Date Smakelijk met Georgina Verbaan en Patrick Martens

Georgina Verbaan en Patrick Martens presenteren de nieuwe datingshow Date Smakelijk, die elke werkdag om 19.30 uur – na Lang leve de liefde – te kijken is bij SBS6. Per aflevering koken vier singles voor hun potentiële nieuwe liefde. Ontdek hier alles over Date Smakelijk met Patrick Martens en Georgina Verbaan.

Voor de kijker naar datingshows betekent dit dat ze om 19.30 uur moeten beslissen of ze deze datingshow gaan kijken of kiezen voor de nieuwe afleveringen van First Dates

Date Smakelijk

In de nieuwe datingshow Date Smakelijk met Patrick Martens* en Georgina Verbaan ontmoeten singles elkaar voor het eerst tijdens een romantisch diner dat ze voor elkaar hebben bereid. Per aflevering koken vier singles voor hun potentiële nieuwe liefde. Voor de één betekent dat zwoegen in de keuken, terwijl de ander fluitend een perfecte ratatouille maakt. Na het koken starten de twee blind dinnerdates! Als de borden leeg zijn, beslissen de singles apart van elkaar of ze van deze ene date de buik al vol hebben of toch wel hongerig zijn naar meer. Bij een wederzijdse match ontvangt het koppel een cheque van 250 euro – ideaal voor een tweede date! 

Zo werkt Date Smakelijk

Per aflevering komen er twee potentiële liefdeskoppels naar de studio. Er zijn twee keukens, waarin van beide koppels één single de culinaire kunsten mag vertonen. Van tevoren hebben de vier singles een boodschap gekregen van hun match, waarin ze hun lievelingseten, eventuele allergieën en dieetwensen kenbaar hebben gemaakt. De singles kiezen zélf wat ze gaan maken. Gaan ze voor het lievelingsgerecht van de ander of maken ze hun eigen signature dish – waarmee ze denken dat ze de ander kunnen inpakken?

Date Smakelijk: Georgina Verbaan & Patrick Martens

Host Georgina Verbaan* ondersteunt de vrijgezelle koks in de ene keuken, Patrick Martens doet dat in de andere keuken. Op die manier leren we de singles beter kennen. De kokende singles delen onderling naast praktische datingtips ook wijsheden en ervaringen op het gebied van leven en liefde met elkaar. Zo helpen de vrijgezellen uit verschillende generaties elkaar en ontstaan naast smakelijke gerechten ook boeiende gesprekken.

  • Georgina Verbaan maakte eerder de documentaire reeks Ben ik hier alleen over buitenaard leven. We leerden haar natuurlijk kennen als actrice in GTST en wat dacht je van KLEM? Waar nu ook een film van is.
  • Patrick Martens leerden we kennen als Morris in Goede tijden, slechte tijden. Maar je zag ‘m ook in Zoop. Hij acteert nog steeds, maar we zien hem vooral als presentator. De afgelopen jaren bijvoorbeeld van Koffietijd. Maar hij is nu te zien met Lettrix.

Gaat liefde door de maag?

Dan is het tijd voor de blind date: de koppels ontmoeten elkaar voor het eerst in één van de keukens en gaan daar aan tafel. Hoe verloopt de date? Vinden ze elkaars gerechten lekker? Of gaat het allang niet meer over eten en is het flirten allang begonnen? Georgina Verbaan en Patrick Martens kijken vanuit de ‘woonkamer’ mee en geven uiteraard uitgebreid commentaar op wat ze zien. Na het eten maken alle singles een keuze. Willen ze op een vervolgdate? Gaat liefde echt door de maag – of viel de date toch niet helemaal in de smaak? Is er een match, dan gaan het stel naar huis met een cheque van 250 euro!

Date Smakelijk kijken

Date Smakelijk is een format van Talpa Concepts en wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. Je kunt deze datingshow elke werkdag om 19.30 uur kijken bij SBS6 vanaf maandag 28 augustus. Dat is inderdaad hetzelfde moment als First Dates. Je kunt Date Smakelijk ook een uurtje later terugkijken via Kijk.nl. Als je een VPN Verbinding hebt, die je op Nederland zet, kan dit ook vanuit het buitenland.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 augustus 2023 /