Quiz Even Goeie Vrienden met Julie, Jens en deze deelnemers

Julie Van den Steen en Jens Dendoncker zagen we als presentatoren van Even Goeie Vrienden bij VTM. Deze quiz is gewonnen door Paul D’Hoore en Celine Van Ouytsel. Ontdek in dit artikel alles over deze nieuwe Vaamse quiz en de deelnemers aan Even Goeie Vrienden.

Update: dit artikel is 9 december 2022 bijgewerkt met de bekendmaking van de winnaars van Even Goeie Vrienden. Het verscheen voor het eerst online op 14 november 2022.

Even Goeie Vrienden

Vier weken lang, vier avonden per week, nemen negen verrassende BV-duo’s het tegen elkaar op in de gloednieuwe quiz Even Goeie Vrienden. Daarin brengen Julie Van den Steen en Jens Dendoncker elke week drie duo’s van bekende Vlamingen samen die elkaar niet kennen, maar waarvan ze denken dat die elkaar perfect gaan aanvullen. Welke vage kennissen ontpoppen zich tot een ijzersterk quizkoppel en kennen het antwoord op alle prangende vragen van quizmasters Julie Van den Steen en Jens Dendoncker? Wie wint ronde na ronde dankzij creativiteit, parate kennis en mensenkennis? En wie verliest, maar blijft hopelijk wel Even Goeie Vrienden? 

Wist je dat Jens Dendoncker de presentator wordt van The Masked Singer 2023? En je zag hem natuurlijk ook al in Wie zoekt die wint.

Deelnemers Even Goeie Vrienden

Voor de deelnemers aan Even Goeie Vrienden start de quiz alvast met één grote vraag. Want met wie ze een team vormen, ontdekken ze zelf pas aan het begin van de quiz. En die combinaties zijn vaak niet zo voor de hand liggend. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer ex-miss België Celine Van Ouytsel plots samen moet quizzen met geldexpert Paul D’Hoore? En vullen comedian Gunter Lamoot en acteur Koen Crucke elkaar perfect aan of net niet? En zo zijn er nog meer deelnemers die een verrassend duo vormen in de VTM-quiz Even Goeie Vrienden.

Paul D’Hoore en Celine Van Ouytsel winnen

Paul D’Hoore en Celine Van Ouytsel zijn de winnaars van het eerste seizoen van Even Goeie Vrienden. Een kleine maand geleden waren ze nog nobele onbekenden voor elkaar, maar de afgelopen weken ontpopten ze zich tot een ijzersterk quizduo. Paul D’Hoore en Celine Van Ouytsel versloegen tegenstanders Kelly Pfaff en Jeroen Verdick nipt met 14 versus 12 punten. Celine Van Ouytsel onthulde het grote geheim van hun succes: “De kalmte bewaren. Ik ben eigenlijk niet zo’n goede quizzer en ik ben wel een stresskip maar Paul was altijd zo kalm. Hij heeft mij daardoor ook altijd kalm kunnen houden.” En ook Paul D’Hoore had nog mooie woorden voor zijn quizpartner in petto: “Ik zeg het al vanaf het begin: zonder haar was ik hier niets geweest.”

Ontdek hier alles over de duo’s van bekende Vlamingen uit Even Goeie Vrienden. En lees over het verloop van de quiz.

Wie wordt winnaar Even Goeie Vrienden

Quizmasters Jens Dendoncker en Julie Van den Steen zetten in de vierde week van Even Goeie Vrienden de laatste rechte lijn in naar de grote bekerfinale. Vanaf maandag 5 december spelen de weekwinnaars van de afgelopen drie poules tegen elkaar. Celine Van Ouytsel & Paul D’Hoore, Kelly Pfaff & Jeroen Verdick en Isabelle Van Hecke (die je recent in Nonkels zag schitteren) & Hakim Chatar (die het programma Sneak Peek maakte) nemen het op maandag, dinsdag en woensdag per twee afwisselend tegen elkaar op. Welk quizduo zal zich op donderdag 8 december het eerste winnende quizkoppel van Even Goeie Vrienden mogen noemen? 

Weekwinnaars op weg naar finale

Op maandag 5 december nemen de eerste weekwinnaars het op tegen de winnaars van week drie: Paul en Celine versus Isabelle Van Hecke en Hakim Chatar. Ze starten met een gloednieuw themaschema en de puntentellers worden weer op nul gezet. Maar bij Paul lijkt de ‘quizvermoeidheid’ toe te slaan. Hij heeft een volledige black-out en kan niet op de naam van één van de acteurs uit de Callboys komen. “Ik weet niets, we gaan naar huis. Bye bye!”, lacht Paul. Vervolgens lijkt hij voor even zelfs op een volledig andere planeet te zitten… “Ik weet niet goed wat er hier aan het gebeuren is. Is het concentratie of constipatie”, lacht Jens Dendoncker, die je recent nog zag in Code van Coppens seizoen 4. Zoals elke maandag staat er doorheen de quiz ook een ‘unboxing’ van een mini-BV’tje op de planning. Dit keer is dat zanger Christoff De Bolle. Het thema dat hij heeft meegebracht gaat over de collega’s van de Sint. En kunnen de kandidaten ook de geniale tong van Einstein herkennen in een line-up?

Zandmuze Colette

Op dinsdag nemen Kelly Pfaff en Jeroen Verdick plaats in de quizboxen van Even Goeie Vrienden. Ze nemen het op tegen ondertussen powerduo Celine Van Ouytsel en Paul D’hoore. Naast de gebruikelijke 12 themaschemavragen, hebben quizmasters Jens Dendoncker en Julie Van den Steen gezorgd voor wat zandmuzement in de studio met zandmuze Colette die drie kunstwerken maakt in zand. Kelly en Jeroen spelen dan weer het thema ‘dingen die je liever niet hoort op een eerste date’. En daarbij deelt Jeroen een verhaal over zijn meest rampzalige afspraakje ooit dat begon als blind date tijdens het discoschaatsen… 

Finale Even Goeie Vrienden

Nieuw deze week is dat tijdens de zenuwslopende finale er telkens één lid van het duo uit de box moet komen om een spervuur aan vragen te beantwoorden. Welk duo ontpopt zich in deze laatste week tot de ultieme match made in heaven en wie sleept de titel van Even Goeie Vrienden in de wacht?

Even Goeie Vrienden kandidaten (week 3)

In de derde week van Even Goeie Vrienden ontdekken we weer nieuwe kandidaten. Zo worden actrice Liesa Naert en ex-wielrenner Francesco Planckaert noodgedwongen aan elkaar gekoppeld. Wanneer het gordijntje opengaat, is Francesco meteen in paniek: “Ik herken je stem maar ik kan je niet thuisbrengen. Ik kijk nooit televisie!” Al moet ook Liesa iets bekennen: “Ik heb nooit naar de Planckaerts gekeken en over wielrennen weet ik ook niets.” Deze vage kennissen nemen het op tegen box twee, waarin Willy-dj en muzikant Marcel Vanthilt en content creator slash actrice Jamie-Lee Six zitten. Hoewel ook deze twee elkaar niet kennen, brengt Jamie-Lee Six daar doorheen de quiz meteen verandering in. Ze onthult zelfs een weetje over zichzelf dat ze nog nooit tegen iemand verteld heeft… 

Wist je dat we Jamie-Lee Six binnenkort ook zien in Fear Factor? Francesco Planckaert deed dan weer mee aan BV Darts seizoen 2. En Liesa Naert maakte op mij veel indruk met haar persoonlijke verhaal in Het Proces Dat Niemand Wou.

Zoals elke maandag komt er ook een BV in mini-hologram langs met drie prangende vakvragen. Deze week is dat comedian William Boeva die als zelfverklaarde ‘meester van het vet’ drie vragen komt stellen over, jawel, vettig eten. “Ik was ooit ribbetjes aan het eten en ik had een Fitbit aan. Terwijl ik aan het eten was, zei die Fitbit plots tegen mij: William, je bent heel goed bezig. Dat ding dacht dus dat ik aan het sporten was. Vandaar mijn slogan: eten is weten”, lacht William Boeva, die je in Nederland op dit moment op tv ziet in De Invasie van België.

Duo’s Even Goeie Vrienden (week 2)

Een nieuwe week betekent ook een nieuwe lading quizduo’s in Even Goeie Vrienden. Op maandag wordt de nieuwe spelweek ingezet met quizkoppel Nathalie Meskens en comedian Erhan Demirci (die je kent van zijn show Wa Make?). Nathalie Meskens herkent Erhan Demirci niet meteen en geeft toe dat quizzen iets is wat totaal buiten haar comfortzone valt: “Ik doe dit speciaal voor jullie”, lacht ze naar quizmasters Jens Dendoncker en Julie Van den Steen. Voor Erhan Demirci is het zijn eerste keer op VTM: “Chique hier, precies Hollywood”, lacht hij.

De vage kennissen nemen het op tegen acteursduo Martine Jonckheere en Bert Haelvoet. “Ik quiz wel eens sporadisch maar ik ben iemand die niet logisch kan nadenken. Maar ik weet soms wel het antwoord op rare vragen”, lacht Martine Jonckheere, die we leerden kennen in Familie. Op dinsdag verwelkomen we Jeroen Verdick en Kelly Pfaff. Jeroen Verdick hoorden we recent nog in Love Island 2022. En we verwachten Kelly Pfaff binnenkort ook weer op tv met het tweede seizoen van Expeditie Gooris.

Ann Wauters

Naast de gebruikelijke twaalf pittige themaschemavragen, krijgen de duo’s nog drie extra vragen voorgeschoteld van een BV als mini-hologram. Deze week is dat niemand minder dan basketballegende Ann Wauters, die vragen heeft meegebracht over vrouwen met (basket)ballen. En alsof dat nog niet genoeg is, spelen de quizkoppels nog een rondje gezichtsherkenning: mensen die ze zéker al heel vaak gezien hebben, maar van waar kennen ze die nu weer?

Duo’s Even Goeie Vrienden (week 1)

Het kersverse quizkoppel dat de aftrap mag geven voor de eerste spelweek is ex-miss België Celine Van Ouytsel en geldexpert Paul D’Hoore. “Ik weet veel over geld maar het nadeel is dat als je van één ding veel weet in de diepte, je in de breedte natuurlijk een stuk minder weet”, vertelt Paul D’Hoore. “En ik weet van veel dingen weinig, dus misschien vormen we wel een goede mix”, lacht Celine. Van Ouytsel. Zij nemen het op tegen comedian Vincent Voeten en muzikaal acteertalent Francisco Schuster (die je kent uit #LikeMe). “Ik weet alles over jachtvliegtuigen uit WOII. Maar of dat van pas gaat komen in deze quiz, daar vrees ik voor”, lacht Vincent Voeten. Op dinsdag verwelkomen Jens en Julie het derde weekduo: vage kennissen Gunter Lamoot en Koen Crucke.

Wie haalt grote finale?

Elke week ontvangen Julie Van den Steen en Jens Dendoncker drie duo’s van Bekende Vlamingen die elkaar niet of nauwelijks kennen. Deze drie duo’s nemen het op maandag, dinsdag en woensdag per twee afwisselend tegen elkaar op. Op donderdag keren de twee beste duo’s van de week terug voor een ticket naar de finaleweek. Wie na een spannende afvalrace de grote finale bereikt, maakt kans op de titel van Even Goeie Vrienden. 

Mysterieus themaschema

Quizzen doen de duo’s in een geluidsdichte box. De rode draad doorheen het spel is het mysterieuze themaschema met zes mogelijke quizthema’s. Van missvattingen tot domme boetes en gelukkig nieuwhaar; werkelijk alles kan aan bod komen. Om de beurt kiezen de duo’s een thema waarachter drie vragen verstopt zitten. Eén daarvan geven ze door aan de andere box, de andere twee moeten ze zelf beantwoorden. Aan de duo’s dus om de kennis van de andere box in te schatten.

William Boeva, Birgit Van Mol en Jo Vally

Naast het themaschema krijgen de kandidaten ook enkele tussenrondes voorgeschoteld. Daarin zijn het niet Jens en Julie die de vragen afvuren, wel enkele bekende vragenstellers en die doen dat op een toch wel bijzondere manier. Zo verschijnen William Boeva en Birgit Van Mol als mini-hologram en voert Jo Vally een act vol raadsels op.

Even Goeie Vrienden kijken

De quiz Even Goeie Vrienden is iedere maandag tot en met donderdag om 21.55 uur op VTM te kijken. Je kunt ‘m daarnaast terugkijken via VTM GO. Vanuit Nederland kun je dit ook zien. Geeft-ie aan dat je alleen in België kunt kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 december 2022 /