De Allerslimste Mens ter Wereld deelnemers starten!

De Allerslimste Mens ter Wereld deelnemers starten vanavond – maandag 5 september – om 21.00 uur in het jubileumseizoen op Play4 en GoPlay.. Jeroom, Ella Leyers en Jonas Geirnaert zijn de eerste deelnemers van De Allerslimste Mens ter Wereld 2022.

De Allerslimste Mens ter Wereld 2022

Dokter Geert Meyfroidt kroonde zich nog niet zo heel lang geleden als De Slimste Mens ter Wereld, maar Erik Van Looy en de zijnen laten hem niet op zijn lauweren rusten en verwachten hem ook voor de nieuwste editie. Een jubileumviering! Want voor het twintigste seizoen gaat het programma in het najaar van 2022 op zoek naar De Allerslimste Mens ter Wereld. Het spelersveld wordt samengesteld uit de beste deelnemers van de vorige tien seizoenen met titanen en titaniden. Eigenlijk, zoals we dat ook in Nederland zagen bij de All Stars-editie.

Wist je dat je op GoPlay ook kunt kijken naar De Slimste Mens 20? Dit is echt een aanrader!

De Allerslimste Mens ter Wereld kijken

De Allerslimste Mens ter Wereld is dagelijks – vanaf maandag 5 september – om 21.00 uur (na De Tafel van Vier) te kijken op Play4 en GoPlay. Wil je dat vanuit Nederland doen, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België kunt zetten, zodat je de aflevering gewoon kunt kijken op GoPlay.

De Allerslimste Mens ter Wereld deelnemers

Wie van de deelnemers is de allerslimste mens ter wereld? Wie dissecteerde het allerbest de afgelopen seizoenen van De Slimste Mens Ter Wereld in België en heeft de meest geniale kwisvraagvisioenen? Wie​ o ​wie wordt de kampioen der kampioenen? Er zijn in ieder geval 33 kanshebbers, waarbij Jonas Geirnaert, Ella Leyers en Jeroom de aftrap verzorgen.

Jonas Geirnaert

Is het misschien jolige Jonas Geirnaert? “Nee! Ik heb een peuter van twee en een baby van een half jaar oud thuis, maar ik gebruik wél al mijn vrije momenten om me voor te bereiden op de quiz, zijnde van 21u59 ’s avonds tot ik ga slapen om 22u00”, aldus Jonas Geirnaert.

Ella Leyers

Is het misschien opperrecordhoudster Ella Leyers? “Nee! Ik denk dat Jonas wint. Sinds we samen Over De Oceaan hebben gezeild weet ik namelijk dat die man een wandelende encyclopedie is. En een atlas! En ook heel heel grappig. Mezelf zie ik dit seizoen geen achttien deelnames halen. Maar dat is ook niet erg, want ik beleef al bijzonder veel plezier in De Ideale Wereld, vertelt Ella Leyers, die we inmiddels kennen als actrice, presentatrice en quizkampioen.

Jeroom

Of is het misschien – snorrig soms knorrig-Jeroom? “Nee! Ik gok op alles en iedereen met de achternaam Leyers. Die familie is een topkandidaten-fabriek. Zelfs hun hond zou waarschijnlijk in de finaleweken geraken. Ikzelf heb me helemaal niet voorbereid en wil toch heel graag winnen. Ik ga het verschil dus vooral met de doe-vragen moeten maken”, aldus Jeroom, die momenteel met Philippe Geubels werkt aan Last One Laughing in Nederland.

Deelnemers De Allerslimste Mens ter Wereld 2022

De 33 deelnemers aan De Allerslimste Mens ter Wereld 2022 zijn:

 • Lieven Scheire – winnaar seizoen 2019 met 8 deelnames en zeven gewonnen deelnames. Hij wordt omschreven als de ‘allertrotste nerd’.
 • Tom Waes – winnaar seizoen 2015 met 11 deelnames en zes gewonnen deelnames. Zijn omschrijving? De ‘allermeeste kennis van aardrijkskunde’, dankzij zijn programma Reizen Waes.
 • Ella Leyers – deed mee aan seizoen 2020 en speelde maar liefst 18 keer, waarvan ze zeven deelnames won. Ze heeft de ‘allerallerallermeeste deelnames ooit’.
 • Lotte Vanwezemael – zagen we eerder in seizoen 2019 en kennen we van de ‘allerbeste Lion King imitatie’. Ze heeft zes deelnames, waarvan vier gewonnen.
 • Boris Van Severen – heeft in 2018 acht deelnames op zijn naam, waarvan hij er vier won. Hij heeft volgens de programmamakers de ‘allerindrukwekkendste wenkbrauwen’.
 • Dalilla Hermans – speelde in 2018 mee in De Slimste Mens ter wereld en had toen negen deelnames, waarvan vijf gewonnen. Zij heeft de ‘allersnedigste pen’.
 • Liesbeth Van Impe – is volgens de makers van De Allerslimste Mens ter Wereld de ‘allerscherpste hoofdredacteur’. Ze heeft zes deelnames in 2020 op haar naam staan, waarvan ze er vier won.
 • Peter Van de Veire – is de winnaar van seizoen 2018. Hij heeft zes deelnames op zijn naam staan en won er vijf. ‘Allerradst van tong’, is de omschrijving van deze deelnemer aan De Allerslimste Mens ter Wereld 2022. Wat natuurlijk een verwijzing is naar Het Rad.
 • Prem Radhakishun – deed in 2013 mee aan De Slimste Mens ter Wereld. De Nederlander haalde negen deelnames, waarvan hij er twee won. In België omschrijven ze hem als de ‘allerluidste brulboei’.
 • Gert Verhulst – zagen we in seizoen 2014, waarin hij elf keer meedeed en zes keer won. Hij heeft de ‘allermeeste pretparken’ onder de deelnemers van De Allerslimste Mens 2022. Je ziet hem voor de show ook op tv, want hij heeft nu zijn eigen talkshow De Tafel van Vier.
 • Jelle Cleymans – was net als Prem Radhakishun te zien in seizoen 2013. Hij speelde de quiz vijf keer, waarvan hij drie keer won. Ze noemen hem de ‘allerzonnigste spring-in-’t-veld’. Wij schreven eerder over Jelle Cleymans, omdat hij een nieuwe cd heeft uitgebracht met Jonas Van Geel. En recent is ook bekendgemaakt dat hij de hoofdrol zal spelen in de musical Red Star Line.
 • Xavier Taveirne – won in 2017 De Slimste Mens Ter Wereld met zes deelnames, waarvan hij er vijf won. Hij heeft volgens Play4 de ‘allergezelligste achternaam’.
 • Eva De Roo – de radiopresentatrice van Studio Brussel met ‘de allerwarmste stem’ deed mee aan seizoen 2016. Ze speelde maar liefst negen keer, waarvan ze drie keer won. Op dit moment heeft ze haar eerste tv-programma De klim van je leven.
 • Otto-Jan Ham – speelde maar liefst elf keer in De Slimste Mens Ter wereld 2012, daarvan won hij er zeven. Ze omschrijven hem als ‘de allernieuwste rockgod’. Maar voor mij blijft Otto-Jan Ham, natuurlijk de presentator van Campus Cup, Viva La Feta en documentairemaker van Jonny Polonsky.
 • Julie Colpaert – wordt het ‘allerslimste VTM-gezicht’ genoemd. Je zag haar in de show in 2018; ze speelde twaalf deelnames en won er acht. Je kunt haar kennen als journaliste en reporter van VTM Nieuws en Telefacts.
 • Bart Cannaerts – ofwel de ‘allerbeste interim-quizmaster’ – deed in 2012 mee aan de show. Hij speelde vier keer, waarvan hij er drie keer won.
 • Thomas Huyghe – zagen we in 2019 in DSMTW. De ‘allerdroogste tv-archivaris’ deed zes keer mee, waarvan hij vijf keer won. Je kent hem onder andere van Het leven.doc.
 • Jeroom – deed in 2013 mee aan DSMTW, maar kennen we natuurlijk vooral als jurylid. Hij speelde zelf drie keer, waarvan hij twee keer won. Maar anno 2022 zien we hem nog steeds in de show. Hij is het ‘allerlangst blijven plakken’.
 • Olga Leyers – speelde in 2016 mee. We zagen haar elf keer, waarvan ze zeven afleveringen won. Ze werd in seizoen2016 knap derde.
 • Michele Cuvelier – behaalde in 2018 de ‘allerstrafste reeks in de finaleweken’. Ze deed drie keer mee en won tijdens één deelname. In haar tweede aflevering behaalde ze de tot dan hoogste score ooit.
 • Merol – zagen we in De Slimste Mens Ter Wereld 2021 als verliezend finaliste. Ze was toen één van de Nederlandse deelnemers die voor veel reuring zorgde door het zo goed te doen. Merol heeft negen deelnames op haar naam, maar won maar twee keer. Ze is volgens de makers van het programma de ‘allerstijlvolste dassendraagster’.
 • Tine Embrechts – behaalde in 2021 als deelneemster aan DSMTW de ‘allerhoogste score ooit’. Ze speelde maar twee keer, waarvan ze er één won, maar als recordhoudster mag deze actrice natuurlijk niet ontbreken.
 • Astrid Stockman – speelde mee in 2019 en heeft de ‘allermeeste noten op haar zang’. Ze heeft acht deelnames op haar naam staan, waarvan ze er vijf won.
 • Lisa Smolders – deed in 2013 mee aan De Slimste Mens Ter Wereld. Maar liefst acht keer nam ze plaats in de zetels, waarvan ze twee keer won. Deze radiopresentatrice is het ‘allerfijnst om terug te zien’, aldus Play4.
 • Kobe Ilsen – heeft in 2015 meegespeeld en behaalde zeven deelnames, waarvan hij er drie won. Hij wordt omschreven als de ‘allerbeste vriend van Viktor Verhulst’. Maar voor ons blijft-ie toch de presentator van onder andere Over Eten.
 • Gilles De Coster – won in 2013 De Slimste Mens ter Wereld met zeven deelnames en drie keer winst. Hij is de ‘allerpopulairste reisleider’ als presentator van De Mol. Maar laten we ook niet vergeten dat hij boeiende interview-programma’s maakt, zoals Sekswerkers.
 • Rani De Coninck – staat bekend om haar ‘allerstralendste lach’. Ze deed mee in 2018 aan de quiz, waarin ze zes afleveringen te zien was en drie keer won.
 • Geert Meyfroidt is de laatste Slimste Mens Ter Wereld tot nu toe. De intensivist speelde vier keer mee en won één aflevering. Hij is de ‘allerintensiefste allesweter’.
 • Delphine Lecompte – speelde mee in seizoen 2020. Haar omschrijving? Het ‘allervaakst seks met een Moldavische messenslijper’. Juist… Ze heeft zes deelnames op haar naam staan, waarvan drie gewonnen.
 • Joke Emmers – zagen we in seizoen 2017, waarbij de actrice maar liefst acht deelnames op haar naam heeft staan, waarvan ze drie keer won. Actrice Joke Emmers – die je bijvoorbeeld kent uit LEEF en Billie vs Benjamin – was de publiekslieveling van De Slimste Mens in 2017. Haar omschrijving het ‘allerontroerendste afscheid’.
 • Gilles Van Bouwel – won seizoen 2016, waarbij hij tien keer deelnam en zes keer won. Hij is volgens de redactie de ‘allergeniepiste misleider’. Je kunt hem kennen als presentator van Café De Mol.
 • Jonas Geirnaert – zagen we net als Gilles Van Bouwel in seizoen 2016. Hij heeft vier deelnames op zijn naam staan, waarvan drie gewonnen. Zijn omschrijving het ‘allergewenste neveneffect’.
 • Danira Boukhriss Terkessidis – deed mee in seizoen 2015 en haalde vijf deelnamers, waarvan ze er vier won. Ze heeft volgens de redactie de ‘allerlangste voicemail’. Op dit moment is Danira Boukrhriss Terkessidis met twee nieuwe programma’s op tv te zien: De repair shop en – samen met Kobe Ilsen – het nieuwe seizoen van Over eten.

Wil je meer weten over de deelnemers, dan kun je op hun naam klikken of de linkjes die we elders in het tekstje hebben verwerkt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 september 2022 /