ZOOV 2 cast: deze deelnemers gaan zonder ouders op vakantie

ZOOV seizoen 2 is vanaf vandaag op VRT MAX te kijken! De ZOOV cast bestaat uit zes Vlaamse jongeren in de leeftijd van zestien, zeventien jaar oud, die voor het eerst Zonder Ouders Op Vakantie gaan. Dit seizoen gaan de ZOOV-deelnemers naar Cyprus. Deze reeks – die ook een Nederlandse editie heeft – kijk je via VRT MAX.

ZOOV seizoen 2

Wat zou jij doen in het buitenland met je vrienden, zonder toezicht? In Zonder ouders op vakantie 2 (ZOOV) – op VRT MAX ontdekken zes enthousiaste jongeren dat voor het eerst zélf. Tien dagen lang bepaalt de ZOOV 2 cast alles helemaal zelf in een extravagante luxevilla met zicht op zee. De wekker, hun eten, het huishouden of de vakantieportemonnee… ze dragen zélf de volledige verantwoordelijkheid. Ouderlijk toezicht, dat is er niet. Een cameraploeg die alles vastlegt… is er wel!

Zonder Ouders Op Vakantie (ZOOV)

In ZOOV 2 gaat een bende jonge vakantiegangers, zoals in het eerste seizoen van ZOOV, voor het eerst volledig zelfstandig op reis. En zelfstandig mag je letterlijk nemen: ze beheren zelf hun budget, koken hun eigen potje, drinken zo veel pintjes als ze willen en organiseren eigenhandig hun favoriete activiteiten. Een extravagante luxevilla op Cyprus vormt het decor voor de ZOOV 2023 ‘ers. Al zal alles niet altijd van een leien dakje lopen. Dat het een rollercoaster aan emoties wordt staat vast, maar voor deze uitbundige jongeren is geen berg te hoog om te beklimmen. Vanop een exotisch eiland beleven ze samen een zomer om nooit te vergeten.

ZOOV 2023 kijken

Wil je ZOOV 2023 kijken, dan kan dit via VRT MAX. Daar vind je ook het eerste seizoen van Zonder ouders op vakantie. Wil je vanuit het buitenland kijken naar ZOOV 2, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet en ga dan naar VRT MAX. In Nederland is het tweede seizoen van ZOOV vanaf maandag 31 juli twee weken lang van maandag tot en met vrijdag te kijken op NPO Zapp om 18.10 uur. ZOOV kun je daar dan terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Hier geldt: zet je VPN op Nederland en je kunt ook vanuit het buitenland kijken.

ZOOV 2 cast

De ZOOV 2 cast kent elkaar voor deze reis helemaal niet, maar doorheen hun avontuur leren ze elkaar door en door kennen. Hoe gaan ze om met elkaars gewoontes? Leren ze van hun sterktes of botsen ze op hun gebreken? Ontstaan er vriendschappen voor het leven, en komt er iemand thuis met een vakantielief? In het tweede seizoen maken we kennis met Toby de Wispelaere, Lander Vanderstraeten, Jozefien De Geyter, Yalenka Serra Garcia, Lucas Declercq en Aisha Beenaerts. Hieronder maak je uitgebreid kennis met de ZOOV 2 cast.

Toby de Wispelaere

Toby  de Wispelaere (17 jaar) is een aanstormend modetalent uit Aalst. Zijn grote droom? Doorbreken als wereldwijd bekende kledingontwerper met een eigen modelabel! Ondanks zijn extravagante stijl als ontwerper is Toby erg nauwkeurig en georganiseerd. Het huis zal nooit vuil worden met Toby de Wisepelaere in de buurt.

Lander Vanderstraeten

De Gentse Lander Vanderstraeten (17 jaar) steekt graag de handen uit de mouwen. Als boomverzorger en landbouwer leeft hij volgens het motto: “Ge moet nie zeveren. Ge moet doen.” Lander is de oudste van de bende van ZOOV 2023. Hij speelt rugby op competitieniveau en als kapitein van zijn ploeg weet Lander hoe hij mensen verbindt én aan het werk zet.

Jozefien De Geyter

Met haar eeuwige glimlach weet Jozefien de Geyter (17 jaar) iedereen te ontdooien. De studente woordkunst-drama is expressief, altijd vrolijk en een tikkeltje chaotisch. Jozefien die uit Schepdaal komt, zit op internaat in Brussel en weet hoe ze haar vrouwtje moet staan. Voor haar is deze reis extra spannend, want het is de eerste keer dat ze zo ver van huis vliegt.

Yalenka Serra Garcia

Yalenka Serra Garcia (16 jaar) komt uit Niel en studeert Humane Wetenschappen. Ze is half Cubaans en is heel erg in touch met haar roots. Yalenka is helemaal into spiritualiteit met speciale stenen, kristallen en de daarbij behorende energieën. Ze observeert en neemt alles in zich op, maar eenmaal ze zich comfortabel voelt, verandert deze spring-in-’t-veld in een vurige Latina. 

Lucas Declercq

De West-Vlaamse Lucas Declercq (17 jaar) omschrijft zichzelf weleens als “anti-lui”. Als goed getrainde triatleet raakt hij zijn energie enkel kwijt door te sporten. Lucas staat stevig in zijn schoenen, maar vindt het soms moeilijk om zijn emoties écht te tonen. Een stevig nachtje uit met de nodige portie pintjes? Lucas Declercq tekent present.

Aisha Beenaerts

Aisha Beenaerts (16 jaar) uit Sint-Pieters Woluwe is de goedlachse wereldverbeteraar van de groep. Ze engageert zich actief voor het klimaat én voor de goede sfeer binnen de groep van ZOOV 2023. Ze gaat geen enkel avontuur uit de weg, al heeft ze soms toch een klein duwtje nodig. Aisha Beenaerts wil haar angsten enthousiast overwinnen en ontdekt op deze reis een hele nieuwe wereld.

Ontdek hier meer over de afleveringen van Zonder Ouders Op Vakantie (ZOOV).

Aflevering 1 – Afrika vibes

De eerste drie ZOOV’ers vertrekken zonder ouders op vakantie naar een exotisch eiland. Als ze aankomen in hun extravagante luxevilla moeten ze al meteen moeilijke knopen doorhakken. Maar waar blijft de rest van de groep?

Aflevering 2 – Diep in de zee

De groep is compleet en het feest kan beginnen. De eerste activiteit lijkt een schot in de roos, maar niet iedereen is even enthousiast. De zonnige sfeer zit er goed in en het eerste budget wordt al meteen rijkelijk besteed. Tijdens het uitgaan, krijgen ze ’s nachts nog een verrassende boodschap.

Aflevering 3 – Mijn eerste kus?

De dag begint voor Toby op een gekke manier. De sportieve jongens ontdekken samen het prachtige eiland, een echte bromance? De groep geniet van een schitterende verrassing en Aisha verlegt haar grenzen. Ze krijgt op de boot een wel heel bijzonder aanbod.

Aflevering 4 – No man’s land

De ZOOV’ers hebben er een heel korte nacht opzitten. Ze plannen een rustige dag aan het strand. Wanneer ze op een bizarre grens botsen, is de hele groep diep onder de indruk. De sfeer zit goed, al vindt niet iedereen even makkelijk zijn plekje in de groep. 

Aflevering 5 – Survival

Na een hectische ochtend gaat de ZOOV-bende volledig offline. Hoog in de bergen moeten ze hun eigen weg vinden, maar niet iedereen heeft evenveel oriëntatietalent. Vinden ze genoeg eten om de nacht in de wildernis door te brengen? Rond het kampvuur komen de eerste frustraties boven.

Aflevering 6 – Vlinders in de buik?

Wanneer de groep ontwaakt, wacht hen meteen een zot avontuur. Yalenka en Aisha verleggen hun grenzen op grote hoogte. En het wordt stilaan duidelijk dat er iets gaande is tussen Jozefien en Lander.

Aflevering 7 – De boerenbuiten

De ZOOV’ers leren de lokale cultuur van dichtbij kennen. Lander voelt zich in zijn nopjes op de plaatselijke halloumiboerderij. In de villa krijgen de jongeren een boodschap te zien van hun ouders en dat zorgt voor opschudding.

Aflevering 8 – Ad fundum

Yalenka heeft het moeilijk na de video van haar ouders. Lucas is in zijn element wanneer hij eindelijk kan gaan wakeboarden. ’s Nachts spelen ze een smakelijk spelletje truth or dare.

Aflevering 9 – Tipsy Turtle

Als er plots iemand aanbelt bij de villa, wacht onze ZOOV-bende een hilarische middag. Tijdens een shoppingsessie van de meisjes en Toby, praten Lucas en Lander openhartig over de toekomst. Ze maken zich allemaal klaar voor hun laatste feestje in Cyprus.

Aflevering 10 – Het weerzien

De groep vrienden geniet van hun laatste avond in de legendarische Tipsy Turtle. Een paar maanden na hun reis zien ze elkaar terug in België. Ze blikken terug op hun avontuur en ontdekken hoe het nu zit tussen Jozefien en Lander.

ZOOV 2 is een productie van NewBe België in samenwerking met Sputnik Media voor VRT MAX.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 juni 2023 /