Muziekfeest op het Plein 2022: artiesten in Waalwijk en Houten

Muziekfeest op het Plein wordt ook deze zomer uitgezonden bij AVROTROS op NPO1. Vanaf vanavond – vrijdag 29 juli – kun je vier weken lang kijken naar diverse artiesten op Muziekfeest op het Plein. De opnames vonden in 2022 plaats in zowel Waalwijk als Houten. Om 21.30 uur is de aflevering te kijken op NPO1.

Muziekfeest op het Plein: Waalwijk en Houten

Het grootste muziekspektakel van het land, het Muziekfeest op het Plein, doet dit jaar Waalwijk (provincie Noord-Brabant) en Houten (provincie Utrecht) aan. In 2019 streek de muziekkaravaan, gepresenteerd door Jan Smit, ook al neer in Waalwijk, wat leidde tot een groot spektakel. Dit jaar was het weer zo gezellig; al was het ook een beetje chaotisch, want het betaalsysteem aan de bar werkte niet, waardoor er vervolgens voor iedereen gratis drinken was.

Artiesten Muziekfeest op het Plein 2022

Nieuwsgierig naar welke artiesten er optreden tijdens Muziekfeest op het Plein 2022? In Waalwijk – waar de opnames op dinsdag 14 juni plaatsvonden – waren dat artiesten als Mart Hoogkamer, Donnie, Gerard Joling, Jannes, Django Wagner, John de Bever, Senna en Frans Duijts. In Houten – waar de opnames van Muziekfeest op het Plein op 27 juni plaatsvonden – waren dat artiesten als Tino Martin, Wolter Kroes, Jeroen van der Boom, Pascal Redeker en Samantha Steenwijk op.

Muziekfeest op het Plein 2022

“Wij gaan met het Muziekfeest op het Plein elk jaar graag het land in. Dat doen we nu al ruim 17 jaar, van Groningen tot Middelburg en van Texel tot Maastricht. En waar we ook komen, we zien altijd dat muziek zorgt voor verbinding en een groot feest”, aldus Mister Muziekfeest Jan Smit. “De vrolijke, plezierige sfeer die we ervaren in Waalwijk en Houten is precies wat we nodig hebben voor het Muziekfeest op het Plein, een evenement voor iedereen.”

Zomerhit en Tien Om Te Zien

Dat zomerse muziekfestivals populair zijn, zien we ook op de Vlaamse tv. Daar kun je namelijk op zaterdagavond kijken naar opnames van Zomerhit (de derde aflevering staat voor morgen op de agenda). En op zondag 31 juli start het nieuwe seizoen van Tien Om Te Zien. De shows worden momenteel nog steeds opgenomen. Misschien een leuk uitje voor wie naar de Vlaamse kust op vakantie gaat. Als je op de naam van het programma klikt, zie je meteen de line-up. Daar zitten ook bekende Nederlandse en internationale artiesten bij.

Muziekfeest op het Plein kijken

Wil je Muziekfeest op het Plein kijken, dan kan dat dus iedere vrijdagavond (vanaf 29 juli) om 21.30 uur op NPO 1. De afleveringen zijn ook terug te kijken via NPO Start en NPO Plus. Daar kun je ook opnames van eerdere jaren terug kijken. Vanuit Nederland gaat dit heel eenvoudig. Wil je vanuit België – of een ander land – kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding (ik heb zelf VPN Nederland) die je op Nederland kunt zetten en geniet van alle optredens.

Foto: AVROTROS – Woods Fotografie

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 juli 2022 /