Amazing Grace (EO): Deze deelnemers gaan gospel zingen

Ken je het programma Amazing Grace van de EO al? In dit programma leren bekende zangers gospel zingen onder leiding van Shirma Rouse en Berget Lewis. Giovanca presenteert het programma, dat sinds zondag 22 mei vijf weken lang om 20.30 uur te kijken is op NPO1. Ontdek hier alles over de deelnemers aan Amazing Grace.

Amazing Grace

Presentatrice en zangeres Giovanca Ostiana neemt Nederland mee op een muzikale reis. In het nieuwe gospelprogramma Amazing Grace duiken acht bekende Nederlandse artiesten voor het eerst in de wereld van de gospel. Aan teamcaptains en coaches Shirma Rouse en Berget Lewis, die hun roots in de gospel hebben, de opdracht om de kandidaten te begeleiden op deze uitdagende en soms emotionele reis. Wie heeft na vijf afleveringen het meest geleerd van de coaches en wint de finale van Amazing Grace?

Giovanca Ostiana

Wat gebeurt er als een rockzanger, een volkszanger of een cabaretier buiten de comfortzone stapt en gospel gaat zingen? Giovanca Ostiana vertelt: “Gospel raakt en inspireert mensen wereldwijd. Hoe komt dat toch? In het programma komen twee werelden bij elkaar: mensen die met de kerk en gospel zijn opgegroeid en mensen die er onbekend mee zijn. Dat levert magische momenten op. Ben je geloofwaardig als je als niet-gelovige een gospelnummer zingt? Waar komt de bezieling vandaan? Elke aflevering levert nieuwe verrassingen en antwoorden op.”

Deelnemers Amazing Grace

Giovanca daagt Charly Luske, Carolina Dijkhuizen, Lucas Hamming, Desray Manders, Lisa Loeb, Edwin Jonker, Elske DeWall en Dries Roelvink uit in een voor hen nog onbekend muzikaal genre. Hieronder ontdek je meer over de deelnemers aan Amazing Grace. Ze worden vijf weken lang uitgedaagd en ondergedompeld in de wereld van de gospel en leren ze van dé Nederlandse ladies of gospel de kneepjes van het vak. De kandidaten worden niet alleen door Berget Lewis en Shirma Rouse, maar ook door een indrukwekkende band en een fantastisch gospelkoor ondersteund. Welke coach slaagt er het beste in om haar kandidaten het geluid, de boodschap en de bezieling van gospel over te laten brengen?

Team Berget Lewis

Aan Berget Lewis de opdracht om Lisa Loeb, Edwin Jonker, Charly Luske en Desray Manders klaar te stomen. Bekende nummers als I’ll be there, This is me en O happy day worden door de intensieve begeleiding van Berget op een nieuwe manier gezongen. Berget Lewis: “Shirma en ik zingen ook soul en R&B en andere mooie genres, maar gospel is onze fundering. We zijn opgegroeid met het geloof, naar de kerk gaan, de liefde voor God.”

  • Lisa Loeb won De Slimste Mens in 2021 en gaat de Nederlandse FBoy Island presenteren op HBO MAX.
  • Edwin Jonker begon zijn carrière in musicals, maar we kennen hem inmiddels natuurlijk ook als acteur in bijvoorbeeld F*ck de Liefde.
  • Charly Luske is (stem)acteur en zanger; hij deed mee aan De Alleskunner VIPS 2021.
  • Desray Manders leerde we kennen in de jaren negentig als zangeres van 2 Brothers On The 4th Floor.

Team Shirma Rouse

Team Berget neemt het op tegen Shirma Rouse en haar pupillen Dries Roelvink, Carolina Dijkhuizen, Lucas Hamming en Elske DeWall. Shirma Rouse wil haar team het zelfvertrouwen geven vooral in de kwetsbare persoonlijke nummers die de artiesten zelf uitkiezen. Zo zingt Dries Roelvink de Hazes klassieker Kleine Jongen, maar dan in een gospel jasje. Shirma Rouse: “Gospel wordt nooit groots getoond op tv, vaak is het slechts een element. Nu gaat het óver gospel. We dompelen de deelnemers  onder in die muziek. Als je gospel zingt, beleef je de muziek en voel je de verbinding met God.”

Amazing Grace kijken

Wil je Amazing Grace kijken dat kan op zondagavond om 20.30 uur op NPO1. Daarnaast zijn de afleveringen terug te kijken via NPO Start en NPO Plus. Woon je buiten Nederland zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op Nederland kunt zetten. Dan kun je gewoon kijken via de site.

Foto: EO

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 juni 2022 /