De Eetclub vanavond op tv

De eetclub – naar het boek van Saskia Noort – wordt vanavond (dinsdag 27 oktober 2020) om 20.30 uur uitgezonden op SBS 9. Een Nederlandse film met daarin de nodige bekende gezichten. Meer over de film en de cast van De eetclub lees je hier.

Verhaal De eetclub

Karen (Bracha van Doesburgh) en Michel (Mark van Eeuwen), begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar en voor elkaar.

Karen ontdekt dat vooral Simon (Thom Hoffman), de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen…

Cast De eetclub

De cast van De eetclub telt de nodige bekende Nederlandse acteurs en actrices. Denk aan Bracha van Doesburgh, Thom Hoffman, Angela Schijf, Birgit Schuurman, Halina Reijn, Mark van Eeuwen, Peter Paul Muller, Irma Hartog, Mattijn Hartemink, Bas Keijzer en Romana Vrede. Over veel van deze acteurs en actrices heb ik de afgelopen tijd op VlaamsKijken al iets geschreven. Ik zet het even voor je op een rijtje.

  • Bracha van Doesburgh: is te zien in de Nederlands-Vlaamse kerstfilm De Familie Claus (30 november op Netflix).
  • Angela Schijf kennen we natuurlijk allemaal uit de Nederlandse Flikken-spin off, maar je zag haar laatst op tv ook in Ik ook van jou. Wist je dat ze getrouwd is met de Vlaamse acteur Tom van Landuyt?
  • Thom Hoffman, Birgit Schuurman en Bas Keijzer zijn te zien in de nieuwe Baantjer.
  • Halina Reijn: speelt één van de drie hoofdrollen in de Vlaams Nederlandse serie Red Light, die ze met Carice van Houten bedacht. Hier lees je er alles over en check je de eerste beelden.
  • Mark van Eeuwen: is vooral achter de schermen actief. Hij is bijvoorbeeld producent van De Slag om de Schelde met Mathijs F. Scheepers.
  • Peter Paul Muller: zag je in Morten met Joke Devynck en natuurlijk in All Stars & Zonen.
  • Mattijn Hartemink: is naast Tom Vermeir te zien in de film Porselein.

Makers

Robert Jan Westdijk heeft deze film geregisseerd. Je kunt hem ook kennen van de films Zusje, Phileine zegt sorry en Waterboys. Marjam Lammer schreef samen met Westdijk het scenario. Edwin van Meurs is de verantwoordelijke producent.

Saskia Noort

Voor de liefhebbers van Saskia Noort: haar nieuwste boek ‘Bonuskind‘ is ook absoluut een aanrader! Die zou ik ook wel als film willen zien.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 oktober 2020 /