MAX vakantieman 2023: Transavia annuleringen, stakingen etc…

Nieuw seizoen MAX vakantieman 2023 weer op tv; sinds maandag 12 juni 2023 kun je op maandagavond om 20.30 uur op NPO1 kijken naar nieuwe afleveringen. Met daarin onder andere Transavia en de annuleringen van hun vluchten, maar ook of we weer stakingen kunnen verwachten op Schiphol in de zomer van 2023, Phi werkt mee en Nederland Hobbyland. Hier lees je alvast meer over MAX vakantieman 2023 met Sybrand Niessen en Jeanine Janssen.

MAX vakantieman 2023

Ook in de zomer van 2023 schiet MAX vakantieman gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp in binnen- en buitenland. Sybrand Niessen gaat samen met MAX Ombudsman Jeanine Janssen op zoek naar oplossingen voor de meest uitlopende vakantieproblemen van vakantiegangers. Lees verder en ontdek meer over de inhoud van de afleveringen van de MAX vakantieman seizoen 5.

Phi Nguyen

Nieuw dit seizoen is verslaggever Phi Nguyen die ‘achter de schermen’ gaat in de vakantiebranche. Wie werken er juist in de zomer extra hard om anderen een ontspannen en onbezorgde vakantie te geven? In de tweede aflevering zie je bijvoorbeeld dat Phi aan de slag gaat in een kastenhotel.

Nederland Hobbyland

En Nederland is een hobbyland. MAX vakantieman bezoekt mensen die hun vakantie gebruiken om extra tijd te besteden aan hun hobby. Het is een nieuwe rubriek in MAX vakantieman 2023.

Mystery Guest bezoekt Europese trekpleisters

Ook worden er diverse vakantietips behandeld en zijn er de vaste rubrieken. Zo inspecteert De Mystery Guest Europese trekpleisters en worden in de rubriek Beste Vakantieman vragen van kijkers behandeld. In de eerste aflevering bezoekt de Mystery Guest het Portugese Lissabon. In de tweede aflevering gaat deze gast naar Dublin.

MAX vakantieman klachten

Naast het programma kunt u het hele jaar door op de website van MAX vakantieman terecht voor vakantie- en reistips en adviezen voor een onbezorgde vakantie. Natuurlijk kun je hier ook klachten doorgeven aan de MAX vakantieman.

MAX vakantieman kijken

Je kunt MAX vakantieman in de zomer van 2023 iedere maandag – vanaf 12 juni – om 20.30 uur kijken bij MAX op NPO1. Daarnaast zijn de afleveringen terug te kijken via NPO Plus en NPO Start. Wist je dat je NPO Start ook vanuit het buitenland kunt kijken als je gebruik maakt van een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Op NPO Start en NPO Plus ontdek je ook de eerste vier seizoenen. MAX vakantieman 2023 is namelijk alweer seizoen 5. Eerder schreven we over de seizoenen uit 2022 en 2021.

Inhoud aflevering 3

Mindervaliden betalen meer voor vakantie vanwege hulpmiddel

Nederlanders die een elektrische scootmobiel meenemen op vakantie lopen het risico dat zij vanwege dit hulpmiddel tientallen euro’s duurder uit zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het tv-programma MAX vakantieman. Voor de transfer, het vervoer van het hulpmiddel van vliegveld naar hotel, blijken sommige reisorganisaties extra kosten in rekening te brengen. “Belachelijk”, zegt MAX Ombudsman Jeanine Janssen in het tv-programma. CDA Tweede Kamerlid Lucille Werner gaat Kamervragen stellen. 

Scootmobiel meenemen

Jos van Beek wil afgelopen juni zijn elektrische (reis)scootmobiel meenemen op vliegvakantie naar Benidorm. Het hulpmiddel kan voor het vervoer uit elkaar worden gehaald. Op Schiphol en in het vliegtuig is er geen probleem. Maar de transfer van het Spaanse vliegveld naar het hotel levert wel problemen op. Van reisorganisatie TUI mogen elektrische scootmobielen niet in de standaard transferbus mee. Voor Van Beek en zijn vrouw wordt een privétransfer geregeld, wat hem € 138,38 extra kost.

Discriminatie

In het VN-Verdrag Handicap staat dat personen niet mogen worden gediscrimineerd vanwege een handicap of beperking. Het is de plicht van een reisorganisatie om te zorgen dat een persoon met een beperking autonoom kan reizen. Hiervan kan alleen worden afgeweken om veiligheids- en gezondheidsredenen. “Maar een scootmobiel levert geen gevaar op en dus mogen er ook geen meerkosten worden gerekend”, zegt MAX Ombudsman Jeanine Janssen. CDA Tweede Kamerlid Lucille Werner vindt dat het afgelopen moet zijn met het achterstellen van mensen met een handicap. “Met de vergrijzing wordt de groep die met een scootmobiel op vakantie gaat alleen maar groter. De reisbranche moet zich hierop gaan voorbereiden.”

Inhoud aflevering 2

Caravans niet in orde

Één op de drie caravans blijkt niet in orde te zijn. Dat kan een groot gevaar op de weg opleveren. Jeanine Janssen heeft tips. En waar heb je recht op als een vakantievlucht vertraagd is? Worden de compensaties wel op tijd betaald door de reisorganisaties? Medische kosten op reis zijn vervelend, al helemaal wanneer de rekening torenhoog blijkt te zijn. Het overkomt een aantal reizigers. Valt zo’n hoge rekening te voorkomen?

Inhoud aflevering 1

Stakingen Schiphol zomer 2023

Vorig jaar leidden stakingen en personeelstekorten tot grote problemen op luchthavens, waaronder Schiphol. Hoe kunnen reizigers zich zo goed mogelijk voorbereiden op een onbezorgde vliegreis? Met de Schiphol-directie wordt vooruitgeblikt op de verwachte zomerdrukte. 

Transavia vluchten & annuleringen

Verder in de eerste aflevering: luchtvaartmaatschappij Transavia zag zich genoodzaakt honderden vluchten voor deze zomervakantie te annuleren. In veel gevallen kon er een oplossing worden gevonden, maar helaas niet voor iedereen. Wat ging daar mis? En waar hebben consumenten, wiens vlucht is geannuleerd, recht op?

Ziek op reis

En wat te doen als er onheilspellende verhalen te lezen zijn over een ziektegolf in het geboekte hotel? Moet een reis dan doorgaan? Ook dit onderwerp komt in de eerste aflevering van MAX vakantieman 2023 aan bod.

Foto: Sybrand Niessen en Jeanine Janssen | © MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 juli 2023 /