Het Jachtseizoen België bij VTM met deze jagers en deelnemers

Laura Tesoro, Nora Gharib en Julie Van den Steen zijn sinds woensdag 6 september 2023 wekelijks om 20.35 uur te zien in Het Jachtseizoen bij België met VTM en VTM Go. Wat is de invloed van de twee nieuwe jagers Nora Gharib en Julie Van den Steen op het aantal deelnemers dat uiteindelijk in de kraag wordt gepakt? Je leest hier alles over Het Jachtseizoen België, waarvan VTM nu toe is aan seizoen 2, met natuurlijk een overzicht van de deelnemers.

Wist je dat er ook een bordspel van Het Jachtseizoen is?

Het Jachtseizoen België 2023

Seizoen 2 van Het Jachtseizoen België is vanaf 6 september 2023 bij VTM en VTM GO te kijken. Een helikoptervlucht, boottocht of ritje in een racewagen? Geen enkel vervoermiddel is te zot om de jagers te slim af te zijn in dit nieuwe seizoen van het Jachtseizoen. Lukt het de acht duo’s om uit handen te blijven van ervaren jager Laura Tesoro (die we ook zagen in seizoen 1) of zijn nieuwkomers Nora Gharib en Julie Van den Steen het geheime wapen voor een succesvolle speurtocht.

Laura Tesoro, Nora Gharib en Julie Van den Steen

De jagers van seizoen 2 zijn Laura Tesoro, Nora Gharib en Julie Van den Steen.

  • Laura Tesoro*: “Vorig seizoen slaagden we erin heel wat boeven te vangen, dus ik ben benieuwd wie we dit jaar in de boeien kunnen slaan. Ondertussen ken ik het spel, weet ik wat de valkuilen zijn en ben ik er dus meer dan ooit klaar voor! Mijn ultieme doel is vooruitdenken en de boeven een stapje voor proberen te zijn.” Dit najaar gaan we Laura Tesoro ook zien in Starstruck en The Voice Kids.
  • Nora Gharib* vult aan: “Ik hou van avontuur en vind het ongelooflijk spannend! Laura heeft ons al goed voorbereid op de sluwe trucjes die de boeven kunnen bovenhalen. Een speedboot, helikopter, politiecombi… We kunnen maar beter op alles voorbereid zijn!” We zien Nora Gharib dit najaar ook als presentatrice van The Voice Kids , panellid bij Starstruck en als deelneemster aan De Verraders. Wist je dat we Nora eerder hebben geïnterviewd.
  • Julie Van den Steen: “Girlpower? We zullen hen eens laten zien wat dat is! Alle drie houden we van competitie en beschikken we over een gezonde winnaarsmentaliteit. We gaan ons dus absoluut niet laten doen. Ik wil elk duo bij de kraag vatten!” We zagen Julie Van den Steen vrijdag 8 september ook in het panel van Make Up Your Mind.

Deelnemers Het Jachtseizoen België (seizoen 2)

Ben je benieuwd wie er mee doen aan het tweede seizoen van Het Jachtseizoen bij VTM in België? We weten dat er acht duo’s ontsnapt zijn. Karin Damen en Andy Peelman zijn de eerste deelnemers aan Het Jachtseizoen seizoen 2 bij VTM. Maar ook Jelle Cleymans en Jonas Van Geel en Christopher Timmerman en Francesco Planckaert slaan op de vlucht. Welke deelnemers er verder meedoen aan Het Jachtseizoen in België bij VTM, durven we nog niet te zeggen. We werken dit artikel wel steeds bij. Dus blijf ons volgen via Instagram en Facebook en ontdek het.

Zij doen mee aan Het Jachtseizoen in België

Het Jachtseizoen België kijken

Het Jachtseizoen België is iedere woensdag (vanaf 6 september 2023) om 20.35 uur te kijken bij VTM en VTM GO. Op VTM GO kun je ook seizoen 1 vinden. Wil je vanuit Nederland VTM GO kijken, klik dan op de link. Wil je de Nederlandse Het Jachtseizoen kijken waar Viktor en Gert Verhulst aan meededen? Dat kan via via Amazon Prime Video.

Terug naar Het Jachtseizoen seizoen 2 van VTM (België):

Aflevering 1:

Andy Peelman en Karen Damen

Andy Peelman en Karen Damen zijn de eerste deelnemers aan het nieuwe seizoen van Het Jachtseizoen in België. De VTM-gezichten hebben er alle vertrouwen in. “Als je ziet wat wij allemaal van plan zijn en zij hebben slechts een busje… Dat is echt om te lachen”, klinkt het bij Karen Damen. En de connecties die Andy heeft in de politiewereld zouden wel eens gretig van pas kunnen komen… Karen Damen en Andy Peelman ontsnappen uit het fort van Stabroek. Alvorens ze koers zetten richting Lochristi, voert Andy nog een slimme zet uit in zijn doordachte masterplan. Ze laten de lucht uit de banden van het jagersbusje en stelen hun verzekeringspapieren. “We hebben nog een boodschap aan de drie jagers: de groetjes aan François, de compresseur”, lacht Andy Peelman.

Telefoonnummer op arm

Intussen zijn Karen Damen en Andy Peelman al in Sint-Niklaas, maar Laura Tesoro denkt hun slimmer af te zijn. Ze zag een gsm-nummer op de arm van Andy en leerde het volledig vanbuiten (ze heeft zo nog wat aan haar Special Forces lessen). “We moeten dat nummer meteen bellen, Andy vond het niet zo chill dat ik dat gezien had”, klinkt Laura overtuigd. Is het telefoonnummer dé sleutel naar hun volgende locatie? Kronen ze zich tot echte FBI queens of is het een sluwe valstrik van de boeven? Het Jachtseizoen belooft een spannend en entertainend kat-en-muisspel. 

Aflevering 2:

Francesco Planckaert en Christopher Timmerman

De tweede deelnemers aan Het Jachtseizoen seizoen 2 bij VTM zijn schoonbroers Francesco Planckaert en Christopher Timmerman. Francesco Planckaert zagen we afgelopen vrijdag nog als drag queen in VTM Make Up Your Mind. “Francesco gaat sowieso willen winnen, dat heb ik in Special Forces gezien. Dat is geen opgever”, klinkt het bij Laura.”“En Christopher doet blijkbaar marathons.”  Dat de mannen watjes zijn, bewijzen ze meteen. “We gaan het niveau hier wat opkrikken” zegt Christopher. En dat mogen jagers Nora Gharib, Julie Van den Steen en Laura Tesoro letterlijk nemen…

Wallonië of Antwerpen?

Na enige vertraging kunnen de dames eindelijk op jacht. Aanvankelijk zijn ze er rotsvast van overtuigd dat de boeven richting Wallonië gaan, maar al snel knaagt er enige twijfel. “Dat is te obvious, ik denk dat het misleiding is”, klinkt het bij de jagers. Ze wagen het erop en zetten koers richting Antwerpen. Een goede zet, want ze zitten de boeven letterlijk op de hielen.  Weten de schoonbroers met een slim afleidingsmanoeuvre de dames nog van hun pad af te brengen? Op Linkeroever in Antwerpen vragen ze twee vrijwilligers om zich te camoufleren in dezelfde oranje overall. Hebben de jagers door dat het valse boeven zijn? En kunnen ze de échte boeven op tijd in de boeien slaan?

Aflevering 3:

2 Fabiola: Pat Krimson en Loredana

Welke sluwe trucjes schudden Pat Krimson en zijn Loredana uit hun oranje mouwen om uit de handen te blijven van de jagers? Eén ding is zeker: 2 Fabiola kent heel Vlaanderen en omgekeerd. “Ons voordeel is dat we al in elk dorp in Vlaanderen hebben opgetreden. We hebben overal een hulpmiddel zitten”, klinkt het bij de boeven. 

Limousine

Aan de gevangenis van Dendermonde hebben Pat en Loredana meteen een eerste lift geregeld. En dat is niet zomaar een lift, maar een grote limousine. “Onze handlanger is Stefaan, we kennen elkaar al heel lang van in het nachtleven”, klinkt het bij het koppel. “Dit is natuurlijk een fantastische, exclusieve manier om in stijl te ontsnappen.” Na 10 minuten kunnen ook jagers Laura, Julie en Nora vertrekken. Althans, dat denken ze… Een tweede limousine staat voor de poort geparkeerd waardoor de dames niet kunnen uitrijden. “Ik wacht op Pat Krimson. Ik moet hem naar een luchthaven brengen”, klinkt het bij de eigenaar van het luxevoertuig. Kunnen de jagers de man tijdig overtuigen om weg te rijden of moeten ze andere middelen inzetten? 

Aflevering 4:

Koen en Nono Wauters

Blijven boeven Koen en Nono Wauters uit de handen van jagers Nora Gharib, Laura Tesoro en Julie Van den Steen? De drie dames staan misschien wel voor het meest uitdagende ‘jachtseizoen’ ooit. Vader en zoon Wauters hebben dan ook alle troeven in de hand. Als kind van de YouTube-generatie heeft Nono álle Jachtseizoen-afleveringen van het Nederlandse STUK TV gezien en kent hij de truken van de foor. En wie wil nu niet met VTM-icoon en Clouseau-zanger Koen Wauters op de achterbank rondvlammen? “Koen Wauters kan iedereen dingen laten doen, die hoeft niet eens alsjeblieft te zeggen”, beseft jager Julie.

Sabotage 2.0: lekker banden & wegversperring

Maar de drie jagers zijn badass en gaan dus voluit voor de overwinning. Al zakt de moed hen in de stoere bottines wanneer ze aan het jagersbusje toekomen. Lekke banden en een bus die een volledig nieuwe, smerige look gekregen heeft: Koen en Nono voeren sabotage 2.0 uit. En dan hebben de jagers de wegversperring van gehard staal nog niet gezien, die ze zonder hulp van een slijpschijf niet zomaar weg krijgen. Gelukkig zijn Koen en Nono sympathieke boeven… en laten ze een houtzaag voor de jagers achter. 

Cruciale fout

En daar gaan ze: de kilometers van Nono en Koen stapelen zich in sneltempo op, terwijl de jagers vastgenageld staan en geen millimeter vooruit kunnen. Maar dan maken Nono en Koen een cruciale fout. Van een grote voorsprong, gaat het naar grote paniek. Slagen de jagers erin een ongezien inhaalmanoeuvre te maken en de boeven alsnog bij de kraag te vatten? 

Aflevering 5:

Loïc Van Impe en Marcelo Ballardin

Tv-koks Loïc Van Impe* en Marcelo Ballardin* zijn meesters in organiseren en werken onder tijdsdruk, maar kunnen ze die vaardigheden gebruiken in Het Jachtseizoen? “Loïc is Franstalig, dus ze zouden ook naar Wallonië kunnen gaan”, beseft Laura. Met dat in het achterhoofd denken de dames het plan van de boeven een stapje voor te zijn. Ze zetten koers richting de Ardennen, maar al snel blijkt het geen eenvoudige opdracht om door het bos de bomen te zien. Waar zitten ‘les hommes avec des vêtements orange’?

Jachtseizoen in de Ardennen

De drie jagers zijn alleszins niet ver van hun prooi verwijderd. Loïc en Marcelo regelen twee elektrische fietsen en trekken het bos in. Twintig minuten later en enkele hobbelige wegen verder, moeten ze hun vervoermiddel droppen. Wanneer ze hun tocht te voet verder zetten, voelen ze de hete adem van de dames in hun nek. En het wordt nog spannender, wanneer de boeven hen van slechts 12 meter afstand kunnen spotten. Eén blik naar links en de masterchefs zijn ontdekt. Blijven ze onopgemerkt als kameleons in het struikgewas of belanden ze uiteindelijk zelf op het hakblok?

Aflevering 6

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel ontsnappen uit het Fort van Hoboken. Ze schakelen meteen hun eerste voertuig in. De takeldienst is er als de kippen bij en neemt het busje van de jagers mee. “Het Jachtseizoen gaat van de grond”, lachen de heren. “We hopen zo wat tijd te winnen, want ze moeten hun busje nog zoeken.”

Vliegen in Nijlen

Na een serieuze vertraging, kunnen jagers Julie Van den Steen, Laura Tesoro en Nora Gharib ook eindelijk vertrekken. Ervaren jager Laura blikt al vooruit: “Misschien willen ze ons richting Nijlen lokken om dan terug te vliegen. Ik weet dat daar veel vlieghavens zijn.” Heeft ze het bij het rechte eind of slaat ze de bal volledig mis? Het komisch duo Jelle Cleymans en Jonas Van Geel legt zichzelf alleszins een extra einddoel op. “We willen eindigen op café. Hoe goed zou het zijn dat die Charlie’s Angels aankomen nadat ze vier keer hun voet hebben omgeklonken?”, luidt het. Slagen de heren erin te klinken op de overwinning met een vers getapt biertje of moeten ze hun verdriet wegspoelen?

Aflevering 7

Astrid Coppens en Celine Van Ouytsel

Power ladies Astrid Coppens en Celine Van Ouytsel zijn opgejaagd wild, maar geven zich niet zomaar gewonnen. “Onze strategie? Een beetje go with the flow, maar ik heb wel het gevoel dat het goed gaat gaan”, klinkt het vastberaden. “We gaan er alles aan doen om te winnen.”

Privédetective volgt jagers

Astrid Coppens heeft geen pimped-out chromed-out pussy wagon klaarstaan, wél een privédetective op een brommer die de jagers op de hielen zal zitten en zo hun locatie kan traceren. “Het voordeel dat zij hebben, hebben wij dus ook”, klinkt het bij de trotse boeven. Intussen zetten jagers Julie Van den Steen, Laura Tesoro en Nora Gharib koers richting Knokke, zich onbewust van de sluwe achtervolging. Al voelen ze wel dat er iets mis is…

Jachtseizoen op zee

Terwijl de jagers tevergeefs verder zoeken aan land, verleggen Astrid Coppens en Celine Van Ouytsel hun grenzen en zetten ze Het Jachtseizoen voor het eerst voort op open zee. Varen de dames rustig verder of worden ze toch gevangen als visjes in het net?

Het Jachtseizoen

In Het Jachtseizoen ontsnapt elke week een bekend duo uit een cel ergens in Vlaanderen. Dit programma is gebaseerd op het populaire format van StukTV, dat je ook in Nederland op tv zag. Na hun ontsnapping krijgen de sluwe vossen 20 minuten voorsprong. Nadien verklaren jagers Laura, Nora en Julie de jacht voor geopend. Ze beschikken over een hightech busje en een GPS-tracker die om de 10 minuten de locatie van de boeven doorseint. De voortvluchtige BV-duo’s daarentegen mogen slechts één hulpmiddel op voorhand regelen, verder krijgen ze niets. Geen gsm, geen geld en ook geen medelijden. Ze mogen niet langer dan 20 minuten in hetzelfde voertuig zitten, kunnen enkel in openbare gebouwen schuilen en hun feloranje overalls moeten ze ten allen tijde aanhouden. Een stevige portie geluk, een serieuze dosis creativiteit en alle hulp van toevallige voorbijgangers zijn dus meer dan welkom. 

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 oktober 2023 /