jaar gratis

Kamal Kharmach is de nieuwe presentator van de quiz 1 jaar gratis. Hij vertelt: “Ik had wel gedacht dat ik me zou moeten concentreren, maar niet dat ik me zo ging àmuseren! 1 jaar gratis is gewoon een heel fijne, menselijke quiz voor heel het gezin. Een warm bad op donderdagavond.” We zagen hem natuurlijk deze week nog op tv met zijn eindejaarsconference Mag ik even? Maar je kent Kamal Kharmach ook van Andermans Zaken, Marble Mania en I Can See Your Voice.

DJ Nina Black en DJ Simon Says

Naast Kamal Kharmach zijn er nog nieuwe gezichten te zien in 1 jaar gratis. En wel met een nieuwe rubriek. Elke week wisselen DJ Nina Black en DJ Simon Says elkaar af met een muzikale mix van één minuut vanuit de studio van MNM. De nummers in de mash-up zijn altijd anders, maar de vraag die erbij hoort, is steeds hetzelfde: wat is de ‘rode muziekdraad’ doorheen de nummers die je hoorde?

1 jaar gratis 2023

Het basisconcept van de legendarische quiz blijft verder hetzelfde: een bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz. 1 jaar gratis start met zestien kandidaten, waarvan er elke aflevering iemand naar huis wordt gestuurd, tot er één winnaar overblijft. Die winnaar krijgt het netto­jaarloon van de meest verdienende deelnemer. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten.

Deelnemers 1 jaar gratis 2023

Elke aflevering moeten de kandidaten drie gewone rondes overleven om zeker te zijn van een plekje de week nadien. Na die drie rondes zijn de vuurproef en het cijferduel de scherprechters die de wekelijkse afvaller bepalen. Wie houdt stand tot het einde, en mag naar huis met de geweldige hoofdprijs. Maak hieronder kennis met de zestien deelnemers aan 1 jaar gratis 2023, die onder leiding van Kamal Kharmach aan de slag gaan in het spel. Maar eerst leggen we even kort uit hoe je dit programma (ook buiten België) kunt kijken.

1 jaar gratis kijken

1 jaar gratis is vanaf 5 januari elke donderdag om 20.40 uur op Eén te kijken. Je kunt de aflevering ook terug kijken op VRT MAX. Wil je terugkijken via VRT MAX, zorg dan voor een VPN Verbinding. Als je de server op België zet, kun je de programma’s van VRT MAX gewoon kijken.

Karlien

De 24-jarige Karlien uit Antwerpen is twerkcoach. Ze heeft één grote passie in haar leven: vrouwen meer zelfvertrouwen geven. Ze is gespecialiseerd in twerken en heeft haar eigen brand opgericht: confidance. Waar ze danslessen geeft waar je je als vrouw sexy en zelfzeker door voelt. Karlien is een brok positiviteit en haar eigen grootste supporter.

Hans

De 51-jarige Hans uit Nazareth heeft zijn eigen bistro waar hij meestal achter het fornuis terug te vinden is. Hij houdt van leven in de brouwerij, zit in een carnavalsvereniging en is zelfs ooit tot prins carnaval bekroond. Hij is single en woont samen met zijn beste vriendin en petekind. Een zwembad aankopen staat op zijn bucketlist.

Kirby

Kirby (28 uit Haaltert) is een echte workaholic: ze combineert haar job bij de Lijn met een flexi-job in de horeca en is proefkonijn voor medische onderzoeken. Ze heeft twee kinderen en houdt in haar vrije tijd van een stevig ritje met de motor. 

Pascal

Pascal (31 uit Heverlee) is logistiek en administratief medewerker, en heeft een flexi-job achter de bar. Hij is sportief en volgt zeillessen om zijn passie op het water te kunnen uitoefenen. Verder kan je hem ook op een festival of op de snowboardpiste terugvinden. Pascal droomt ervan om een huis te kopen met zijn vriendin en om zijn geboorteland Rwanda te bezoeken.

Lotte

De 26-jarige Lotte uit Antwerpen doet als doctoraatstudente onderzoek naar het marfansyndroom. Haar grote droom is om een kinderboek uit te brengen waarin ze meer over het syndroom vertelt, mét eigen illustraties. In Lottes kleerkast hangt zo goed als alleen zwarte kledij. In haar vrije tijd kan je haar terugvinden in het atelier, waar ze tekent en schildert. 

Victor

De 24-jarige Victor uit Brussel volgt een leadership-programma met als doel ooit CEO te worden. Hij is single en geniet ten volle van het uitgaansleven in Brussel. Victor heeft last van FOMO en zou liefst geen enkel feestje missen. Zijn droom is de wereld rondreizen met als hoogtepunt: schapen scheren in schotland.

Chantal

Chantal (60 uit Genk) is een gepassioneerde vertegenwoordigster van fijne vleeswaren, een echte Bourgondiër die op en top geniet van het leven. Ze is getrouwd en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen waar ze heel trots op is. Indien ze 1 jaar gratis wint, zou het bedrag naar hen gaan. Chantal is dan misschien wel de oudste van de groep, maar daarom zeker niet de stilste. 

Jef

De 21-jarige Jef uit Niel is student Rechten aan de universiteit van Antwerpen. Hij deed jarenlang aan rolstoeltennis op hoog niveau, met als hoogtepunt een deelname aan de Paralympics. Momenteel geeft hij les aan nieuwe talenten en geniet hij van zijn studententijd. 

Leen

Leen (36 uit Tremelo) is dol op cijfers en vond de perfecte job als corporate report manager. Ze is mama van twee kinderen. In haar vrije tijd kan je haar terugvinden in de zumbalessen. Als ze meedoet aan een spelletje, gaat ze er volledig voor.

Jasper

Jasper (27, Oostende) is eigenaar van een crossfitzaak. Zijn doel is om de passie voor crossfit door te geven en mensen te motiveren om te bewegen. Hij traint gemiddeld twintig uur per week en doet als gewichtheffer mee aan wedstrijden. Hij houdt van fastfood en draagt altijd twee verschillende sokken, die hem hopelijk ook geluk brengen tijdens 1 jaar gratis.

Lynn

Lynn (35, Wilrijk) is een gedreven huisarts in een praktijk in Antwerpen. Ze is gepassioneerd door haar beroep. In haar studententijd heeft ze ooit iemand gereanimeerd op straat. Een van haar favoriete bezigheden is ‘Dungeons and dragons’, een fantasiespel waar ze helemaal ik kan opgaan. Als ze wint, neemt ze haar metekindjes mee naar Disneyland.

Walter

De 53-jarige Walter uit Tessenderlo is verkoopsverantwoordelijke bij een groot koffiemerk. Hij heeft een team van vertegenwoordigers onder zich die de passie voor koffie verspreiden. De ochtend starten met een lekkere koffie is voor hem het verschil tussen een goede en een slechte dag. Walter is getrouwd, heeft één dochter en een grote vriendengroep waar hij zijn tweede jeugd mee beleeft.

Widad

De 26-jarige Widad is een kersverse mama uit Heule met een passie voor social media. Ze kan zich dan ook helemaal uitleven als digital marketeer. Widad houdt van bakken en koken, waar haar man op de eerste rij van kan meegenieten. Widad is een spring-in-’t-veld die niet op haar mondje is gevallen. 

Korneel

Korneel (40, Passendale) is imker en bijzonder gefascineerd door bijen en de natuur. Met zijn eigen bedrijf wil hij de wereld ietsje beter maken. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Bij de start van de oorlog in Oekraïne is Korneel enkele mensen gaan ophalen die hij nu opvangt. In zijn vrije tijd kan je hem ook terugvinden als volleybalcoach voor een meisjesteam. 

Céline

De 24-jarige Céline uit Brugge werkt in de haven van Zeebrugge als financial business controller en is dagelijks met cijfers en berekeningen bezig. Ze bakt graag Aziatische desserts, omdat die naar eigen zeggen minder zoet zijn. Haar ouders zijn uitbaters van het eerste Chinese restaurant in Brugge. Zelf droomt Céline er vooral van de wereld te ontdekken en dertig landen te bezoeken voor haar dertigste. 

Jenthe

De 36-jarige Jenthe uit Oud-Turnhout is zelfstandig friturist met als collega’s zijn verloofde – toevallig ook zijn naamgenote – en zijn schoonmoeder. De specialiteiten van het huis zijn onder andere het stoofvlees en Yvonne-saus. Jenthe en zijn verloofde hebben twee kinderen. Het te winnen bedrag van 1 jaar gratis zou zeker gaan naar een goed trouwfeest in 2023.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 januari 2023 /