De jaren 2010 voor dummies weer op tv te kijken

De afgelopen weken konden we al kijken naar De jaren 90 voor dummies én De jaren 2000 voor Dummies. Vanaf maandag 31 juli 2023 gaat de show verder met De jaren 2010 voor dummies, die van maandag tot en met donderdag te kijken is om 20.00 uur bij VTM en VTM Go. Ontdek hier meer over deze reeks, waarbij we in het verleden duiken.

De jaren 2010 voor dummies

De Jaren 2010 voor Dummies grasduint in de archieven van Vlaamse en internationale zenders voor een bloemlezing van alle belangrijke en onbelangrijke gebeurtenissen van de voorbije jaren. Dit ludieke overzicht wordt begeleid door de commentaarstem van Johan Terryn* en natuurlijk mag ook bij de tijd passende muziek niet ontbreken. Zo zien we onder andere Kim Clijsters, die we recent nog zagen in de documentaire Come back home. Of wat dacht je van ‘de oude K3‘ met daarbij Gert Verhulst, die op dit moment werkt aan De Verhulstjes seizoen 5.

De jaren… voor dummies kijken

Heb je De jaren 90 voor Dummies of De jaren 2000 voor Dummies gemist? Gene probleem: je kunt ze terugkijken via VTM GO. Daar vind je ook het derde seizoen: De jaren 2010 voor dummies. Deze reeks telt maar zes afleveringen (de andere seizoenen 10). Er komen in ieder geval een hoop bekende gezichten voorbij… Vanuit Nederland VTM Go kijken? (Klik op de link hiervoor.)

Nieuwe afleveringen jaren voor dummies

Nu is natuurlijk de vraag of VTM het decennium nog eens af gaat maken. Of zouden kijkers niet meer zitten te wachten op het vervolg met 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 en 2022 en ga zo verder (de aankomende jaren). Zo’n overzicht zou steeds leuk zijn aan het eind / begin van het jaar als er toch jaaroverzichten worden uitgezonden.

Hier meer over de inhoud van De jaren 2010 voor dummies, met daarbij updates anno 2023.

2011

Wat je je vast nog herinnert van het jaar 2011 is het feest dat losbarstte in de VS na de dood van Osama Bin Laden. Er werd ook gefeest bij de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Maar er was ook slecht nieuws: een windhoos raasde over Pukkelpop en Anders Breivik pleegde een dubbele aanslag in Noorwegen. Weet u ook nog hoe het 20-jarige bestaan van de tv-soap Familie gevierd werd?

En zo vierden ze dertig jaar Familie.

2012

In 2012 landde de eerste robot op Mars, was het West-Vlaamse Wingene in de ban van de Kasteelmoord en spoelde er een 13-meter lange potvis aan op het strand van Knokke-Heist. Maar weet u ook nog wat filmlegende Leonardo DiCaprio* tegen Mathias Schoenaerts* te zeggen had op de uitreiking van de Oscars? Waarom een kerk in het Limburgse Zolder volliep met goedgeklede BV’s (tip: Regi)?

2013

In het jaar 2013 sloeg tyfoon Haiyan hard toe op de Filipijnen, gaf koning Albert de fakkel door aan zoon Filip en hing er witte rook boven het Vaticaan. Maar weet u nog waarom de Britse pers dagenlang voor een ziekenhuis in Londen kampeerde? Waarom een Foute Vriend plots voor de jury van So You Think You Can Dance opdook?

2014

Het jaar 2014 was een zwart jaar voor de luchtvaart: in twee rampen met vliegtuigen van Malaysian Airlines vielen honderden doden. Vlaanderen nam veel te vroeg afscheid van Luc De Vos en twee panda’s kwamen met veel toeters en bellen aan in ons land. Maar weet u nog waarom heel wat BV’s een koude douche kregen? Welke Oostenrijkse schone het Eurovisiesongfestival won?

2015

Wat u zich vast nog herinnert van 2015 is de vluchtelingencrisis. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heette de vluchtelingen welkom met de historische woorden Wir schaffen das. Het is ook het jaar dat Parijs herhaaldelijk werd getroffen door terrorisme. Maar weet u nog welke spierbundel Belgium’s Got Talent won? En waarom de Rode Duivels feest vierden?

In 2015 werd er ook een nieuwe K3 gezocht… Die show volgde later nog een aantal keer, zoals recent K2 zoekt K3.

2016

Het jaar 2016 was een jaar van terreur en verdriet in Europa. Ook ons land werd getroffen door verschrikkelijke aanslagen die we niet snel zullen vergeten. Maar in datzelfde jaar vonden ook heel wat leuke gebeurtenissen plaats. Weet u bijvoorbeeld nog op welke muziek Bart De Wever uit zijn dak ging? Je ziet het allemaal in De jaren 2010 voor Dummies.

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 juli 2023 /