Deelnemers De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland (2023)

De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland is sinds woensdag 31 mei 2023 te kijken bij Videoland en RTL5. In dit programma nemen de vier aller-allerslechtste oud-finalisten uit de afgelopen jaren nogmaals achter het stuur plaats. Ontdek hier alles over De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland deelnemers. Je kunt het programma om 20.30 uur kijken bij RTL5.

De Beste Slechtste Chauffeur Van Nederland (2023)

De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland is een spin-off van De Slechtste Chauffeur van Nederland, waar we de afgelopen weken al naar konden kijken op RTL5 en Videoland. In dit nieuwe programma krijgen vier van de aller-allerslechtste oud-finalisten van de afgelopen jaren een tweede kans. Waar De Slechtste Chauffeur van Nederland stopt, gaan presentator John Williams (die je ook kent als acteur uit Blauw Blauw*) en vier rij-instructeurs nu verder in een poging deze rampzalige chauffeurs om te turnen tot veilige weggebruikers. Het wordt een complete heropvoeding, met als ultieme spanningsboog: slagen ze na al die extra inspanningen opnieuw voor hun praktijkexamen?

Rijexamen Keizer Karelplein Nijmegen

Wie van de kandidaten weet zichzelf te verbeteren en slaagt uiteindelijk voor het Grote Rijexamen in Nijmegen, met op de route het gevreesde en onoverzichtelijke Keizer Karelplein? Wie kan zich uiteindelijk kronen tot: De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland?

Deelnemers De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland

Ze hebben allemaal hun rijbewijs, maar toch raken ze standaard auto’s bij het inparkeren, zien ze continu fietsers over het hoofd, of durven ze überhaupt nooit te rijden: voor deze Slechtste Chauffeurs van Nederland is er sinds hun deelname aan het programma weinig veranderd aan hun rijstijl. De deelnemers zijn Andy Kamp, Wassima, Bradley Schellekens en Rieki.

Winnaars Slechtste Chauffeur van Nederland

Andy Kamp won De Slechtste Chauffeur van Nederland 2023. Zowel Wassima als Bradley Schellekens zagen we in De Slechtste Chauffeur van Nederland 2022. Riekie is de winnares van De Slechtste Chauffeur van Nederland 2021. In dat seizoen maakten we al kennis met Bradley Schellekens. Hieronder lees je meer over De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland deelnemers.

Andy Kamp

Na 15 keer theorie- en 9 keer praktijkexamen is deze kersverse winnaar van De Slechtste Chauffeur van Nederland naar eigen zeggen met puur geluk en tot frustratie van zijn toenmalige instructrice geslaagd. Op de weg heeft hij de auto, en zichzelf echter totaal niet onder controle. We zien Andy Kamp (22) naast rij-instructrice Fatima Khallouki.

Andy Kamp bakt ieder najaar oliebollen op de woonboulevard in Almelo in zijn oliebollenkraam. In 2022 werd zijn kraam gekozen tot de ‘lekkerste oliebollen van Almelo’. Daarnaast heeft hij ook een kledingzaak. Dat Andy Kamp grote kanshebber was om aan te schuiven bij de allerslechtste chauffeurs van Nederland, bleek tijdens afgelopen seizoen toen hij crashte met bijrijder Dominique (die vervolgens niet meer bij hem in de auto durfde).

Wassima

Waar ze grote stappen maakt in haar studie, komt het autorijden van de 24-jarige Wassima, die met overtuiging het seizoen won, maar niet van de grond. Ondanks dat ze graag zelfstandig zou willen zijn, en voor haar werk op Schiphol zelfstandig moet kunnen rijden, moet ze daarom tot nu toe steeds met het openbaar vervoer. Wassima wordt begeleid door rij-instructeur Youran van Ark.

Wassima viel in haar seizoen op door de roekeloze, gevaarlijke acties. Ze lijkt absoluut geen feeling voor autorijden te hebben. Met moeite kan ze het stuur van haar auto onder controle houden. En als ze dramatisch rijdt, geeft ze de auto de schuld. Kortom dat Wassima één van de deelneemsters is aan De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland is voor ons geen verrassing.

Bradley Schellekens

Autoschades aan de leaseauto van zijn werk kosten Bradley Schellekens (22) elke maand honderden euro’s. Zijn baas is helemaal klaar met de ongelukken, en dus moet hij alles zelf vergoeden. Een autorit zit voor Bradley vol met frustratie, getoeter, en commentaar op de overige weggebruikers. Bradley Schellekens krijgt de hulp van rij-instructeur Joost Nieuwenburg.

We zagen Bradley Schellekens in zowel 2021 als 2022 in De Slechtste Chauffeurs van Nederland. Daarnaast deed hij mee aan Million Dollar Island. En wist je dat hij een aantal jaar geleden een rugtumor had, waaraan hij geopereerd is? Terwijl hij herstellende was, deed hij examen. Samen met zijn ex Michael was hij ook te zien in Eating With My Ex: Going Dutch seizoen 2.

Riekie

Toen Rieki (69) werd opgegeven voor De Slechtste Chauffeur van Nederland had ze al bijna 40 jaar geen auto meer gereden en ook na haar deelname verandert er helaas weinig, ze blijft ver weg van het stuur en heeft weinig zelfvertrouwen op de weg. Riekie wordt tijdens De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland bijgestaan door rij-instructrice Henny van Deventer

Riekie zagen we samen met haar nichtje Shelly tijdens haar eerste deelname aan de slechtste chauffeurs in 2021. Die gilde het regelmatig uit naast deze oude brokkenpiloot.

Rij-instructeurs

In De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland worden de deelnemers bijgestaan door vier rij-instructeurs. Dat zijn Fatima, Henny, Joost en Youran. Ook zij maken kans op een prijs, namelijk de Gouden L voor beste instructeur. Hieronder stellen we ze aan je voor.

Fatima Khallouki (Rijschool A tot Z)

Instructrice Fatima Khallouki (33) is een echte doorzetter en hoopt Andy te helpen de schaamte aan de kant te kunnen zetten. Volgens haar kan iedereen autorijden, en lukt het ook Andy uiteindelijk om zijn doel te behalen: zelfstandig naar de plekken rijden waar hij met zijn oliebollenkraam staat. Fatima Khallouki is rij-instructrice van Rijschool A to Z.

Henny van Deventer

Instructrice Henny van Deventer is met haar zeventig jaar een oude rot in het rijvak. Henny zegt graag waar het op staat en gaat er graag helemaal voor. Ze vindt het prachtig dat ze Rieki kan helpen zichzelf te overwinnen, met als uiteindelijke doel: een zelfstandige rit inclusief het invoegen en rijden op de snelweg. Henny van Deventer kun je kennen van Autorijschool van Deventer uit Driehuis en IJmuiden. Henny geeft al sinds 1982 autorijles en haar dochter Vera van Deventer doet dat sinds 2011.

Joost Nieuwenburg

Voor rijdocent Joost Nieuwenburg (42) is het daarom hoog tijd om hem een spiegel voor te houden. Hij heeft veel geduld, maar wederzijds respect is enorm belangrijk voor hem. Samen gaan ze voor de winst, maar belangrijker: ervoor zorgen dat Bradley’s moeder niet meer angstig is, wanneer ze weet dat Bradley aan het rijden is.

Youran van Ark

Wassima heeft altijd een antwoord klaar, soms tot frustratie van rijinstructeur en ex-militair Youran van Ark (41). Met zijn jarenlange ervaring, onder andere in circuittrainingen, heeft hij een uitgesproken visie. Streng en duidelijk, maar altijd met het doel van Wassima voor ogen.

De Beste Slechtste Chauffeur Van Nederland kijken

Zien hoe de deelnemers het er vanaf brengen in De Beste Slechtste Chauffeur Van Nederland? Dat kan vanaf woensdag 31 mei wekelijks om 20.30 uur bij RTL 5. Op Videoland kun je een week vooruit kijken; daar zijn dan ook al meteen twee afleveringen te vinden.

Inhoud afleveringen De Beste Slechtste Chauffeur Van Nederland

  • Aflevering 1 – We zien dat de deelnemers kennismaken met hun instructeur en meteen flink wat meters gaan maken. Dat gaat niet bij iedereen even voorspoedig.
  • Aflevering 2 – Wassima lijkt met haar instructeur te willen breken en de instructrice van Rieki denkt niet dat zij ooit nog leert schakelen. Met Andy en Bradley gaat het al nauwelijks beter. Komt er ooit een Beste Slechtste Chauffeur? Tegelijkertijd staat het eerste tussentijdse examen op de agenda.
  • Aflevering 3 – Na de dramatische serie bijzondere verrichtingen van vorige week, lijken nu de eerste succesjes op komst. Moet ook wel, want volgende week staat het Grote Rijexamen al op het programma. Om moedeloos van te worden, vindt instructrice Fatima. Haar pupil Andy let voor de zoveelste keer op andere dingen dan het verkeer.
  • Aflevering 4 – Het is de beslissende week. Wassima, Bradley, Andy en Rieki doen het Grote Rijexamen. Zal er na al die lessen iemand slagen? En wie wordt dan De Beste Slechtste Chauffeur? En welke instructeur mag zich de beste rij-instructeur noemen? Welkom in Nijmegen, waar de vier chauffeurs zullen afrijden. En ja, het gevreesde Keizer Karelplein is opgenomen in de route.

Recensie De Beste Slechtste Chauffeur Van Nederland

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind De Beste Slechtste Chauffeur Van Nederland misschien nog wel een leuker programma dan De Slechtste Chauffeur van Nederland, waar we de deelnemers voor het eerst leerden kennen. Waar dat programma toch ook een hoog amusementsgehalte heeft (en er vaak wordt gesuggereerd dat de deelnemers toch acteurs moeten zijn), daar zie je nu echt hoe beroerd ze daadwerkelijk rijden. Maar ook wat een rijinstructeur allemaal doet om iemand beter te leren rijden. Ik vond vier afleveringen dan ook te weinig.

Winnaar De Beste Slechtste Chauffeur Van Nederland

Toch heb ik ook een minpuntje. Als je aflevering 4 – de finale van De Beste Slechtste Chauffeur Van Nederland kijkt – dan krijg je als kijker toch het gevoel dat een andere deelnemer winnaar had moeten worden. Zonder te spoilen: die persoon leek in de montage, zoals we die als kijker zagen, in ieder geval beter te rijden als de huidige winnaar van De Beste Slechtste Chauffeur Van Nederland. Wat de winnende rij-instructeur betreft, daar zou je ook vraagtekens bij kunnen zetten. Ben heel benieuwd hoe jullie dat vinden, laat je reactie achter in onze Facebook-groep (link hieronder).

Foto: Tom Cornelissen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 juni 2023 /