Steenrijk, Straatarm deelnemers seizoen 8 (terug op tv)

Steenrijk, Straatarm seizoen 8 is sinds woensdag 22 maart 2023 weer terug op tv. Ontdek in dit artikel meer over de Steenrijk, Straatarm deelnemers, die eerder al in seizoen 8 te zien waren én natuurlijk over de nieuwe gezinnen die gaan ruilen van leven. Deze week maken we kennis met Conchita Leeflang en haar dochter London, die in Los Angeles wonen én met Jolanda en dochter Kyana.

Steenrijk, Straatarm seizoen 8

Twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau ruilen een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig; dat zien we al jaren in het tv-programma Steenrijk, Straatarm. Het eerste deel van seizoen 8 was een 2022 al op tv te zien. Toen werden er van woensdag 21 september tot en met woensdag 5 oktober drie afleveringen uitgezonden. Vanaf woensdag 22 maart 2023 gaat Steenrijk Straatarm seizoen 8 weer verder.

Steenrijk, Straatarm kijken

Wil je Steenrijk, Straatarm kijken, dan kun je alle afleveringen zien op Kijk.nl. Wist je dat dit ook vanuit België kan? Zorg dan voor een VPN Verbinding*, die je op Nederland kan zetten en ga dan naar de website. De afleveringen zijn op woensdagavond om 20.30 uur op SBS6 te kijken; dat betekent dat ze ruim een uur later (om 21.37 uur) op Kijk.nl staan.

Steenrijk, Straatarm deelnemers seizoen 8

Wie de Steenrijk, Straatarm deelnemers in seizoen 8 zijn? We zagen in het eerste deel van seizoen 8 van Steenrijk, Straatarm deelnemers als Jaimy Dorenbosch & Mira Soeteman, Frankie en Amber den Ridder en tot slot Christie Albai & Ferrah Simsek. In aflevering 4 – die we kunnen kijken op woensdag 22 maart – gaat het seizoen verder met Lorraine Bruijn en haar vriendin Merve. Aflevering 5 met Sinclair Simons en Patrick Mulder is dan weer veelbesproken, omdat de familie Sauerbier – volgens de comments op Insta – niet eerlijk blijkt te zijn… Ruud Schoone en Jorg Braat zien we in aflevering 6 van Steenrijk Straatarm seizoen 8. Je kunt ze al kennen, want ze waren al eens in Bed & Breakfast te zien. Of wat dacht je van Mike Holla en Natasja Langelaar; inderdaad het gezin dat je kent als The Hollies Familie. Deze week de zussen Anisa en Moska, die ruilen met alleenstaande moeder Hulya. In aflevering 9 weer bekende gezichten: Valerie van Closet van Val en haar man Edwin. De familie Stippent zien we in aflevering 10. Gevolgd door Jesper en Shannon in aflevering 11. Conchita Leeflang en haar dochter London zien we in aflevering 12. Denk je: die ken ik. Dat kan kloppen. Je zag haar eerder in de serie Nederlandse Hollywoodvrouwen.

Lees hier alles over de afleveringen en deelnemers van Steenrijk, Straatarm seizoen 8.

Conchita Leeflang en dochter London

Conchita Leeflang woont al jarenlang in Los Angeles. Ze is een Surinaame, maar verhuisde op jonge leeftijd naar België. Deze ambitieuze dame vult haar dagen met acteren, zingen en ondernemen. Dochter London gaat naar een privéschool en in haar vrije tijd speelt ze graag een potje tennis. Conchita Leeflang is een drukke socialité en is bevriend met de rich & famous uit Beverly Hills. Conchita wil graag haar mooie leven delen met een ander gezin. Hoe gaan Conchita en London zich staande houden als ze van een minimaal budget moeten leven?

Jolanda & Kyana

In Eibergen wonen Jolanda en haar dochter Kyana die alle eindjes aan elkaar moeten knopen. Ze hebben een moeilijke tijd achter de rug; Jolanda is gescheiden en niet lang daarna komt haar ex-partner onverwacht te overlijden. Financieel hebben ze het ook zwaar te verduren want ze moeten rond zien te komen van EUR 100,- per week. Dat is moeilijk omdat álles duurder is geworden. En hoe is het voor Jolanda en Kyana om een week lang als societysterren te leven?

Ondernemer Jesper & coach Shannon

Jesper is opgeleid tot fysiotherapeut, maar hij ziet al snel in dat hij daar niet rijk mee gaat worden. Hij besluit het roer om te gooien en stort zich vol op het ondernemerschap. Hij start meerdere webshops en ziet zijn omzetten in no-time stijgen naar een paar ton per maand. Shannon heeft een succesvol coachingbedrijf en het stel leeft een riant bestaan.

Sabrina, Djairo en Levi

Sabrina woont in een achterstandswijk in Tilburg met haar twee zonen Djairo (6) en Levi (10). Door haar scheiding en een burn-out heeft ze het psychisch zwaar te verduren. Dit heeft financieel tot gevolg dat ze rond moet komen van EUR 80,- per week. Hoe zal het voor Sabrina en haar jongens zijn als ze eindelijk een keer naar de dierentuin mogen én onbeperkt kunnen shoppen? En houden Jesper en Shannon het gezellig als alle luxe wegvalt?

Familie Stippent

In Den Bosch staat het riante onderkomen van de familie van Stippent. Man des huizes Paul runt een succesvol hoveniersbedrijf. Door hard te werken kunnen Paul en Danielle een zorgeloos leven leiden. Vier keer per week uit eten, shoppen zonder budget en een indrukwekkend wagenpark. Toch is het niet altijd rozengeur en maneschijn geweest.

Epilepsie, autisme en meer zorgen

In de Achterhoek maken we kennis met alleenstaande moeder Colette en haar twee kinderen Jaimy en Celine. Elke maand is het voor Colette weer een uitdaging om rond te komen van haar krappe budget. Vanwege haar epilepsie is Colette niet in staat in om te werken. En ook haar twee kinderen vragen ontzettend veel zorg en aandacht. Zowel zoon Jaimy als dochter Celine hebben een vorm van autisme. Daar komt bij dat Celine een vergroeiing aan haar rug heeft, dat veel van het aanpassingsvermogen van het kleine meisje vergt. Hoe gaan Colette en haar kinderen een week zonder geldzorgen ervaren? En gaan Paul en Danielle het redden met een krap budget?

Edwin en Valerie (Closet van Val)

In Amstelveen wonen de vermogende Valerie en Edwin samen met hun Luna en hondje Mila. De twee zijn ondernemers; Edwin runt een bakkerij en Valerie een succesvolle webshop met dameskleding (Closet van Val). Het gezin werkt hard, maar er is ook ruimte om te genieten van het leven. Toch zijn er ook zorgen: hun dochtertje Luna heeft het Prader-Willi syndroom, een complexe en zeldzame aandoening. Juist daarom gunnen ze een ander gezin een week zonder zorgen op Corfu.

Financiële zorgen door depressies

In het West-Friese Lutjebroek woont Sabine samen met haar twee jongens Jovani en Levi-Jay. Het leven van Sabine heeft de afgelopen jaren in het teken gestaan van depressies. Werken was onmogelijk en daarom zijn er grote financiële zorgen. Nu het eindelijk wat beter gaat met Sabine snakt ze naar een week zonder geldzorgen, zodat ze eindelijk eens met de zon op haar gezicht kan genieten ván en mét haar gezin.

Moska en Anisa

Anisa is Tax Lawyer in New York; de stad waar ze samen met haar man haar carrière heeft voorgezet. In Steenrijk Straatarm ontmoeten we Anisa en haar jongere zus Moska in een prachtig penthouse in Rotterdam. Al ze worden herenigd in Nederland, brengen de zussen Anisa en Moska namelijk graag veel tijd door met elkaar. En door hun financiële vrijheid hebben ze van een gezamenlijke passie een project kunnen maken: een eigen jurkenlijn. Ik ben in Google gedoken, maar heb niet veel over deze zusjes kunnen vinden… Ik ga er vanuit dat het om Moska en Anisa Shalizi gaat, maar ze zijn – in zoverre dat ik het kan zien – niet zo van de socials als voorgaande deelnemers aan Steenrijk Straatarm.

Huyla leefde in auto

Alleenstaande moeder Hulya woont met haar 10-jarige tweeling in een bescheiden huisje in Den Haag. Hulya is reumapatiënt en kan door haar broze gezondheid niet werken. Het leven van Huyla is getekend door tegenslag. Door een enorme schuld uit het verleden komt ze zelfs met haar kinderen op straat te staan. Huyla moet haar kinderen noodgedwongen onderbrengen bij haar ouders, en leeft zelf gedurende tien maanden in een auto.

The Hollies Familie

Volg jij De Hollies? The Hollies Familie – die je kent van YouTube – doen nu ook mee aan Steenrijk, straatarm. Het gezin van familieloggers Mike en Natasja ruilt van leven met Samantha en haar tienjarige dochter Shirley.

Natasja Langelaar en Mike Holla

Mike Holla en Natasja Langelaar vormen een gelukkig gezin met hun twee dochters Beau Bella en Jackie Jess. Mike Holla runt een eigen bedrijf in elektrotechniek en Natasja Langelaar is bruidsstyliste. De zaken gaan voorspoedig. Het gezin heeft een mooi leven; ze reizen graag naar mondaine bestemmingen. Ook gaat er flink wat geld naar de hobby van de meiden, shoppen.

Samantha en Shirley

In Den Haag worden de eindjes aan elkaar gebreid door Samantha en dochter Shirley (10) die samen in een flat wonen. Samantha heeft veel tegenslag gehad in haar leven; ze heeft een onveilige jeugd gehad en komt er tijdens de zwangerschap van Shirley achter dat ze een progressieve, genetische bindweefselafwijking heeft. Ze kan haar werk als beveiliger niet meer doen en de schulden stapelen zich op. Hoe zal het voor Samantha zijn als ze een week lang volmondig ‘ja’, in plaats van ‘nee’, tegen haar dochter kan zeggen?

Ruud Schoone en Jorg Braat

Ruud Schoone en Jorg Braat wonen in een imposante villa. De villa is door de mannen bijzonder smaakvol ingericht, want interieurstyling is hun vak. Bovendien hebben ze daar ook hun vermogen mee vergaard. Inmiddels zijn ze met vervroegd pensioen en willen ze vooral genieten. Deze bourgondiërs eten graag een hapje buiten de deur, reizen veel en zijn dol op shoppen. Hoe is het voor Ruud Schoone en Jorg Braat als zij het werk van Ilona overnemen in de plaatselijke supermarkt?

Ilona, Demano en Mila

Een luxe leven is voor alleenstaande moeder Ilona iets waar zij alleen maar van kan dromen. Ze woont met haar twee kinderen Demano (9) en Mila (5) in een sociale huurwoning. Ilona werkt in de plaatselijke supermarkt als caissière, maar het is moeilijk om het hoofd boven water te houden met een weekbudget van slechts 50 euro per week. Gaan Ilona en haar kids zich thuis voelen in de riante villa van Ruud Schoone en Jorg Braat?

Sinclair Simons en Patrick Mulder

We maken in aflevering 5 van Steenrijk, Straatarm seizoen 8 kennis met deelnemers Sinclair Simon en Patrick Mulder, die van leven ruilen met vader en zoon Sauerbier. Sinclair Simon en Patrick Mulder zijn, naast ex-geliefden, ook al jaren zakenpartners. De mannen runnen samen een succesvol creatief evenementen bureau, Buro NSign. Daarnaast hebben ze, door slim te investeren, extra kapitaal opgebouwd, waardoor ze een goed leven kunnen leiden. Het zijn echte ‘gemaksdieren’. Hun Hilversumse villa is recent geheel gerenoveerd en naar eigen smaak ingericht. Kunnen Patrick en Sinclair hun draai vinden in een huis dat van minder gemakken is voorzien dan hun eigen optrekje.

Familie Sauerbier

De sociale huurwoning van vader en zoon Sauerbier is klein en vertoont veel gebreken. Geld om het huis op te knappen is er niet. Van de tachtig euro die ze per week te besteden hebben, kunnen ze net rondkomen. Vader Sauerbier is volledig afgekeurd, nadat hij kort achter elkaar twee hersenbloedingen kreeg. Hij besluit niet bij de pakken neer te zitten en stort zich op een nieuwe hobby: radio maken. Voelen vader en zoon Sauerbier zich thuis in het mondaine Gooi?

Nu is er na de uitzending met de familie Sauerbier wel veel commentaar via social media. Zo zou de vader geen Richard heten, maar Ferry. Zijn zoon heet geen Alex maar Richard jr. Familieleden van de man (dochter Merlissa en zus Gusta) noemen de vader een pathologisch leugenaar en profiteur. Hij schijnt aan de dure duivensport te doen en ook gewoon op dure vakanties te gaan. Zo lezen we in de Facebook-comments, die RealityFBI deelt. Wat er precies waar is, durven wij natuurlijk ook niet te zeggen. Maar dat er iets aan de hand is, blijkt wel als er zoveel reacties volgen.

Lorraine Bruijn & Merve

Aflevering 4 – In de sprookjesachtige Turkse hoofdstad Istanbul woont de Nederlandse Lorraine Bruijn. Lorraine is in Turkije een ware tv-persoonlijkheid, en graag geziene gast in talkshows. Lorraine haar optrekje is een prachtig penthouse, dat uitkijkt over de historische binnenstad. Haar collega én beste vriendin Merve is hier kind aan huis. Sinds twee jaar runt Loraine een zeer goedlopende bedrijf in de cosmetisch chirurgische branche (Glow Up Instanbl).

In een gezellige volksbuurt in het Friese Leeuwarden wonen de 44-jarige Christa en haar dochter Mandy. Ondanks het feit dat ze op bijstandniveau leven, zijn ze gelukkig en proberen ze alles uit het leven te halen wat er in zit. De afgelopen jaren zijn door privé-omstandigheden en ziekte heftig geweest voor moeder en dochter. Lukt het de luxepoezen uit Istanbul Lorraine Bruijn en Merve om op de centjes te letten in het hoge noorden? En kunnen Christa en Mandy alle zorgen achter zich laten in de Turkse metropool?

Jaimy Dorenbosch en Mira Soeteman

Aflevering 3 – Influencers Jaimy en Mira waren het regenachtige Amsterdam zat en besloten samen hun droom te verwezenlijken in het zonovergoten Zuid-Spanje. Inmiddels runt Jaimy een succesvol vastgoedbedrijf en zijn verloofde Mira helpt hem achter de schermen met de marketing. Het stel leeft een extravagant leven en woont in een schitterend huis met zwembad en buitenbioscoop en willen hun mooie leven dolgraag delen met een ander gezin dat het financieel zwaar heeft.

Lianne Bessels heeft het financieel erg moeilijk. Ze is alleenstaand en moet haar drie dochters Lizzy, Isabella en Soraya onderhouden. Door ernstige gezondheidsproblemen is Lianne afgekeurd en moet ze rondkomen van een minimale uitkering. Wekelijks houdt ze €50,- over om van te leven. Kleding wordt onderling gedeeld en leuke uitjes zitten er niet in. Hoe zal het voor Lianne en haar dochters zijn om voor het eerst naar het buitenland te gaan en te baden in weelde? En hoe gaan Jaimy Dorenbosch en Mira Soeteman rondkomen van slechts €50,-?

Frankie en Amber den Ridder

Aflevering 2 – De 25-jarige Frankie den Ridder runt samen met zijn zakenpartner en influencer MoBicep (Mohamed Lemhadi) een goedlopend bedrijf in voedingssupplementen. Samen met zijn verloofde Amber woont hij in een riante villa in het Belgische Meerle en er is zelfs een baby op komst. Amber heeft een belangrijke functie in het bedrijf van haar vader en zo komt er maandelijks meer dan genoeg geld in het laatje. Het stel heeft een extravagante levensstijl.

In het Brabantse plaatsje Rijen wonen Michael en Samantha met hun vier kinderen Jaco, Jason, Jamilla en Jichelle. Door gezondheidsproblemen van Michael en Samantha belandt het gezin in de schulden en hun bewindvoerder maakt er ook een nog eens potje van. Met z’n zessen moeten ze rondkomen van €100,- per week. Hoe zullen de Hoefmansjes een week ervaren waarin alles kan en een keer geen ‘nee’ gezegd hoeft te worden? En hoe houden Frankie en Amber zich staande zonder alle luxe om zich heen?

Christie Albai en Ferrah Simsek

Aflevering 1 – Christie en Ferrah zijn échte ondernemende powervrouwen. Ferrah heeft Turkse roots en bezit een schitterende villa in het chique deel van Izmir. De dames zijn actief in crypto, vastgoed en coaching en zijn daar erg succesvol in. Zowel Christie als Ferrah houden van luxe tripjes, laten hun kleding op maat maken en dragen altijd hoge hakken. Ze willen weten hoe het is om back to basic te gaan en gunnen een ander gezin een mooie week in Turkije.

In een kleine woning in Lelystad woont de familie Elisabeth, bestaande uit de vader Maikel, moeder Wienanda en hun meiden Latisha, Chady en Shumaila. Door tegenslagen belandden ze in de schulden. Alhoewel alles inmiddels is afbetaald, moet het gezin onder bewind blijven en leven ze nu van €110,- per week. Ondanks de financiële zorgen is het is het een vrolijk, hecht gezin. Hoe zal het voor de familie Elisabeth zijn om een week te vertoeven aan de Turkse Rivièra? En hoe zullen Christie en Ferrah het leven ervaren zonder luxe om zich heen?

Steenrijk, Straatarm België

Wist je dat er ook Steenrijk, Straatarm in België zijn gemaakt. Steenrijk Straatarm België werd in Nederland zelfs uitgezonden op NET5. Helaas zijn de afleveringen in België niet meer terug te kijken; wel zijn een aantal nog te zien via KIJk.n. Hier vind je bijvoorbeeld ook Steenrijk, straatarm seizoen zeven.

Foto: Still Steenrijk, Straatarm aflevering 4 met deelnemers Lorraine Bruijn en Merve via KIJk.nl.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 mei 2023 /