Dany Verstraeten met pensioen: show Dank u Dany én boek

Nieuwsanker Dany Verstraeten (67) gaat vandaag – dinsdag 5 september – met pensioen. Maar liefst 35 jaar werkte hij bij VTM NIEUWS. Hij schreef er het boek Verankerd over. Deze gebeurtenis laten ze bij VTM dan ook niet zomaar aan zich voorbij gaan. Je kunt vanavond niet alleen kijken naar het laatste journaal met Dany Verstraeten, maar om 20.35 uur ook van de show Dank u Dany.

Wist je dat boek Verankerd van Dany Verstraeten net verschenen is? (onderaan dit artikel lees je er meer over)

Pensioen Dany Verstraeten

Dany Verstraeten kon eigenlijk drie jaar geleden al met pensioen, maar hij koos er zelf voor om door te gaan. Nu vindt hij dat het tijd is om te stoppen. Dany Verstraeten vertelt: “Na al die jaren is het stilaan tijd dat ik het wat rustiger aan ga doen, zodat ik wat meer tijd kan vrijmaken voor mijn gezin en mijn vrienden. Wanneer ik straks bij de VTM NIEUWS-redactie vertrek, doe ik dat met een gerust gemoed. Ik ben enerzijds tevreden over alles wat ik meer dan drie decennia lang heb kunnen doen en anderzijds is er de zekerheid dat de toekomst van VTM NIEUWS in goede handen blijft, met de talentvolle collega’s die er aan de slag zijn.”

Dank u Dany

Op dinsdag 5 september kun je om 20.35 uur bij VTM (en VTM GO) kijken naar Dank u Dany. Dany Verstraeten wordt hierin verrast door Koen Wauters. De presentator en zanger neemt het nieuwsanker mee op een Roadtrip Down Memory Lane. Van zijn eerste job op de verkeersredactie van de VRT en zijn gloriejaren aan de zijde van Nadine De Sloovere bij VTM, tot zijn iconische nooduitzending tijdens een bommelding in de nieuwsstudio in Antwerpen. De weg ligt bezaaid met anekdotes en verrassingen. Zo gaat Dany op een wel heel letterlijke speeddate met zijn huidige VTM NIEUWS-collega’s en wordt hij onder handen genomen door Geert Hoste. Tijdens zijn unieke en nostalgische roadtrip wordt Dany uitgezwaaid, bedankt en in de bloemetjes gezet door bekend en onbekend Vlaanderen.

Dany Verstraeten

De carrière van Dany Verstraeten (22 oktober 1955) begint in 1979 op de verkeersredactie van de openbare omroep. In 1988 maakt hij de overstap naar VTM en op 1 februari 1989 presenteert hij, samen met Nadine De Sloovere, de allereerste nieuwsuitzending. Vanaf dan is hij een vast gezicht voor het nieuws van 19.00 uur. Ook op de grote nieuwsmomenten, zoals bij verkiezingen, de dood van koning Boudewijn en de aanslagen van 9/11, is Dany een vaste waarde. Daarnaast heeft hij bij VTM ook nog het reportagemagazine Telefacts en de automagazines De zesde versnelling en Autowereld.tv gepresenteerd. En hij maakte recent nog De Keuze van Dany. Nu ankert Dany nog het nieuws op zondagmiddag. Daarin interviewt hij elke week een politiek kopstuk in de studio van VTM NIEUWS.

‘Icoon in Vlaanderen’

Bert Heyrman, hoofdredacteur VTM NIEUWS vertelt: “Dany is een pionier, de peetvader van VTM NIEUWS en een icoon in Vlaanderen. Hij heeft VTM NIEUWS mee gemaakt tot wat het vandaag is, een kwalitatieve nieuwsuitzending waar de kijker op de eerste plaats komt. Voor Dany is de Dorpsstraat altijd even belangrijk geweest als de Wetstraat. Zijn grote professionaliteit, zijn rust, en zijn loyaliteit zijn een voorbeeld voor alle collega’s. Dany vertrekt nu wel, maar zal voor altijd een deel van onze VTM NIEUWS-familie blijven.”

Boek Verankerd

Deze week is het boek Verankerd van Dany Verstraeten* verschenen. We lezen hierover: “In Verankerd neemt Dany Verstraeten ons mee achter de schermen van het ontstaan en de groei van VTM in het algemeen en het VTM-nieuws in het bijzonder. Een succesverhaal, dat toch gepaard ging met vallen en opstaan. Weinigen hebben zo’n lange staat van dienst als nieuwsanker, of een beter overzicht van de evoluties die het tv-nieuws in al die jaren heeft doorgemaakt. We komen te weten dat Dany Verstraeten als tiener al geconfronteerd werd met bepaalde wetmatigheden van de journalistiek, en volgen hoe hij bij de openbare omroep de basis legde voor z’n latere tv-carrière bij VTM. Dany’s verhaal wordt geregeld gekruid met anekdotes, waarvan sommige tot de verbeelding spreken. Dat maakt van Verankerd niet alleen een leerrijke maar ook een ontspannen leeservaring.”

Bestel Verankerd bij Bol.com, Amazon BE of Amazon NL.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 september 2023 /