Kerstmenu 2022 van Jeroen Meus in Dagelijkse Kost

Jeroen Meus biedt vanaf vanavond (maandag 19 december 2022) om 18.15 uur op Eén in Dagelijkse kost inspiratie voor je kerstmenu. Jij kunt het perfecte vijfgangen menu op tafel zetten met de tips van deze tv-kok, die iedere avond een nieuwe gang toont. Zin om het Nationale kerstmenu 2022 te koken? Via VRT MAX kun je alle afleveringen ook rustig terug kijken.

Nog op zoek naar een leuk kerstcadeau (voor jezelf)? Wat dacht je van de Dagelijkse Kost scheurkalender 2024

Nationale Kerstmenu België 2022

Tradities zijn er om in ere te houden. Daarom inspireert Jeroen Meus ook dit jaar de kijkers met zijn Nationale Kerstmenu 2022. Van maandag 19 december tot en met vrijdag 23 december, haalt hij in Dagelijkse kost alles uit de kast voor een feestelijk, maar haalbaar vijfgangenmenu vol Dagelijkse kerstkost waarmee je iedereen aan tafel krijgt. Zo kan elke Vlaming een extra kerstig feestmenu op tafel zetten waar de gezelligheid van afdruipt.

Menu voor Kerst 2022 van Jeroen Meus

  • Maandag 19 december: Rolletjes met Cobourg en knolselder, krokante bloemkool met Oosterse dipsaus en mosseltjes in rode curry.
  • Dinsdag 20 december: Gravad lax van zalm met rode biet, tartaar van rode biet, crème van geitenkaas en verse brioche.
  • Woensdag 21 december: Noordzeeviskroketje met gefruite peterselie en grijze garnalen.
  • Donderdag 22 december: Kalkoenrollade gevuld met groene kool, appel met veenbes, gebraiseerd witloof, knolseldercrème, kroketten en cognacsaus.
  • Vrijdag 23 december: Kokoscake met citroenvulling en witte chocolade.

De afleveringen zijn terug te kijken via VRT MAX. Vanuit België gaat dat heel eenvoudig; wil je vanuit Nederland of een ander land kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding.

Inspiratie kerstmenu

Wil jij met kerst andere gerechten aan je bezoek presenteren, dan kun je hier nog meer inspiratie vinden: Kerstmenu 2023, Kerstmenu 2020 en Kerstmenu 2021. Daarnaast heeft Jeroen Meus natuurlijk ook al tal van kookboeken geschreven, zodat je sowieso bij deze kok aan het juiste adres bent voor inspiratie.

Dagelijkse winterkost

Daarna trekt Jeroen Meus de deuren van zijn keuken in Leuven toe. Toch zal er geweldig gekookt worden tijdens de kerstvakantie vanuit de Ardennen, want de chefkok brengt twee weken lang heerlijke Dagelijkse winterkost. Op het menu staat onder andere tompoes met mascarponemousse, banaan en chocolade; parelhoen ‘au vin’ met rode kool en gebakken appelen; en risotto met gamba en courgette. Dagelijkse winterkost is te kijken vanaf maandag 26 december – twee weken lang – om 18.15 uur op Eén.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2022 /