Scrooge Live 2023 met deze acteurs in de cast in Waalwijk

Scrooge Live 2023 is vanavond – vrijdag 15 december – rond 20.30 uur te kijken bij MAX op NPO1. Waalwijk hult zich voor het eerst in de kerstsfeer voor Scrooge Live, de vertolking van A Christmas Carol van Charles Dickens. Ontdek in dit artikel alles over de Scrooge Live 2023 cast met onder andere Thomas van Luyn, Henk Poort en Kim-Lian van der Meij, waarmee de artiesten zoveel mogelijk geld proberen op te halen voor het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Scrooge Live 2023

Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Scrooge Live 2023 is een muzikale speelfilm in Dickensstijl met een eigentijdse twist vol nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, opgevoerd in de binnenstad van Waalwijk.

Cast Scrooge Live 2023

Thomas van Luyn kruipt dit jaar in de huid van de knorrepotterige vrek; Ebenezer Scrooge. Henk Poort is te zien als Jacob Marley, Kim-Lian van der Meij als Bobbie Cratchit, Martine van Os als Geest van het Verleden, Annick Boer als Geest van het Heden, Jacqueline Blom als Geest van de Toekomst, Paul en Debbie uit B&B Vol Liefde als illuster collectantenduo, Frank Evenblij als verteller, Sydney Tros als Fanny en Wendy Ruijfrok als Zoey. Carrie ten Napel keert terug als verslaggever, de regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. 

Scrooge Live cast

Waar je de Scrooge Live 2023 cast van kent? We zetten alle acteurs en actrices op een rijtje:

Carol Singers met Kirsten Michel

Carolina Dijkhuizen zou als soliste het stralend muzikaal middelpunt van het unieke koor van Carol Singers zijn, maar helaas las ik vanmiddag op haar Instagram dat ze ziek is. Caroline Dijkhuizen *. is een Nederlandse zangeres en (musical) actrice. Je zag haar bijvoorbeeld in Amazing Grace. Carolina Dijkhuizen wordt vervangen door Kirsten Michel; een zangeres die heel veel ervaring heeft, maar die wat minder op de voorgrond stond. Als Kir bracht Kirsten Michel meer dan een jaar geleden al een single uit en ze werkt als vocal coach mee aan diverse programma’s, zoals Secret Duets. En nu zien we Kirsten Michel dus aan het werk in Scrooge Live 2023 vanuit Waalwijk.

Makers

Door deze cast wordt Scrooge naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald, op basis van een script dat is geschreven door Thomas van Luyn en producent Mediawater. De regie is in handen van David Grifhorst. Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live, zoals hij dat ook doet bij The Passion.

Scrooge Live in Waalwijk

Waar Scrooge Live al twee keer vanuit Dordrecht werd opgenomen en ook een keertje in Leeuwarden neerstreek, is het nu de beurt aan Waalwijk. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar de ambiance in deze Brabantse stad, die we ook al zagen bij Muziekfeest op het Plein.

Kinderarmoede

In Nederland leven ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Geld voor een warme jas of goede schoenen ontbreekt. Het doel van Scrooge Live is om kinderarmoede aan de kaak te stellen en zoveel mogelijk geld op te halen. Nationaal Fonds Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen warmte en gelijke kansen verdienen.

Scrooge Live kijken

Je kunt Scrooge Live 2023 kijken op vrijdag 15 december rond 20.30 uur bij MAX op NPO1. De voorstelling kun je vervolgens terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Je kunt de edities uit 2020 (Scrooge Dordrecht), 2021 (Scrooge in Leeuwarden) en 2022 (Scrooge in Dordrecht) ook terugkijken via NPO Plus.

Foto’s Sander Mulkens/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 december 2023 /