Rundfunk: Jachterwachter op tv en Videoland te kijken | cast en verhaal

Rundfunk: Jachterwachter met Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout is maandag 2 januari om 21.21 uur op NPO 3 te kijken. Daarnaast staat deze film op Videoland. Met in de cast verder onder andere Pierre Bokma, Carly Wijs en – de helaas overleden – Bram van der Vlugt. Verder zien we twee Vlaamse, bekende gezichten in de cast, namelijk Stefan Perceval en Tibo Vandenborre. Ontdek hier alles over verhaal en cast van Rundfunk: Jachterwachter.

Dit bericht is bijgewerkt op 2 januari 2023.

Rundfunk: Jachterwachter

De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig.

Rundfunk

Sinds 2011 vormen Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde het theatercollectief Rundfunk. Met hun debuutvoorstelling wonnen Tom en Yannick onder andere de ITs Hits Tour en stonden ze in de finale van Cameretten. Het duo maakte voorstellingen op de Parade, speelde bijna tweehonderd uitverkochte avonden hun debuut Wachstumsschmerzen in de Nederlandse theaters, sloot de tour af in Carré en sleepte met dit programma de Neerlands Hoop, de prijs voor beste aanstormend talent, in de wacht. De tweede theatertour Todesangstschrei, is ook geheel uitverkocht. Tom en Yannick maakten eerder ook de veelbesproken, bejubelde en immens populaire televisieserie Rundfunk voor 3Lab en KRO-NCRV. Dit duo schreef dan ook het scenario van hun eerste bioscoopfilm Rundfunk: Jachterwachter.

Momenteel werken Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout aan Rundfunk: Duco & Roy.

Cast Jachterwachter

Maar in de cast van Rundfunk: Jachterwachter zien we natuurlijk meer acteurs dan alleen Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde. Zo zijn er rollen weggelegd voor Pierre Bokma (die je kent uit De Patrick), Carly Wijs, Bram van der Vlugt, Bart van der Schaaf, Stefan Perceval, Anis Duiveman, Tibo Vandenborre, Gilles Biesheuvel, Annemieke Bakker, Stefana Verweij, Jonas Weerman, Martijn Oversteegen, Naomi van der Linden, Peter Bolhuis, Hans Croiset, Michiel Nooter, Agaath Meulenbroek, Mike Kuyt, Noel van Santen, Benno Veenstra en ‘Dikke Dennis’ Overweg.

Yannick van de Velde

Yannick van de Velde gaan we zien in de nieuwe reeks Ferry De Serie. Hij is namelijk de broer van Daniëlle; Lars van Marken. De acteur is de zoon van All Stars-regisseur Jean van de Velde. Zo zag je hem als F-je al in de oorspronkelijke televisieserie en ook in All Stars & Zonen heeft hij (net als Undercover 3-actrice Sarah Janneh) een rol. Hij speelde daarnaast één van de hoofdrollen in de remake van Hasta la Vista. En is te zien in Yentl en de Boer de Serie en Barrie Barista En Het Einde Der Tijden. Op dit moment werkt hij aan de tv-serie Hideous Henk, waarin hij volgens IMDB Prank King Pete speelt.

Tom van Kalmthout

Tom van Kalmthout zagen we net als Yannick van de Velde ook in All Stars & Zonen; hij speelt de rol van Jeffrey. Ook in Yentl en de Boer de Serie en Barrie Barista behoort hij tot de cast. Tom van Kalmthout brak op jonge leeftijd door als Tom Verhoef in Snuf de Hond.

Vlaamse acteurs

Mij vallen daarnaast twee Vlaamse acteurs op in de cast: Stefan Perceval en Tibo Vandenborre. Stefan Perceval heeft al ontzettend veel rollen op zijn naam staan, zowel in België als Nederland. Zo is hij op dit moment te zien als Marcus in Kom hier dat ik u kus. Maar je kunt hem ook kennen uit Fenix, Morten, Torpedo of als Pierre uit Fair Trade. Tibo Vandenborre zag je recent nog als De Spanjol in De bende van Jan de Lichte. Je zag hem eveneens in Fenix, maar ook in Redbad. Waar ik erg benieuwd naar ben is de serie 1985, waarin hij ook speelt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 januari 2023 /