Terug naar de kust met Koen De Bouw op tv

De Nederlandse film Terug naar de kust met Koen De Bouw wordt vanavond (vrijdag 17 maart 2023) om 22.38 uur uitgezonden op NPO3. In deze thriller – naar het boek van Saskia Noort – speelt Linda de Mol de hoofdrol.

We plaatsten dit bericht eerder al op VlaamsKijken, maar hebben het op vrijdag 17 maart bijgewerkt, omdat de film nu weer op tv komt.

Verhaal Terug naar de kust

De alleenstaande moeder Maria Vos (Linda de Mol*) wordt na een abortus door een onbekende met de dood bedreigd. Ze vlucht met haar kinderen naar haar voormalig ouderlijk huis aan de kust, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter*) . Tijdens het winterse verblijf in de villa wordt Maria geconfronteerd met het psychiatrisch verleden van haar moeder. En terwijl haar omgeving steeds meer aan Maria’s geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij…

Cast Terug naar de kust

De opvallendste naam in de cast is natuurlijk Koen De Bouw. Hij neemt de rol van Harry voor zijn rekening. Maar verder zien we naast Linda de Mol en Ariane Schluter ook Daan Schuurmans, Pierre Bokma, Huub Stapel, Kimberley Klaver en Stefan de Walle.

Koen De Bouw

Over Koen De Bouw hebben wij op VlaamsKijken natuurlijk al het een en ander geschreven. Klik hier voor het Koen De Bouw-overzicht. Ik heb erg genoten van zijn rol in de Nederlands-Vlaamse serie Red Light van Carice van Houten en Halina Reijn. Nu is het wachten op producties als Cover, Alter Ego en The Last Front.

Acteurs en actrices in Terug naar de de Kust

Maar ook de andere acteurs en actrices uit Terug naar de Kust zijn voor zowel de Vlaamse als Nederlandse volgers geen onbekende. Ik zet ze kort op een rijtje.

  • Linda de Mol is niet alleen presentatrice en bladenmaakster (waarover ze vertelde in #eerlijkefoto), maar ook actrice en talkshowhost.
  • Ariane Schluter was onder andere te zien in Instinct met Carice van Houten en in Niemand in de stad.
  • Daan Schuurmans zag je onder andere in Vliegende Hollanders, maar je kunt hem ook kennen uit Mocro Maffia. Recent zag je hem als verteller in Het verhaal van Nederland. Momenteel werkt hij aan Het Boek van Alle Dingen. En als ik het goed begrepen heb, komen er ook meer series in de lijn van Het verhaal van… Wist je trouwens dat dat ook in België een succes is in de versie met Tom Waes. Hier lees je meer over Het verhaal van Vlaanderen.
  • Pierre Bokma hoorde je in de podcast Gothrecht, maar je zag ‘m natuurlijk ook in De Patrick met Kevin Janssens en in de serie Jos. Verder komen er diverse producties aan waar ik erg benieuwd naar ben, zoals The Chapel, Wil en De Joodse Raad.
  • Huub Stapel ken je uit de Nederlandse Netflix-film Ferry (over de jonge jaren van Undercover Ferry Bouman). Hier lees je alles over de cast en verhaal van Ferry (Netflix). Maar je kent hem natuurlijk ook van Flikken Rotterdam en verschillende tv-programma’s. Als je hier klikt, ontdek je alles wat wij de afgelopen tijd over Huub Stapel hebben geschreven .
  • Kimberley Klaver kennen de Vlaamse kijkers natuurlijk uit Crimi Clowns, maar je zag haar ook in de film Verliefd op Ibiza. Wist je dat ze een zus is va Melody Klaver, die je kent uit Incognito.
  • Stefan de Walle zag je bijvoorbeeld in de Nederlandse versie van Niks te melden en in de tv-serie Tweede Hans.

Will Koopman

Terug naar de kust is de eerste bioscoopfilm van regisseuse Will Koopman. Je kent haar ook van de hitserie Gooische Vrouwen en de Familie Kruys. Maar wist je dat ze ook de regie van Oogappels doet? Haar laatste film is April, May en June.

Saskia Noort

Terug naar de Kust is gebaseerd op het verhaal van Saskia Noort. Dat geldt ook voor De Eetclub waar we eerder al over schreven. En wat denk je van de nieuwste Saskia Noort boekverfilming Stromboli? Dit boek (Bonuskind) van Saskia Noort is trouwens ook een aanrader; zou ik ook een goede voor een verfilming vinden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 maart 2023 /