Documentaire Kim Clijsters: come back home kijken op tv

De documentaire Kim Clijsters: come back home van De Mensen voor VRT1 en Pickx+ gunt de kijker een eerlijke blik achter de schermen bij de comeback van deze proftennisster. Waar-ie eerder al te zien was bij Pickx+ kun je ‘m sinds zondag 4 juni 2023 om 21.43 uur ook kijken via VRT1 en VRT MAX. Dagelijks is er een nieuwe aflevering te zien in de late avond. Ontdek hier alles over de documentaire over de comeback van Kim Clijsters.

Comeback Kim Clijsters

Kim Clijsters* (39), ooit nummer 1 in de tenniswereld, kondigt in 2019 het praktisch onmogelijke aan: een comeback op het hoogste niveau. Op dat moment is ze 36 jaar en moeder van drie. Na zeven jaar stilte neemt ze haar racket opnieuw op en doet een gooi naar een derde topsportcarrière. Dat laatste was echter van korte duur. Net toen de ‘Kimback’ resultaten begon op te leveren, sloeg het noodlot toe. Een knieblessure vertraagde het proces, de COVID-19-pandemie legde het plan volledig stil. Op 12 april 2022 hing ze haar tennisracket definitief aan de haak. 

Documentaire Kim Clijsters: come back home

De enige constante doorheen de woelige comeback zijn de camera’s, die haar volgen tijdens de ‘Kimback’. In de documentaire Kim Clijsters: come back home kijken we mee over de schouder van de voormalig kampioene tijdens elke stap in haar parcours. Kim opent de deuren naar haar privéleven en toont puur en onversneden de bikkelharde strijd terug naar de top.

Kim Clijsters: come back home kijken

De documentaire Kim Clijsters: come back home is vanaf 4 juni 2023 een hele week (dus dagelijks) op VRT1 en via VRT MAX te kijken. VRT MAX kun je vanuit het buitenland kijken met behulp van een VPN Verbinding, die je op België zet. Heb je Pickx+ dan kon je al vanaf maandag 1 mei wekelijks naar een aflevering van deze reeks kijken. Kim Clijsters: come back home is een programma van De Mensen voor VRT1 en Pickx+. Op Pickx+ kon je ook de documentaire over Milow kijken.

Lees hieronder over de documentaire over de comeback van Kim Clijsters:

Kim Clijsters stopt met tennis in 2007

Drie WTA Finals, vier Grand Slam-titels, een overwinning op de Australian Open en drie US Open-titels, een zege in de Fed Cup met België… De lijst met prestaties die Kim Clijsters na twee succesvolle tenniscarrières achter haar naam heeft staan, is indrukwekkend. Wanneer Kim in 2007 voor het eerst afscheid nam van de topsport, stond niet alleen België, maar met uitbereiding ook de hele tenniswereld in rep en roer. 

Kimback

Na een succesvolle comeback leek het afscheid in 2012 een definitief einde. Maar niets is wat het lijkt. Kim Clijsters verrast vriend en vijand wanneer ze in 2019 opnieuw haar racket opneemt en een laatste ultieme gooi doet naar wat op dat moment, ver boven de ideale topsportleeftijd, onmogelijk lijkt: een tenniscarrière op Grand Slam-niveau. Voor Kim – ondertussen ook liefhebbende en aanwezige moeder van drie – een enorme uitdaging. Zo ontstond het idee om de ‘Kimback’ vast te leggen op beeld. Zo gezegd, zo gedaan. Bij alles wat de ambitieuze tennisster deed in de maanden die volgden, volgde een cameraploeg haar op de voet.

Kim Clijsters over documentaire

Kim Clijsters vertelt: “Ik hou niet van camera’s. Aandacht van de buitenwereld is altijd een onvermijdelijk gevolg geweest van mijn leven als topsporter. Het was dus zeker geen makkelijke beslissing om de deur open te zetten voor deze documentaire. Toch heb ik op gevoel beslist om de camera’s toe te laten, op één voorwaarde: de documentaire mocht in geen geval lijken op een veredelde reclamespot voor mezelf. Wie ernaar kijkt, ziet Kim. Als mama, als sportvrouw, als echtgenote, maar altijd helemaal als mezelf. Niet meer, niet minder.”

Knieblessure en pandemie

Vier jaar later is het resultaat in de vorm van een bloedeerlijke, innemende documentaire, klaar voor het grote publiek. Inhoudelijk is de ‘Kimback’ niet gelopen zoals verwacht. Een knieblessure dwong de entourage de ideale planning om te vormen, maar de pandemie veegde die planning helemaal van de baan. ​Kim Clijsters vertelt hierover: “Ik geloof niet in toeval. Alles wat gebeurt, heeft een reden. Mijn comeback in het tennis heeft me weinig sportieve successen gebracht, maar ik ben mezelf meermaals tegengekomen tijdens het proces en heb daar heel veel uit geleerd.”

Documentaire over Kim Clijsters

De documentaire Kim Clijsters: come back home toont het proces van een carrière op topniveau: sportieve meevallers en tegenslagen, torenhoge verwachtingen, een keiharde publieke opinie, het gevecht met een lichaam dat over de ideale topsportleeftijd heen is, een ambitieuze geest en een heel nieuwe sport-life balance. En dat alles midden in een pandemie. De Limburgse kampioene houdt geen blad voor de mond en gedraagt zich geen seconde anders dan dat ze zich voelt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

4 juni 2023 /