De Vermeires: reality reeks Jacques Vermeire, zoon en dochter

De Vermeires is de reality reeks van Jacques Vermeire met zijn zoon Maxime, dochter Julie, schoonzoon Laurins en labradoodle Sunny. Ook de ex van Jacques Vermeire – Eva Pauwels – zal haar opwachting maken. Je kunt De Vermeires kijken sinds zaterdag 18 februari, wekelijks om 20.20 uur bij VTM en VTM GO.

Wist je dat Julie Vermeire een boek heeft geschreven: Soulshine op social – over lachen en likes, wie je bent en wat je uitstraalt*.

Familie Jacques Vermeire op tv

Nooit zou hij camera’s in zijn kielzog laten meelopen voor een eigen realityreeks, maar kijk: vanaf zaterdag 18 februari bieden pater familias Jacques Vermeire* (71), zijn niet minder bekende dochter Julie Vermeire* (24) en Julie’s vriend Laurins Dursin (28) de kijker elke zaterdagavond om 20u20 een exclusieve inkijk in hun privéleven. En bleef Jacques zoon Maxime Vermeire (23) nog onder de radar, dan komt daar nu verandering in. 

De Vermeires reality reeks

Speciaal voor de realityreeks De Vermeires gaan de deuren van Jacques’ villa in Keerbergen open, en mag zowat àlles gefilmd worden. Kan Jacques Vermeire wennen aan de terugkeer van zoon Maxime (23)? Maxime Vermeire is namelijk na een stukgelopen relatie opnieuw thuis komt wonen. Hoe gaat het samenwonen in Kortrijk voor Julie Vermeire en Laurins Dursin (die elkaar leerde kennen bij de audities voor de tv-serie De Redders, waar ze uiteindelijk beide een hoofdrol in kregen). Vinden zij in hun drukke agenda’s nog ruimte voor romantiek? Gaat Jacques met zijn tijd mee, nu zijn dochter uitzwermt? En overwint de vader-dochterliefde tussen Jacques en Julie Vermeire het pendelverkeer tussen Kortrijk en Keerbergen?

Reality reeks Jacques Vermeire

Herkenbare familiedynamiek kortom in de realityreeks van Jacques Vermeire. Humor en warmte zijn bovendien nooit ver weg bij deze hechte en ondernemende familie. Daarom proberen ze allemaal samen op één podium een zaalshow op te voeren. Maar dat plan loopt niet van een leien dakje…

De Vermeires seizoen 2

Nu is natuurlijk de vraag of er ook nog een vervolg komt of te wel De Vermeires seizoen 2. Daar is op dit moment nog niets over bekendgemaakt. Als je kijkt naar de andere tv-families, die op dit moment worden gevolgd dan zou een tweede seizoen natuurlijk niet kunnen achterblijven. Tenslotte krijgen De Verhulstjes een vijfde seizoen; en ook de familie Planckaert volgen we op dit moment weer bij nieuwe avonturen in Château Planckaert seizoen 4.

De Vermeires kijken

De Vermeires biedt een unieke inkijk in het privéleven van de grootste komiek van het land en zijn kinderen. De reeks is vanaf zaterdag 18 februari om 20u20 bij VTM en op VTM GO te kijken. Vanuit Nederland kun je VTM ook kijken. De laatste aflevering van De Vermeires seizoen 1 zie je op zaterdag 25 maart.

Jacques Vermeire over De Vermeires:

“Het zal leuk zijn om ook eens een dagelijkse kant van onszelf te tonen, wat ons bezighoudt naast wat mensen al van ons kennen van op tv”, klinkt het bij Julie. “Ik ben inmiddels wel camera’s gewoon, en Lau ook, tegenwoordig staat hij vooral achter de camera. Maar het is meteen ook de tv-première van Sunny en ook hij is super-enthousiast. Zo cute.” “Ik denk dat ik zelfs nieuwe dingen kan ontdekken met de familie”, vult Maxime aan. En Jacques besluit kort en bondig: “Ik doe dit voor mijn kinderen.”

Jacques Vermeire

Jacques Vermeire* (71) is er als pater familias ten alle tijde voor zijn 2 kinderen, zijn schoonzoon en als oppas voor Sunny. Immer energiek wordt hij, met zoveel jong geweld in huis, ook wel eens geconfronteerd met vaste gewoontes die hij niet graag prijsgeeft. We kennen Jacques Vermeire natuurlijk allemaal van De Kampioenen* en zijn zaalshows, maar hij maakt op dit moment ook Eenmaal Andermaal met Axel Daeseleire.

Julie Vermeire

Zondagskind Julie Vermeire (24), de ‘spring-in-’t-veld’ van de familie en op social media, krijgt graag bevestiging en schuwt daarbij de emotie niet. Zij is intussen twee jaar samen met marketeer Laurins (28), haar nuchtere steun en toeverlaat. De yin van haar yang. Of omgekeerd, natuurlijk. Ze delen een passie voor dans en wonen sinds kort samen in Kortrijk. Julie Vermeire is – net als haar vader – volop in de media te zien. Zo heeft ze nu ook haar eigen VTM GO reeks Julie’s Dance Academy, maar je kent haar ook van Come Dance With Me en Een Echte Job seizoen 3.

Laurins Dursin

Laurins Dursin behoorde dus samen met Julie Vermeire tot de De Redders cast. Hij komt uit een echte dansfamilie (zo zagen we in Dance Dreams Yulia Düll Dursin en haar mama Sofie). Hij is gepassioneerd door entertainment, piano & dans. Zo deed Laurins Dursin enkele jaren geleden ook mee aan So You Think You Can Dance. Laurins houdt van reizen en deed verschillende werkervaringen op in het buitenland. Daarnaast richtte hij het jonge marketingbedrijf Zavala op. We zagen Julie Vermeire en Laurins Dursin samen in Klopjacht Celebs.

Maxime Vermeire

Maxime Vermeire (23) maakt de omgekeerde beweging. Hij woont na een stukgelopen relatie terug thuis en haalt de band met papa Jacques weer aan. Tussen de regels wordt snel duidelijk dat Maxime vaak verrassend grappig uit de hoek durft te komen.

Labradoodle Sunny

En dan is er, hij mag niet ontbreken: Sunny (1), de ‘baby’ van Julie, haar labradoodle. Nooit wijkt hij van haar zijde en meer dan eens is hij, gewild of ongewild, de spilfiguur in allerlei situaties. Noem hem gerust de hond in het kegelspel van De Vermeires.

Eva Pauwels

Daarnaast lazen we ook al in de media dat ook Eva Pauwels, de ex van Jacques Vermeire en tevens moeder van Julie en Maxime, haar opwachting zal maken. In Het Laatste Nieuws vertelde Julie daarover. “Iedereen kent ons verleden wel, maar zo kunnen de mensen zien dat het goed met haar gaat. (…) De band tussen ons is weer prima.” Eva Pauwels was vijf jaar getrouwd met Jacques Vermeire. Nadien was ze openhartig over haar alcoholverslaving en andere problemen. Nu gaat het beter met haar. Julie zei tegen HLN: “Zelfs was mama alleszins blij dat we haar vroegen.”

Hieronder lees je meer over de inhoud van de De Vermeires afleveringen:

Familieshow De Vermeires

We zien in de laatste aflevering van De Vermeires op zaterdag 25 maart 2023 dat Jacques, Julie, Laurins en Maxime samen het podium op klimmen. Place to be is de prachtige Minard schouwburg in Gent. “Ik heb er altijd al van gedroomd om hier eens te mogen optreden. Het is hier mooi, niet te groot en gezellig. Ideaal voor onze familieshow”, klinkt het bij Jacques. Ook Julie kijkt er reikhalzend, maar zenuwachtig naar uit om voor het eerst met haar familie op een podium te staan: “Normaal zit ik altijd in de zaal of in de coulissen, maar met papa òp de planken staan, stond nog op mijn bucket list. Ik vind het spannend, ik hoop dat alles goed komt.” Terwijl Julie en Laurins hun danstalent demonstreren en Jacques vooral de komische toer op gaat, voelt een wild enthousiaste Maxime zich tijdens zijn DJ-act als een vis in het water onder de spotlights van een volle zaal. Hij lijkt zijn roeping gevonden te hebben.

Opaalkust Frankrijk

Ook in de laatste aflevering van De Vermeires: Jacques trakteert zijn kinderen op een uitstap naar de Opaalkust in Frankrijk. Al is die trip stiekem eigenlijk vooral een treat voor zichzelf. Hij koestert immers mooie herinneringen aan zijn jeugd in Cap Gris en Blanc Nez. “Voor mij is dit pure nostalgie. Mijn kinderen doen waarschijnlijk gewoon enthousiast om mij een plezier te doen. Die zullen denken: hoe lang heeft papa nog te leven? We zullen maar zeggen hoe schoon het daar is, ondanks dat de tijd hier is blijven stilstaan.” (lacht. Hoe dichter bij Cap Gris Nez echter, hoe meer gris het wordt. Jacques Vermeire wou er een onvergetelijke uitstap van maken en dat lukt: het viertal moet er alles aan doen om niet tot in Engeland geblazen te worden. 

Operatie niersteen verwijderen (aflevering 5)

Jacques Vermeire stelde het lang uit, maar in De Vermeires aflevering 5 is het eindelijk zover: Julie brengt papa Jacques naar het ziekenhuis om zijn niersteen operatief te laten verwijderen. Een moment waar Jacques niet naar uitkijkt, en daar heeft de procedure alles mee te maken: “Dan nog veel liever een coloscopie.”

Boek Soulshine op socials

Vijf jaar lang waren Maxime en TikTok-ster Isabeau een koppel, maar sinds kort zijn ze uit elkaar. Maxime leerde Isabeau kennen via zijn zus Julie, en nog steeds zijn de twee meiden goed bevriend. Isabeau schreef zelfs mee aan één van Julies projecten: een boek over social media, dat ze binnenkort wil uitbrengen. Laurins zorgde voor het ontwerp van de cover en stelt het voor aan de twee auteurs. Hier lees je alles over het boek: Soulshine op socials*.

Schoonmoeder Julie Vermeire

En de prijs voor coolste (schoon)moeder gaat naar Marie-Ann (54), de schoonmama van Julie. Zij heeft een eigen dansschool en vandaag staan de opnames van een videoclip op het menu. Hoogtepunt is het moment wanneer Julie met haar schoonmama een demonstratie geeft aan alle aanwezigen. Op goede moves staat duidelijk geen leeftijd. 

Aflevering 4

In Keerbergen zijn Julie en Laurins blijven overnachten bij (schoon)papa Jacques. Nu het hele gezin samen is, is het hét ideale moment om te oefenen voor de familieshow waarvan Jacques al enige tijd droomt. Laurins speelt al sinds zijn 6de piano en toont wat hij waard is. Maxime wil dan weer in de voetsporen van zijn vader treden, en besluit de comedy tour op te gaan. 

Phantasialand

Daarna vertrekken Jacques en co voor 2 dagen naar Phantasialand in Duitsland voor een gezellige gezinsuitstap. Julie en Laurins brengen de nacht door in een cabine te midden van de rollercoasters, maar van nachtrust is bijgevolg geen sprake. Ook Maxime deed geen oog dicht, maar dat had niets te maken met de attractie, wel met Jacques. 

Attracties

In het park probeert Julie de sfeer erin te houden om de vriestemperaturen te lijf te gaan, maar Maxime is niet razend enthousiast over haar idee voor een familiedansje. Hij wil zo snel mogelijk ondersteboven hangen in een attractie, iets dat de mannelijke leden van het gezin zich even later al snel beklagen. “Ze noemen deze attractie de notenkraker. Mijn ballen zijn verlamd, we kunnen geen kinderen meer krijgen!”, klinkt het bij Laurins. En ook Maxime kampt met een nevenwerking down under. 

Pijnbank

Terwijl Jacques op schattenjacht gaat met zijn goede vriend Ive, een professioneel kunsthandelaar, komt de maandelijkse fysiotherapie van Julie als geroepen. Het vele danswerk zorgt ervoor dat ze haar spieren extra moet verzorgen. Vandaag op het menu: onder andere een sessie dry needling op de behandeltafel van haar fysio Tom. Oftewel: de pijnbank.

Julie’s Dance Academy

Terwijl Jacques Vermeire de derde aflevering van De Vermeires grotendeels in het ziekenhuis doorbrengt, staat er voor dochterlief Julie vooral veel dans op het programma. Zij heeft het onder andere erg druk met de opnames van haar nieuw programma Julie’s Dance Academy voor VTM GO. Op zaterdag 4 maart staat een opname met actrice en influencer Jamie-Lee Six op de planning, en geeft Julie ook haar eerste TikTok-dansles aan een groep leergierige kinderen. Julies vriend Laurins Dursin is de producer en regisseur van Julie’s Dance Academy en heeft de uitdagende taak Julie en Jamie-Lee aan de draaiplanning te reminden. Daar bovenop is er meteen al een obstakel: de choreo die hij in gedachten heeft is niet echt een match met de hoogtevrees van Jamie-Lee.

Jacques Vermeire in ziekenhuis

Voor Jacques staat er een minder vrolijke activiteit op het programma. Hij kampt met nierstenen en heeft een afspraak in het Imelda ziekenhuis in Bonheiden. Daar loopt hij de chirurg tegen het lijf die hem tien jaar geleden opereerde aan darmkanker. “Alle onderzoeken die ik onderga, doe ik alleen. Ik moet niet begeleid worden. Je hebt veel oudere mensen die vergezeld worden door hun kinderen, maar ik denk dat ik altijd alleen zal blijven komen. Kinderen moeten met hun miserie naar hun ouders komen, en niet omgekeerd. Zo denk ik er persoonlijk over. Ik heb niemand nodig om slecht nieuws te verwerken. Mijn ouders zijn op 5 dagen tijd allebei gestorven, en ik heb geen broers of zussen. Ik ging van de ene intensieve afdeling naar de andere. Toen heb ik het ook alleen moeten verwerken.” De immer vrolijke comedian laat op zaterdag 4 maart niet alleen naar zijn lijf, maar ook in zijn hart kijken.

Eva Pauwels in De Vermeires

We zien Eva Pauwels in de tweede aflevering van De Vermeires als Julie en Maxime bij haar op bezoek gaan. Eva en Jacques Vermeire zijn al meer dan 20 jaar gescheiden en Eva had een tijd lang weinig contact met haar kinderen. Maar nu is de familieband met Julie en Maxime terug hersteld. “Nu ik in Kortrijk woon ga ik zeker wekelijks bij mijn grootouders en mama langs”, zegt Julie. Voor Maxime, die momenteel terug bij Jacques in Keerbergen woont, is het al even geleden. “We hebben ups en downs meegemaakt, maar nu zijn we weer goed. De sfeer is opnieuw leuk en iedereen komt overeen, dat is belangrijk.”

Naaktschilderij…

We zien daarnaast in aflevering 2 van De Vermeires dat Eva, Maxime, Julie en hun oma ook bij hun overgrootmoeder langsgaan. Dan is het viergeslacht herenigd. In het huis van de kwieke 97-jarige dame die nog alleen woont, hangt een opvallend naaktschilderij. Maximes frank was nog niet gevallen en hij staat dan ook met zijn mond vol tanden als hij verneemt dat het model in kwestie zijn mama is.

Aflevering 2 De Vermeires

Nooit eerder trokken De Vermeires naar Pairi Daiza. Hoog tijd om daar verandering in te brengen; ook dat zien we in aflevering 2. Ze worden opgewacht door Marc Coucke, mede-eigenaar van het dierenpark én een van Jacques beste vrienden. Marc Coucke geeft de familie een privé rondleiding. Wist je trouwens dat Marc Coucke in The Masked Singer 2023 te zien was?

Aflevering 1 De Vermeires

Geen idee hoe het eraan toegaat op een hondenfeestje? Geen nood: Julie Vermeire neemt je in de eerste aflevering van De Vermeires mee achter de schermen van het verjaardagsfeest voor labradoodle Sunny, die 1 wordt. Julies vriend Laurins Dursin heeft op zijn beurt een verrassing voor haar. Het koppel is twee jaar samen, een mijlpaal die gevierd moet worden. 

Hondenfeestje

Hondenfeestjes zijn niet zo Jacques ding, maar de pater familias doet er alles aan om zijn dochter gelukkig te zien. Niet alleen stelt hij zijn tuin ter beschikking voor de festiviteiten, hij doet ook mee boodschappen met Julie, want Sunny en zijn viervoetervrienden mogen niets tekort komen. “Er komen 7 andere honden. Zelfs 2 echte broertjes van Sunny én een halfbroertje zullen er zijn. Ze hebben mekaar niet meer gezien sinds Sunny het nest verlaten heeft, dus ik vind dat wel heel spannend”, klinkt het bij ‘mama’ Julie (24). Er staat zelfs een heuse afterparty voor de honden in Jacques’ zwembad op het programma.

’t Wit Kasteel 

Ook de 28-jarige Laurins, Julies vriend, smeedt plannen. Julie en hij zijn twee jaar samen en dus wil hij haar verrassen in ‘t Wit Kasteel. Hier heeft Laurins zijn eigen marketingbedrijf en ook het restaurant van zijn tante en nonkel is er gevestigd. Maar bovenal is het een plek met romantische symboliek: hier had Lau immers zijn allereerste date met Julie.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 maart 2023 /