Hardcore Never Dies op tv bij Prime Video: ontdek cast en meer…

Hardcore Never Dies is vanaf vandaag vrijdag 8 december 2023 ook op Prime Video te kijken. Ontdek hier alles over de gabber film, die sinds begin november een ware hit is in de Nederlandse bioscopen. Ga met de film Hardcore Never Dies terug in de tijd van de gabbers, kale koppen, Air MAX sneakers, Australian trainingspakken en pompende beats. Ontdek hier alles over Hardcore Never Dies, cast en meer over de makers.

Film Hardcore Never Dies kijken op Prime Video? Start nu 30 dagen gratis kijken op Prime Video. (Helaas verschijnt-ie in België pas later; lees het artikel daarvoor verder.)

Hardcore Never Dies

Hardcore Never Dies speelt zich af in de jaren ’90 in het midden van de opkomst van de gabber-muziekscene, die op dat moment de grootste subcultuur van Nederland is. Voor filmmaker Jim Taihuttu vormt de gabbercultuur, met haar nachtenlange raves en XTC-gebruik het perfecte decor voor het rauwe verhaal van Hardcore Never Dies. In de film droomt de zeventienjarige Michael (Joes Brauers*) van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niets van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met hakken over de sloot naar de tweede ronde. Tijdens zijn zoektocht naar inspiratie duikt Michaels vervreemde broer Danny (Jim Deddes) onverwachts op en introduceert hem in de Rotterdamse gabberscene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs – maar wanneer de  pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

Cast Hardcore Never Dies

De hoofdrollen in Hardcore Never Dies worden gespeeld door Joes Brauers en Jim Deddes. In de Hardcore Never Dies cast zien we verder Rosa Stil en Jordy Dijkshoorn, die hun speelfilmdebuut maken. Ook Huub Smit en Joenoes Polnaija spelen belangrijke rollen. Verder in de Hardcore Never Dies cast bekende namen als Bob Schwarze, Antoinette Akkerman, Juda Goslinga, Rik Launspach, Joris Lutz en Pit Bukowski.

Cast ken je van…

We zetten voor je op een rijtje waar je de Hardcore Never Dies cast van kent (dit wordt momenteel bijgewerkt).

 • Joes Brauers zag je in Undergrowth (Kreupelhout) en Dirty Lines. Maar je kunt hem ook kennen uit De Oost en All Stars & Zonen. Deze jonge acteur heeft namelijk al heel wat ervaring*. Recent speelde hij ook mee in De Droom van de Jeugd.
 • Jim Deddes ken je bijvoorbeeld van Jordy Season, De Oost en Trecx.
 • Rosa Stil is één van de debutanten in de cast van Hardcore Never Dies. Ze is naast actrice ook kunstenaar.
 • Jordy Dijkshoorn debuteert als acteur in de film. Toch is hij geen onbekend gezicht; hij is namelijk de voorman en de zanger van de Rotterdamse band De Likt*.
 • Huub Smit zal te zien zijn in Ferry De Film 2. Bij mijn leeftijdsgenoten heeft Huub Smit* geen introductie nodig; we kennen deze Brabander natuurlijk van New Kids! Verder zag je hem in De Veroordeling, De Oost en Kwestie van geduld. Op dit moment is hij op Netflix te zien in Ferry De Serie.
 • Joenoes Polnaija zag je eveneens in De Oost – een film van dezelfde regisseur als van deze gabber film – maar we spotten hem bijvoorbeeld ook in Doodstil en Petticoat.
 • Bob Schwarze heeft tal van kleine rollen op zijn naam staan, maar je zag hem bijvoorbeeld in grotere rollen in Morten, Rundfunk en wat langer geleden Goudkust en Feuten.
 • Antoinette Akkerman zag je als verpleegster bijvoorbeeld voorbij komen in Gtst, Goudkust en recent ook in Dirty Lines.
 • Juda Goslinga zag je in het tweede seizoen van Undercover. Maar je kent hem bijvoorbeeld ook uit Klem en Flikken Maastricht. Verder ken je hem uit Faithfully Yours.
 • Rik Launspach ken je bijvoorbeeld als schrijver van De Storm, maar hij is ook acteur. Zo zag je ‘m al wat langer geleden in Brussel. Hij heeft heel wat* op zijn naam staan.
 • Joris Lutz* ken je bijvoorbeeld als acteur uit Ha, die Pa! Maar wist je dat hij ook schrijver is en artiest (Gruppo Sportivo). Klik hiervoor maar eens op zijn naam en ontdek zijn kinderboeken.
 • Pit Bukowski zag je bijvoorbeeld als Frank in Binnenskamers. Net als Joris Lutz was hij ook te zien in Ha die Pa! Hij debuteerde in deze reeks en schreef zelfs mee aan twee afleveringen.

Makers

Hardcore Never Dies is de nieuwe film van Gouden-Kalfwinnaar Jim Taihuttu, die zowel regie als het scenario verzorgde. Jim Taihuttu debuteerde in 2011 met het gelauwerde Rabat, twee jaar later gevolgd door het bikkelharde misdaaddrama Wolf, dat bekroond werd met drie Gouden Kalveren. Vervolgens schreef en regisseerde hij De Oost, de eerste speelfilm over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. Daarnaast maakt hij sinds 2010 deel uit van de internationaal succesvolle dj-act Yellow Claw en is hij een van de mede-oprichters van New Ams Film Company.

Hardcore Never Dies op tv via Prime Video

De film Hardcore Never Dies is nog in de bioscoop te kijken, maar vanaf vrijdag 8 december zie je ‘m ook op tv via streamingdienst Prime Video. En als je dan helemaal in je trip down memory lane zit, dan mag de film Zillion wat mij betreft ook niet ontbreken. Je kunt Prime Video 30 dagen gratis testen. Kun je ze mooi allebei zien, evenals Thunderdome Never Dies.

Hardcore Never Dies in België kijken

Wil je Hardcore Never Dies in België kijken, dan moet je nog even geduld hebben. Waar er in eerste instantie werd gecommuniceerd dat die tegelijkertijd met Nederland te zien zal zijn; ligt het rechten-technisch toch nog anders. Hardcore Never Dies verschijnt in België pas op 2 februari 2024 op Prime Video.

Thunderdome Never Dies

Gabbers die in de sfeer willen blijven van de jaren negentig kunnen op Prime Video ook kijken naar de documentaire Thunderdome Never Dies. Deze documentaire uit 2019 wordt op de volgende wijze omschreven. “Eén op de drie van de jongeren was gabber en het Thunderdome-feest was hun ontmoetingsplek. Het bleef niet bij een feest, het drong door tot diep in de commercie: in de mode, tatoeages, op televisie en in magazines. Een verbondenheid onder de working class die zich tot op de dag van vandaag thuis voelt.” In de documentaire zagen we onder andere Duncan Stutterheim*.

Prime Video

Voor mij is Prime Video – de streamingdienst van Amazon – al langere tijd een go-to. Naast de eerder genoemde films vind je er namelijk ook veel Vlaamse series. Klik hier voor alle Prime-producties waar we over hebben geschreven. Zo kun je er bijvoorbeeld kijken naar recente series als Exen en De Club, maar denk ook aan Geldwolven. En vergeet ook de interessante documentaires niet.

Foto’s via Filmdepot / filmmaatschappij.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 december 2023 /