Meer … voor dummies afleveringen terugkijken bij VTM

Je kunt de aankomende weken meer afleveringen van … voor dummies terugkijken bij VTM en VTM GO. Na De jaren 90, De jaren 2000 en De jaren 2010 is het nu tijd voor de ‘algemene’ reeks uit 2013. De eerste aflevering zie je op woensdag 9 augustus 2023 om 19.55 uur; daarna is er iedere maandag tot en met donderdag een aflevering te zien. Ontdek hier alvast meer over de inhoud met een update anno 2023.

… voor dummies

Ludieke handleiding voor Dummies aan de hand van hilarische fragmenten uit het rijke VTM-archief, ingelezen door  Johan Terryn*. De thema’s die in … voor dummies worden besproken zijn: romantiek, familiaal geluk, sportief succes, lekker eten, feestplezier, dieren in huis hebben, vakantiepret, rijk worden, mode en veilig verkeer.

… voor dummies terugkijken

Wil je de … voor dummies reeksen terugkijken, dan kan dit via VTM GO. Het mogen dan oude beelden zijn; het blijft leuk. Er komen tenslotte een hoop bekende gezichten voorbij… Vanuit Nederland VTM Go kijken? Als je op de link hiervoor klikt, ontdek je hoe je dat doet.

Romantiek

Iedereen hunkert naar de volmaakte liefde in zijn leven, overgoten met een gezonde scheut romantiek. Die zoektocht verloopt niet altijd gemakkelijk. In ‘Romantiek voor Dummies’ krijg je aan de hand van leuke fragmenten een cursus om romantisch door het leven te gaan. Een stappenplan dat ervoor zorgt dat je nooit nog liefde en romantiek te kort zal komen.

Als daar anno 2023 een nieuwe aflevering van wordt gemaakt, mogen fragmenten uit Blind Getrouwd, B&B Zoekt Lief en Hotel Romantiek natuurlijk niet ontbreken.

Familiaal geluk

Iedereen verlangt naar een gelukkig familieleven. Maar dit opperste familiale geluk bereiken, is niet zo evident. Familiaal geluk voor dummies toont aan de hand van uit het leven gegrepen voorbeelden enkele handige tips en tricks.

Misschien kunnen we hier anno 2023 nog iets leren van de bekende Vlaamse families als: De Verhulstjes, De Vermeires en De Planckaerts.

Sportief succes

Iedereen kijkt stiekem op naar de prestaties en het succes van onze Belgische topsporters. Wie zou er niet willen meegenieten van de internationale roem van onze Rode Duivels? Wie wil er niet op handen gedragen worden zoals Kim Clijsters of Tom Boonen? Daarom biedt ‘Sportief Succes voor Dummies’ een handleiding aan waarmee iedereen zonder problemen gelijkaardige sportieve successen kan boeken.

Kijk ook naar de documentaire over Kim Clijsters en Tom Boonen zie je bijvoorbeeld in Wolfpack en Godfather van de Koers.

Lekker eten

Zowat iedereen die een gerecht klaarmaakt streeft ernaar om de perfecte maaltijd op tafel te toveren. De hoogste culinaire toppen bereiken, is echter niet zo gemakkelijk als het vaak lijkt. Daarom biedt ‘Lekker eten voor Dummies’ een handleiding aan: een praktisch stappenplan aan de hand van concrete tips waarmee iedere kookliefhebber zal uitgroeien tot een absolute topchef.

Waarschijnlijk zien we daar ook een aantal fragmenten bij, die je ook weer terug zag in SOS Piet XL.

Feestplezier

De gemiddelde Vlaming houdt wel van een stevig feestje. Wie wil er niet elke dag de bloemetjes buiten zetten en samen met vrienden volledig uit de bol gaan? We willen toch allemaal graag elke seconde van ons bestaan niets anders dan plezier maken? Aan de hand van leuke tips en concrete voorbeelden kom je te weten wat je allemaal nodig voor het perfecte feestje.

Anno 2023 denk ik dan aan de film Zillion (en de documentaire), maar ook aan Those were the days met de Boccaccio, La Rocca, Cherry Moon, Fuse en Café d’Anvers.

Dieren in huis hebben

Elke dierenliefhebber heeft graag het ideale dier in huis: een huisdier dat niet alleen lief en schattig is, maar ook hygiënisch en gehoorzaam. Toch is het niet gemakkelijk om een huisdier te vinden dat perfect bij je past, laat staan om het goed op te voeden. Daarom biedt ‘Dieren in huis hebben voor Dummies’ een stappenplan aan waarmee het mogelijk is elk dier te kneden tot het ideale huisdier.

Wat dieren betreft, kon je recent kijken naar Dynasties II, maar ook naar de documentaire M’n beessie en ik.

Vakantiepret

Iedereen houdt van vakantie. Sommigen reizen graag de hele wereld rond op zoek naar de mooiste plekjes, anderen spenderen hun vakantie dan weer liever rustig in de eigen achtertuin. Waar je ook naartoe gaat, er zijn veel factoren die een vakantie kunnen maken of kraken.

Dat zien we anno 2023 natuurlijk ook in MAX vakantieman. En ook ZOOV zorgt voor leuke fragmenten.

Rijk worden

Iedereen wil wel zoveel geld hebben dat je een kasteel kan kopen waarin je verloren loopt, dat je de oprit kan vullen met al je favoriete wagens en dat je elke ochtend een bad kan nemen in champagne. Jammer genoeg is het niet gemakkelijk om zo rijk te worden dat je nooit meer moet gaan werken en elke dag kan doen waar je zin in hebt.

Dan moet ik ook denken aan Steenrijk, Straatarm, maar ook aan Is Crypto het Nieuwe Goud.

Mode

Ben jij iemand die graag veel geld uitgeeft aan kleren? Doe je niets liever dan de nieuwste modetrends volgen? Of zou je misschien het liefst van al zelf op de catwalk staan? Een hippe modevogel zijn is niet voor iedereen even gemakkelijk, maar het is wel voor iedereen perfect mogelijk. ‘Mode voor Dummies’ biedt een handleiding aan met nuttige tips voor iedere fashion queen/king in wording.

Heb je al gekeken naar Thrift you up met Francisco Schuster, Jordy Arthur & Jasmien van Loo?

Veilig verkeer

Iedereen wil graag in een wereld leven waarin alle chauffeurs zich houden aan de verkeersregels en waarin ‘een heer in het verkeer’ nog betekenis heeft. Anderen vinden de auto dan weer een slechte uitvinding en gebruiken liever andere vervoersmiddelen. Veel mensen voelen zich niet meer thuis in het hedendaagse verkeer. ‘Veilig verkeer voor Dummies’ biedt alle chauffeurs de ideale handleiding aan.

Als het over verkeer gaat, dan blijven dit mijn favoriete programma’s:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 augustus 2023 /