B&B Vol Liefde 2023 deelnemers seizoen 3: ontdek hier alles

Update: onderaan het artikel lees je wie van de B&B Vol Liefde stellen er nog samen zijn…

De deelnemers aan B&B Vol liefde seizoen 3 zijn nu (sinds maandag 10 juli 2023) te volgen bij RTL4 en Videoland. Elf deelnemers werden er voorgesteld; acht kandidaten worden ook daadwerkelijk gevolgd. Maak hier kennis met de acht charmante eigenaren die hun hart én hun B&B openstellen voor nieuwe liefdesavonturen: Bram (Zweden), Debbie (Spanje), Joy (Spanje), Leendert (België), Marian (Portugal), Martijn (Thailand),  Petri (Frankrijk) en Walter (Frankrijk). Tijd om er eens verder in te duiken en meer te ontdekken over de B&B Vol Liefde seizoen 3 deelnemers.

Dit bericht verscheen op 29 december 2022 op VlaamsKijken (toen werden de deelnemers van B&B Vol Liefde 2023 voorgesteld); het is bijgewerkt op zondag 9 juli 2023, omdat B&B Vol Liefde seizoen 3 vanaf maandag 10 juli maar liefst zeven weken lang te volgen is op tv! Wist je dat in België B&B Zoekt lief seizoen 2 met deze deelnemers nu te kijken is? De groep is echt heel divers.

Deelnemers B&B Vol Liefde 2023 (seizoen 3)

In de aftrap voor B&B Vol Liefde 2023 (seizoen 3) waren elf potentiële deelnemers te zien. Zij gaan helemaal voor de liefde. We zien daarbij ook weer Art Rooijakkers, die langs gaat bij deze kandidaten. Aan de hand van het aantal aanmeldingen voor de vrijgezellen wordt uiteindelijk bepaald welke deelnemers we ook daadwerkelijk gaan zien in het derde seizoen van B&B Vol Liefde. Maak hieronder alvast kennis met alle B&B-eigenaren die zich voorgesteld hebben, namelijk Bram Eijgenhuijsen, Walter Spangenberg, Debbie de Jong, Corine Noordam, Petri Damen, Milu van der Heide, Leendert Wijland, Martijn Bolhoeve, Joy van Swieten, Michiel Prins en Marian Trott. De kandidaten die we uiteindelijk niet meer zien in B&B Vol Liefde seizoen 3 staan onderaan het artikel.

Kandidaten B&B Vol Liefde 2023

De deelnemers die we gaan zien in B&B Vol Liefde 2023 zijn:

 • Bram Eijgenhuijsen
 • Walter Spangenberg
 • Debbie de Jong
 • Petri Damen
 • Leendert Wijland
 • Martijn Bolhoeve
 • Joy van Swieten
 • Marian Trott

Voor je meer over de datende B&B eigenaren uit B&B Vol Liefde 2023 leest, ontdek je eerst meer over hoeveel afleveringen er zijn.

B&B Vol Liefde seizoen 3 kijken

B&B Vol Liefde seizoen 3 is gestart op vrijdag 7 juli met de Hoe Is Het Nu Met-special. Vanaf maandag 10 juli zijn er vervolgens zeven weken lang elke werkdag afleveringen vanaf 20.30 uur bij RTL4. Het laatste weekend van augustus staat volledig in het teken van het programma. De laatste aflevering van het seizoen zie je op zaterdag 26 augustus om 20.00 uur.

Zijn stellen B&B Vol Liefde 2023 nog samen?

Je wil natuurlijk ook weten of de stellen, die (hopelijk) voortkomen uit B&B Vol Liefde 2023 nog steeds samen zijn. Op zondag 27 augustus om 20.00 uur krijgen we antwoord op de vraag hoe het nu met de eigenaren en hun potentiële partners is. Dan kun je namelijk kijken naar het programma B&B Vol Liefde: De Reünie. Dit wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers.

Nu terug naar de eigenaren die we deze keer gaan volgen in de Nederlandse B&B Zoekt Lief:

Bram Eijgenhuijsen

De dertigjarige Bram Eijgenhuisen is in Zweden een zelfvoorzienende boerderij gestart, genaamd Heimdalls gård, gelegen in Norrhult. Hij vertrok in 2021 om zijn jeugddroom, het leven op een boerderij, waar te maken. Inmiddels is de energieke, enthousiaste en spontane bram daar dus de trotse eigenaar van zijn zelfvoorzienende boerderij waar hij ook gasten ontvangt. Hij heeft zijn eigen moestuin en is het liefst in de natuur te vinden. Bram Eijgenhuijsen is kunstzinnig, reislustig en muzikaal en pakt in zijn vrije tijd dan ook graag zijn gitaar erbij. Hij leert gemakkelijk nieuwe mensen kennen en laat zich graag omringen door zijn vrienden. Hij heeft alles op de rit in Zweden en heeft inmiddels weer ruimte in zijn leven voor een vriendin. Bart Eijgenhuijsen hoopt een dame te ontmoeten die, net als hij, geïnteresseerd is in permacultuur en een zelfvoorzienend bestaan. Iemand die weet van aanpakken, houdt van een goed gesprek en lief is.  

Walter Spangenberg

Walter Spanenberg (54) runt sinds afgelopen jaar in Frankrijk onder andere camping Le Domaine Vert. Deze is gelegen in de Correze – een mooi natuurgebied op circa negenhonderd kilometer vanuit centraal Nederland. De camping telt maar negen kampeerplekken, maar aan de rand van Le Domaine Vert zijn ook nog eens verschillende huurlocaties.

Na 35 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, heeft Walter Spangenberg zijn goedlopende familiebedrijf verkocht. Hij was toe aan verandering en meer verdieping in zijn leven. Zijn interesse in onder andere energieën, familie opstellingen en tantra zijn twintig jaar geleden ontstaan. Daar kreeg hij inzichten die hem anders naar het leven hebben laten kijken. Walter Spangenberg biedt ruimte voor healings en workshops maar je kunt bij hem ook terecht voor een energetische massage of een creatieve cursus. Walter hoopt een open-minded vrouw te ontmoeten die geïnteresseerd is in spiritualiteit en die net als hij met beide benen op de grond staat. 

Debbie de Jong

Debbie de Jong (62) is een bekend gezicht; zij vertrok in 2005 met haar ex-man Alfred van den Heuvel naar Spanje (Catalonië). De oud-televisieproducente besefte door het verlies van twee vriendinnen, dat het leven zomaar voorbij kan zijn. Weg uit dat koude kikkerlandje, op naar het warme Spanje. Ze kocht met haar toenmalige man en twee kinderen een oude boerderij uit 1600 in Sant Andreu del Terri. Het is een smaakvolle, kleurrijke plek met pipowagens waar ook gasten kunnen verblijven. Inmiddels runt ze Can Portell alleen.

Afgelopen jaar heeft ze ook een nabijgelegen pand omgetoverd tot een prachtige plek en met deze uitbreiding van haar B&B is Debbie de Jong zo trots als een pauw. Debbie zit niet graag stil en bruist altijd van de ideeën; naast haar B&B organiseert ze voor haar gasten onder andere yoga retraites en evenementen. Debbie de Jong geeft haar leven een acht, maar toch weet ze dat het met iemand aan haar zijde vollediger en gezelliger is. Ze zoekt een stoere ‘vrolijkerd’ die optimistisch is en van gezelligheid houdt. 

Petri Damen

De 59-jarige Petri Damen runt de B&B Ma Damen France. De zelfstandige Petri werd tijdens haar opleiding Docent Nederlands-Frans, verliefd op Frankrijk. Ze houdt van de taal, het eten en het klimaat. Vooral de Franse cultuur spreekt haar erg aan. Na dertig jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, besloot ze anderhalf jaar geleden het roer om te gooien. Ze liet huis en haard achter en vertrok naar Frankrijk, het land waar ze zich zo thuis voelt.

Petri Damen, moeder van twee dochters die nog in Nederland wonen, is een zorgzame vrouw die haar B&B-gasten graag in de watten legt met een heerlijk diner. Ze houdt van zingen, theater en leest graag een boek. Petri is lid van een boekenclub en de gastenkamers in haar B&B zijn allemaal naar Franse schrijfsters vernoemd. Ze voelt zich op en top gelukkig in Frankrijk, maar is van mening dat een liefde in haar leven het helemaal compleet maakt. Petri Damen hoopt een humoristische man met een vlotte babbel te ontmoeten die haar ook wat tegengas kan geven. 

Leendert Wijland

De 68-jarige Leendert Wijland runt in Moulin de Floumont (België) een Bed & Breakfast. Na een carrière als succesvol ondernemer was het voor de charmante Leendert tijd om over de grens te gaan kijken en de rust op te zoeken. Hij verlangde naar een droomplek aan het water met een heerlijke tuin in de prachtige natuur. Toen hij op een oude watermolen stuitte midden in de Belgische Ardennen was hij op slag verliefd. De vorige bewoonster runde er een B&B en Leendert Wijland vond dit zo leuk dat hij besloot om het runnen van de B&B voort te zetten. Gastvrijheid zit immers in hem en hij geniet ervan om voor zijn gasten te zorgen.

Leendert Wijland vindt het belangrijk om fit te blijven. Hij maakt graag een wandeling met zijn hond en slaat geregeld een balletje op de tennisbaan. Daarnaast is Leendert een muziekliefhebber; hij zit vaak achter zijn piano en de gehele dag staat er klassieke muziek op. Voor een culturele activiteit is Leendert Wijland altijd te porren en hij hoopt dat zijn toekomstige vrouw deze interesse met hem deelt. Hij zoekt een sportieve en positieve dame, die samen met hem passie voor de B&B deelt. Een vrouw met wie hij samen dromen wil waarmaken. 

Martijn Bolhoeve

Voor de 47-jarige Martijn Bolhoeve moeten de vrijgezellen iets verder reizen. Hij runt namelijk een restaurant en guesthouse in Hua Hin (Thailand). De van oorsprong Rotterdammer voelde altijd al een grote liefde voor Thailand door de vele vakanties die hij er doorbracht. Toen hij vier jaar geleden de kans kreeg om een guesthouse met bijbehorend restaurant over te nemen, was zijn keuze dus snel gemaakt. Een grote stap, maar Martijn Bolhoeve is trots op zijn bijzondere plek met Nederlands tintje. In zijn guesthouse kunnen Nederlanders hun lol op: er worden kroketten en frikandellen geserveerd, de Hollandse feestdagen worden gevierd en Hazes galmt op een gezellige avond uit de speakers.

De afgelopen jaren stonden in het teken van het opbouwen van zijn bedrijf en was er weinig ruimte voor de liefde. En hoewel de goedlachse Martijn Bolhoeve zijn plek helemaal gevonden heeft in zijn geliefde Thailand, zou hij graag een gezellige vrouw aan zijn zijde zien. Martijn houdt van gezelligheid, maakt het de mensen graag naar de zin en vindt humor belangrijk. Dit is wat hij dan ook hoopt te vinden in zijn zoektocht naar de liefde! 

Joy van Swieten

Joy van Swieten runt meerdere ondernemingen in Malaga (Spanje). Met zijn 25 jaar is hij hard bezig om een imperium op te bouwen in het Spaanse Malaga. Hij is ambitieus en creatief. Joy bracht zijn jeugd vooral door op Bali. Een jeugd die in het teken stond van vrijheid en zelfstandigheid. Op zijn twintigste vertrok hij in zijn eentje naar Spanje om het vervallen en verlaten vakantiehuis van zijn vader op te knappen. Hij werd verliefd op het huis en de omgeving en besloot er een nieuw bestaan op te bouwen. Een flinke verbouwing van een paar jaar volgde die hij grotendeels eigenhandig deed.

Op ‘zijn berg’ MountJoy heeft hij inmiddels zijn eigen, bijzondere plek gecreëerd en leeft hij in volledige vrijheid. Ondernemen zit Joy van Swieten in zijn bloed. Naast het runnen van zijn B&B, bouwt en verkoopt hij campers. Hij heeft een grote drive om altijd bezig te zijn en nieuwe bedrijfjes op te starten. Joy van Swieten zoekt een vrouw die liefdevol is, zorgzaam en mee kan gaan in zijn plannen en ideeën. Een dame die, net als hij, graag het avontuur aangaat! 

Marian Trott

Marian Trott van Villa Surga verhuurt een luxe villa en is eigenaar van een makelaarskantoor in Budens (Portugal). Deze 68-jarige dame is een goed verzorgde, selfmade-woman die na een leven hard werken nu heerlijk geniet van een leven onder de Portugese zon. Ze is een op en top gastvrouw die graag haar gasten verwelkomt in haar luxe villa. Marian Trott woont al 35 jaar in de Algarve. Ze zette een succesvol makelaarsbedrijf op en hielp veel mensen aan prachtige huizen in Portugal.

Marian Trott is een actieve dame die regelmatig een balletje op de naastgelegen golfbaan slaat. Ze sluit een dagje op ‘the green’ graag af met een glaasje wit. Voor haar staan dieren op nummer één. Haar chihuahua Amy gaat overal mee naar toe. Marian Trott is een echte levensgenieter en stilzitten komt niet voor in haar vocabulaire. Ze zoekt een bourgondische man die nog actief is en vol initiatief in het leven staat. 

Afgevallen deelnemers B&B Vol Liefde 2023

De deelnemers aan B&B Vol Liefde 2023, die wel voorgesteld zijn, maar niet gaan daten, zijn:

 • Corine Noordam
 • Milu van der Heide
 • Michiel Prins

Corine Noordam

Corine Noordam runde in het verleden nog Husky Farm Secret Wish in het noorden van Nederland, maar in maart 2022 is ze een B&B begonnen in Lubersac (Frankrijk). Samen met haar roedels husky’s en wolfhonden betrok de nuchtere dame een plek omringd door bossen en heuvels. Corine Noordam houdt van het buitenleven. Ze trekt er iedere ochtend op uit met de honden en daarnaast is ze ook graag bezig in de tuin. Corine is handig en klust er graag op los in haar B&B. Vooral het inrichten van de kamers vindt ze heerlijk om te doen.

Hoewel Corine Noordam zich goed redt in haar eentje, mist ze de warmte en gezelligheid om zich heen. Ze zoekt een man die, net als zij, van de natuur en klussen houdt. Corine valt op het type ruwe bolster blanke pit. Ze ziet haar man liever met een kettingzaag dan met een poetsdoek rondlopen. Corine Noordam is zorgzaam, spontaan en energiek. Ze hoopt dat haar man een hart voor honden heeft, maar die bovenal haar hart sneller weet te laten kloppen. 

Milu van der Heide

De dertigjarige Milu van der Heide runt Casa Querida in Tavira (Portugal). Ze had al lange tijd de droom om een vakantiehuis in Portugal te kopen. Portugal voelt voor haar als thuiskomen; ze woonde er de eerste twee jaar van haar leven en verhuisde daarna met haar moeder terug naar Nederland. Portugal bleef altijd knagen en twee jaar geleden werd haar droom werkelijkheid; Milu van der Heide kocht toen haar B&B.

Milu van der Heide toverde de bouwval om tot een sfeervol vakantiehuis. Naast haar vakantiehuis heeft Milu een glampingtent in de tuin staan die ze aan het opknappen is en ook gaat verhuren. Naast haar B&B-werkzaamheden werkt Milu als makelaar in de Algarve. Een baan die op haar lijf geschreven is. Milu is sociaal sterk, ambitieus en persoonlijke groei is belangrijk voor haar. Haar familie speelt een grote rol in haar leven. Met haar moeder, die ook haar buurvrouw is, heeft ze een sterke band. Milu van der Heide zoekt een man met eigen ambities en iemand die haar af en toe tegengas geeft. 

Michiel Prins

Michiel Prins kun je nog kennen uit het programma Ik Vertrek. Hij heeft een B&B in Bely Bas (Frankrijk). Hij staat open voor zowel vrouwen als mannen. In 2016 besloot Michiel Prins (50) zijn leven over een andere boeg te gooien en naar het zuiden te vertrekken. Hij kocht een oude boerderij die hij omtoverde als groeps-accommodatie. Handig is Michiel Prins zeker en hij kan uren bezig zijn met techniek en bouwen. Ook is hij maar al te graag te vinden in zijn enorme tuin waar hij geregeld de pizzaoven aansteekt. Michiel is sociaal, jong van geest en geniet van een goed gesprek met een glaasje wijn erbij.

Acht jaar geleden ontdekte Michiel Prins dat hij niet alleen interesse heeft in vrouwen, maar ook in mannen. Een ontdekking die hem veel over zichzelf geleerd heeft. Hij gaat tegenwoordig als biseksueel door het leven en al heeft hij tot dusver nog geen echte relaties gehad met mannen, staat hij hier wel voor open. Zijn oproep voor de liefde is dus gericht op zowel mannen als vrouwen. Michiel Prins voelt zich sinds zijn ontdekking bevrijd. Hij zoekt een zelfstandige partner (m/v) met een goed gevoel voor humor en die van spontane acties houdt. 

B&B Vol Liefde deelnemers nog samen?

Nu ben je natuurlijk benieuwd of de B&B Vol Liefde deelnemers de liefde van hun leven hebben gevonden. Zijn de koppels nog samen? Naar aanleiding van de reünie aflevering zetten we het op een rijtje.

 • Martijn is alleen gebleven; zijn contact met Tamara is nog steeds niet goed.
 • Bram en Carolien leken zo’n leuk setje, maar het is niets geworden.
 • Joy en Dani zijn de eerste deelnemers van B&B Vol Liefde seizoen 3, die nog steeds samen zijn. En wist je dat ook Elise nog steeds samen is met Ilidio.
 • Leendert en Thalia zijn niet meer bij elkaar. Leendert is alleen. En Thalia? Vandaag hebben we bij RealityFBI op Instagram gezien, dat zij gespot is met Harry (die eigenlijk voor Debbie ging – en jaren daarvoor haar vriendin Anne-Marie al had gedate).
 • Debbie en Paul zijn samen en daarmee vormen dus ook deze deelnemers aan B&B Vol Liefde seizoen 3 een koppel.
 • Marian en Ed zijn niet samen, maar houdt wel de deur op een kier.
 • Petri is alleen gebleven.
 • Walter heeft een nieuwe liefde; ze was geen deelneemster aan B&B Vol Liefde seizoen 3.

De reünie aflevering komt vanavond om 20.00 uur op tv.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2023 /