Voorstelling De eeuw van mijn moeder op tv te kijken bij AVROTROS

Regisseur en artistiek leider van Het Nationale Theater Eric de Vroedt vertelt een persoonlijk en episch verhaal met zijn nieuwste voorstelling: De eeuw van mijn moeder. Het verhaal van één vrouw en haar familie neemt de kijker mee in de grote historische omwentelingen na de Tweede Wereldoorlog. Het monumentale theaterstuk duurt in totaal 3,5 uur. De eeuw van mijn moeder te kijken vanaf 6 augustus 22.10 uur in drie delen bij AVROTROS op NPO 2. 

De eeuw van mijn moeder

In De eeuw van mijn moeder draait het om het leven van Winnie de Willigen. De koloniale samenleving van Nederlands-Indië, waarin ze werd geboren, tekent haar leven. Net als haar migratie naar Nederland. Als reactie op het koloniale systeem streeft Winnie ernaar om ‘niet-Indisch’ te zijn. Terwijl haar zoon Ramses het verleden van zijn familie juist wil ontdekken, uitpluizen en onderzoeken. Wanneer blijkt dat zijn moeder niet lang meer te leven heeft probeert Ramses, een toonaangevende kunstenaar, haar leven te grijpen in een imposante kunstinstallatie. 

Niet jouw ding? Ontdek dan tal van streamtips dankzij Guidinc.

Eric de Vroedt

De eeuw van mijn moeder is gebaseerd op het persoonlijke verhaal van regisseur en schrijver Eric de Vroedt. Het is een verhaal over een levenslange worsteling met identiteit en de impact die dat op de familie heeft. Eric de Vroedt is verheugd dat het theaterstuk door AVROTROS is geregistreerd. “Mijn moeder vond altijd dat ik ook films moest maken en uitgerekend bij dit project – een monument voor mijn moeder – wordt haar wens werkelijkheid. Met de registratie is een tijdelijk theaterstuk nu voor altijd terug te kijken. De geschiedenis wordt vastgelegd, zoals we ook in de voorstelling de geschiedenis tonen.” 

Cast De eeuw van mijn moeder

Maar liefst dertien acteurs spelen mee in deze megaproductie. Denk aan prijswinnende acteurs als Esther Scheldwacht, Bram Coopmans, Romana Vrede (die je recent zag in Onze Straat) en Mark Rietman. Verder zijn er rollen voor Antoinette Jelgersma, Denise Aznam (die te zien was in Doodstil), Emma Buysse, Hein van der Heijden, Jatou Sumbunu, Johannes Wirx-Speetjens, Joris Smit, Phi Nguyen en Yela de Koning. Ik ben in ieder geval erg benieuwd. Heb een tijdje geleden ook erg genoten van de Romeinse tragedies van ITA.

Foto: AVROTROS / Sanne Peper

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

21 juli 2021 /