Alles over de film I Don’t Wanna Dance | cast en verhaal

De film I Don’t Wanna Dance van regisseur Flynn von Kleist naar het scenario van Jeroen Scholten van Aschat wordt vanavond – vrijdag 24 februari 2023 – om 22.39 uur uitgezonden op NPO3. Joey (15) moet besluiten of hij uit de destructieve dans met zijn moeder stapt of bij haar blijft, ten koste van zijn eigen geluk. Een waargebeurd verhaal, verteld en gespeeld door de jongen die het meemaakte. In de cast van I Don’t Wanna Dance onder andere Yfendo van Praag, Romana Vrede en Daniel Kolf.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op donderdag 25 november 2021; we hebben het een update gegeven op vrijdag 24 februari 2023.

I Don’t Wanna Dance

Na twee jaar bij hun tante gewoond te hebben worden de vijftienjarige Joey (Yfendo van Praag) en zijn jongere broertje tot hun grote vreugde teruggeplaatst bij hun moeder (Romana Vrede). Aanvankelijk gaat alles goed: het huis is opgeruimd, de koelkast gevuld, Daphne heeft werk en Joey vindt zijn draai bij een dansgroep. Het belooft een mooie zomer te worden. Maar het gezinsgeluk komt al snel onder druk te staan wanneer Daphne terugvalt in haar oude patronen. Joey zet alles op alles om jeugdzorg buiten de deur te houden, maar hoe lang houdt hij deze destructieve dans met zijn moeder nog vol, ten koste van zijn eigen geluk?

Cast I Don’t Wanna Dance

De cast van I Don’t Wanna Dance wordt gevormd door Yfendo van Praag, Romana Vrede, Daniël Kolf, Eliyah De Randamie, Chardonnay Vermeer, Sean William Bogaers, Aisa Winter, Benjamin Vlijt, Trinity Jade O’Brien, Lilith Vermeulen, Mike Reus en Genasario Koorndijk. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij zitten hier een hoop onbekende namen bij. Alleen Romana Vrede en Daniël Kolf ken ik van eerdere producties. Tijd dus voor een overzicht.

Yfendo van Praag

Yfendo van Praag is de hoofdrolspeler uit I Don’t Wanna Dance; het verhaal is mede op zijn leven gebaseerd. Regisseur Flynn von Kleist leerde de jonge acteur kennen toen hij twaalf was en nog op de basisschool zat. Hij maakte over de scholier de documentaire Omdat ik Yfendo heet. Zijn ingewikkelde thuissituatie kwam toen al aan bod. Later volgde de korte fictiefilm Kraaiennest, die als een voorstudie diende voor I Don’t Wanna Dance.

Romana Vrede

De ervaren actrice Romana Vrede speelt de rol van moeder in I Don’t Wanna Dance. Je zag haar eerder bijvoorbeeld in de telefilm De Zitting, in de voorstelling De eeuw van mijn moeder, in de serie The Spectacular en in Onze Straat. In 2018 zag je haar als Rita Ligtveld in Moordvrouw. Ze debuteerde op tv in 2000 in de serie De geheime dienst.

Daniël Kolf

Daniël Kolf zag je bijvoorbeeld in de tv-serie Pottenkijkers en Moedermaffia (op Videoland). Maar je kunt hem ook kennen als Tony uit de Netflix-film Forever Rich. Verder speelde hij rollen in webseries Koeriers en Edelfigurant, in De Libi en denk ook aan Lieve Mama en Nieuw Zeer.

Aisa Winter

Aisa Winter, die we in I Don’t Wanna Dance zien als Tante Rita, heeft al heel wat rollen op haar naam staan. Zo zag je haar recent nog in Onze Straat-aflevering Lois Lane. Maar je kunt haar ook kennen als Billie Tiendalli uit de Vlaamse serie Witse. Verder zag je haar onder andere in de film Tuintje in mijn hart. Op IMDB zie ik bij Upcoming de titel Kiddo staan.

Mike Reus

In deze film speelt Mike Reus de rol van Michael. Op dit moment is hij te zien in het tweede seizoen van NOOD en De Stamhouder. Recent zag je hem verder bijvoorbeeld in Sleepers, Het Gouden Uur, Rampvlucht, en BuZa. Recent zag je hem verder bijvoorbeeld als Marius Damme in Vliegende Hollanders, als kampcommandant Mulder in De Oost of – al wat langer geleden – als Krijn Albers in Grenslanders. En dat zijn nog maar een paar titels; in de afgelopen jaren – je zag hem in 1992 voor het eerst in Zeg ‘ns Aaa – heeft hij vele rollen gespeeld.

Acteurs en actrices

Maar er zijn ook diverse acteurs en actrices die debuteren in I Don’t Wanna Dance. Denk bijvoorbeeld aan Chardonnay Vermeer, die Roxan speelt. Of aan Eliyah de Randamie, die in de huid kruipt van Ricardo. Dit geldt ook voor Trinity Jade O’Briën, die we leren kennen als Carmen, en Lilith Vermeulen alias Frouwkje. Ook voor Oom Kenneth – gespeeld door Benjamin Vlijt – is dit zijn eerste rol. Net als voor Genasario Koorndijk (Gena) Sean William Bongaers – Julian – zag je eerder voorbij komen als rasta-jongen in Sneekweek. Diyah Salem die Daniël speelt, zag je bijvoorbeeld in Meskina en Gtst.

Makers

I Don’t Wanna Dance is geregisseerd door de jonge filmmaker Flynn Von Kleist. Op dit moment werkt hij aan De Sneeuwman en aan Psychology of Con Artists. Jeroen Scholten Van Aschat schreef het scenario van deze film. Dat deed hij eerder ook voor De Libi en Netflix-film Forever Rich. Wist je dat hij ook twee afleveringen van Fenix schreef?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 februari 2023 /