Wie is de Mol? 2022 (De Mol NL) in Albanië – dit zijn de deelnemers

Wie is de Mol? 2022 vindt plaats in Albanië. In Nederland was deze show te kijken vanaf zaterdag 1 januari 2022; in België wordt seizoen 22 uitgezonden op Play5 als De Mol NL. Iedere woensdagavond – vanaf 18 mei – kun je om 20.35 uur op Play5 naar een nieuwe aflevering kijken. Ontdek hier alles over de deelnemers aan De Mol NL seizoen 22.

Wie is de Mol 2022

Voor het eerst in de geschiedenis van Wie is de Mol? werden de deelnemers al tijdens de opnames in augustus 2021 bekendgemaakt. Via een livestream vanaf de toen nog geheime locatie heeft AVROTROS heel Nederland de gelegenheid gegeven om live mee te kijken én invloed uit te oefenen tijdens de eerste executie. Kijkers in Nederland konden via een stemtool een vrijstelling uit delen aan de voor hen minst verdachte kandidaat. Na het tellen van meer dan 25.000 stemmen, bleek Arno Kantelberg het meest verdacht door de fans. Maar is dat terecht? En wie is het minst verdacht? En wat betekent dat voor het spel?

Deelnemers De Mol NL seizoen 22

De deelnemers aan Wie is de Mol 2022 zijn Arno Kantelberg, Everon Jackson Hooi, Fresia Cousiño Arias, Glen Faria, Hila Noorzai, Kim-Lian van der Meij, Laetitia Gerards, Sahil Amar Aïssa, Suzanne Klemann, Thomas van Luyn en Welmoed Sijtsma.

Deelnemers Wie is de Mol 2022

Omdat ik zelf een aantal van de De Mol NL 22 deelnemers niet kende, zet ik het even op een rijtje.

 • Arno Kantelberg is journalist; hij was jarenlang hoofdredacteur van Esquire en heeft meerdere boeken geschreven. Man op Z’n Best wordt gezien als de stijlbijbel voor mannen. Eind 2021 verscheen Man op z’n allerbest.
 • Everon Jackson Hooi is acteur; je kent hem bijvoorbeeld als Bing uit Goede tijden, slechte tijden. Maar je zag hem ook in Bulado. En in de tweede film van De Familie Claus.
 • Fresia Cousiño Arias is presentatrice bij ESPN.
 • Glen Faria is rapper. Je zag hem bijvoorbeeld in Beste Zangers Songfestival 2021.
 • Hilla Noorzai is presentatrice bij EenVandaag. Ze heeft zich recent exclusief aan AVROTROS verbonden. Zo maakt ze nu ook deel uit van het team van EenVandaag Radio op NPO Radio 1. Eerder presenteerde ze De wereld van Morgen.
 • Kim-Lian van der Meij zag je recent in The Passion 2022.
 • Laetitia Gerards is opera zangeres – sopraan.
 • Sahil Amar Aïssa ken je van Heel Holland Kakt. Nee, ik bedoel natuurlijk Make Holland Great Again.
 • Suzanne Klemann vormt samen met haar zus de band Loïs Lane. Ze deed in 2016 al mee aan Expeditie Robinson.
 • Thomas van Luyn ken je van het duo Mike & Thomas. Daarnaast is hij ook columnist.
 • Welmoed Sijtsma is presentatrice van Op1 en Goedemorgen Nederland. Ze deed eerder mee aan De Ijzersterkste en De Slimste Mens. Je kunt haar ook kennen als presentatrice van het Jeugdjournaal; zo begon ze in 2015 namelijk haar carrière.

De Mol NL in Albanië

Nieuwsgierig in welk land het 22e seizoen van De Mol NL? plaatsvindt? Presentator Rik van de Westelaken vertrok met de kandidaten naar de parel binnen de Balkan. Een land met een roerig verleden, waar de sporen van het communisme nog steeds zichtbaar zijn. Met overweldigende bergketens, een eindeloze kust, uitgestrekte bossen en wonderschone lagunes. Kortom: het fascinerende decor van Wie is de Mol? in 2022 is Albanië.

En er hoort meer bij De Mol NL seizoen 22.

Niet de Mol

Nieuw dit seizoen is de online serie Niet de Mol, gepresenteerd door presentator en oud-kandidaat Splinter Chabot. Op de officiële website van Wie is de Mol? interviewt hij elke zaterdagavond één van de kandidaten die het spel vroegtijdig moet verlaten. De afvallers delen openhartig hoe het is om mee te doen aan het programma, wat ze hebben meegemaakt en geven daar als eerste antwoord op de vraag wat er dit seizoen gebeurt na het zien van het gevreesde rode scherm… Vanuit België kun je Niet de Mol gewoon terugkijken.

De officiële Wie is de Mol?-podcast

In de geheel vernieuwde Wie is de Mol?-podcast duikt Splinter Chabot ter voorbereiding op zijn online serie in de levens van de 11 kandidaten. Welke karakters gaan er mee op reis? En wat kan er precies opgemaakt worden uit de pleidooien in de livestream? En wat kunnen we van deze groep samen verwachten? Alle podcast-afleveringen waarin de deelnemers vaan Wie is de Mol worden voorgesteld zijn nu te beluisteren.

En er is nog meer…

MolTalk en Mollenstreken zijn terug te kijken via NPO Start. Als het goed is, is dit zelfs vanuit België mogelijk. Geeft hij aan dat je niet mag kijken van buiten Nederland, maak dan gebruik van een VPN Verbinding.

Foto: AVROTROS

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2022 /